Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Odstawienie pigulek

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 19, 20, 21  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Wto Gru 09, 2008 7:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

teoretycznie nie powinnaś tak robić, lepiej wybrać co najmniej 12-14 tabletek i potem odstawiać, ale jak czujesz taka wieeelką potrzebę, to mozesz tak zrobić. krwawienie lub plamienie może się pojawic
Ewelina25

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Gru 09, 2008 7:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jakie sa plusy i minusy takiego naglego odstawienia i jakie znaczenie ma te 12-14 tabletek skoro i tak nie przyjme ich tyle ile powinnam czyli 21? moge prosic o szersza odpowiedz? buziole i dzieki.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Gru 10, 2008 1:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to, że w czasie tych 12-14 tabsów organizm zdąży powstrzymać owulacje, ale generalnie jeżeli nie będziesz współżyć, to nie ma znaczenia możesz zrobić przerwę od razu :)
Ewelina25

PostWysłany: Sro Gru 10, 2008 12:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki za odpowiedz Smile pozdrawiam
Powrót do góry
nojje

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 2:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka napisał:
bez sensu brać pigułki przez 3 miesiące a potem je odstawić, bo właśnie po 3ech cyklach organizm się zaczyna przystosowywać a teraz trochę zwariuje,

ja tak własnie zrobiłam. Brałam tabletki przez 2 miesiące. Odstawiłam, pobieważ na razie nie będą nam potrzebne, mężczyzna wyjeżdża, bedziemy mieli możliwośc kochac sie raz na miesiąc. Dlatego odstawiłam.
Czy to znaczy, że będę miec teraz jakies problemy z powrotem do normalnego cyklu??
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 4:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie
nojje

PostWysłany: Sro Sty 14, 2009 11:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No faktycznie, chyba wszystko jest OK. Dzis owulka jak sie patrzy - jak w zegarku Wink

A takie pytanie na przyszłość. Jak men wróci pewnie znów powrócimy do tabletek (zresztą mam recept na najbliższe pół roku).
Czy takie branie tabletek i odstawianie co kilka miesięcy jest szkodliwe?
Lepiej przerywać na jakiś czas, czy kontynuować - mimo iż akurat nie ma potrzeby ich zazywania?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sty 14, 2009 3:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lepiej kontynuować
aldona23

PostWysłany: Pon Sty 19, 2009 3:34 pm    Temat postu: Odstawienie tabletek a brak miesiączki. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sad Cześć Kochani mam pytanie: w grudniu odstawiłam tabletki :cry:ponieważ źle się po nich czułam. Powinnam teraz dostać miesiączkę, biorąc tabletki miałam regularnie miesiączki. Nie wiem co jest, boje sie bardzo.Współżyję z mężem ale zabezpiecza się w prezerwatywę, więc co jest powodem ze nie mogę dostac? Sad Nie chciałabym mieć już dzieci, mam już dwójkę.

Proszę pomocy boję się co jest przyczyną, czy mogłam zajść w ciążę? Oczywiście nie robiłam testu.

Zmieniłam tytuł na bardziej sugerujący problem. Poprawiłam błędy. Przyłączyłam dopokrewnego tematu.
PRZECZYTAJ REGULAMIN FORUM. Nie piszemy całych postów wielkimi literami, i nie ma potrzeby cytowania własnej wypowiedzi, nie stawiamy setek znaków interpunkcyjnych ani przestankowych bo też nie ma takiej potrzeby. Umieszczamy maksymalnie 3 emoty obok siebie. Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie za łamanie regulaminu forum. / nowicjuszka
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sty 19, 2009 3:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie pisz całych postów wielkimi literami i nie wstawiaj tylu znaków przestankowych i nadawaj tytuły tematom bardziej sugerujące treść. przeczytaj regulamin

jeżeli z prezerwatywą jest wszystko ok, to nie jesteś w ciąży a po odstawieniu hormonów okres może być bardzo nieregularny początkowo
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 19, 20, 21  Następny
Strona 6 z 21