Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Opryszczka - jak leczyć?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dermatologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Gru 26, 2008 4:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

maści to raczej po konsultacji z lekarzem... żeby złagodzić dolegliwości możesz robić nasiadówki z naparu rumianku
sawa15

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Gru 29, 2008 7:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

skoro do ginekologa są kolejki to może pójdź do dermatologa. Obejrzy cię i przepisze skuteczny dla ciebie lek.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
klarcia

PostWysłany: Wto Gru 30, 2008 6:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki Dziewczyny, w piatek w końcu wizyta, niestety do dermatologa też nie tak szybko, a na razie domowe sposoby, także nasiadówki z rumianku Smile
Powrót do góry
sawa15

PostWysłany: Wto Gru 30, 2008 9:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma za co dziękować. Trzymaj się dzielnie do piątku nie pozostało dużo czasu. Laughing
Powrót do góry
goxa

PostWysłany: Sro Lut 25, 2009 1:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

troszkę okopię temat Smile szukam informacji na temat skutecznego leczenia wirusa opryszczki. nie chodzi mi o działanie na sam wykwit ale na samego wirusa.. na to aby się w jakiś sposób zabezpieczyć przed cz częstym atakiem opryszczki. czy ktoś z Was stosuje jakieś specjalne leki? będę wdzięczna za sugestie.
Powrót do góry
kita

PostWysłany: Sro Lut 25, 2009 6:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

opryszczka = koszmar ja bardzo często miałam zimno i poszłam w końcu do lekarza z tym czymś i dobrze zrobiłam bo dostałam lek przeciwwirusowy na receptę (Heviran) no i odpukać oprycha nie wyskakuje póki co (byłam z pół roku temu u lekarza) ja ci proponuję przejść się do lekarza z opryszczką nie ma co leczyć się na własną rękę
Powrót do góry
goxa

PostWysłany: Czw Lut 26, 2009 1:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

właśnie o Heviranie słyszałam dość dużo pozytywnych opinii. wiem ze wirus HSV to paskudztwo i najlepsze leczenie to leczenie z lekarzem. a przyjmujesz heviran profilaktycznie ? tutaj http://www.bezopryszczki.pl/wargowa_metody wyczytałam, że można stosować profilaktykę aby ustrzec się od częstych wykwitów.
Powrót do góry
ewelina15253

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Lut 26, 2009 3:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

JA podobnie od małego mam opryszczke, ale teraz wynalazlam godna zaufaniu maść : -----"detromycyna" - to jest ta maść o którą Ci chodzi Smile / nowicjuszka----- cos takiego, zarysowaly mi sie niektóre literki Razz ale od czasu , kiedy ja stosuje , opryszczki brak Smile
i nie musialam wybierac sie do lekarza Very Happy
Powrót do góry
kita

PostWysłany: Czw Lut 26, 2009 10:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o rany a co to za maść? masz ją bez recepty? ale lekarz ci dał czy na własną rękę sobie to aplikujesz?
Powrót do góry
ewelina15253

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Lut 26, 2009 10:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To znaczy kiedys bylam u lekarza i mi ja przepisal na spuchniety palec Surprised
hehh, no ale widac przydala sie nie tylko na palucha Very Happy
tak, jest ona bez recepty
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dermatologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 4 z 10