Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Opryszczka - jak leczyć?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dermatologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ewelina15253

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Mar 07, 2009 10:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ooo maaatkoo... Niektozy to maja pomysly, ale powiem ze jak bylam "mniejsza" to tez uzywalam pasty do zebow, hehe Razz noo byl taki czas Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Nie Mar 08, 2009 12:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja pasty do zębów używałam do... zasuszania pryszczy. ale nigdy na opryszczkę.
na opryszczkę stosowałam Hascovir- zamiennik Zoviraxu z tym, że dwa razy tańszy a tak samo skuteczny Smile
Powrót do góry
ewelina15253

PostWysłany: Nie Mar 08, 2009 1:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kurczee..Mi sie cos wlasnie robi w kaciku ust Confused
Powrót do góry
kita

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Mar 09, 2009 2:14 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to siup do internisty zrobić z tym porządek Smile a dodatkowo kup sobie witaminy B1 i B2 albo jakieś B complex bo one pomagają przy opryszczce w ogóle masz tu jest sporo wiadomości na temat opryszczki -----Wstawianie adresów spoza biomedical.pl jest zabronione. Przeczytaj regulamin forum. Link usunęłam. / nowicjuszka-----
Powrót do góry
ewelina15253

PostWysłany: Pon Mar 09, 2009 5:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Juz mi zeeszzzloo Very Happy
Powrót do góry
goxa

PostWysłany: Pon Mar 09, 2009 11:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to się cieszę że zeszło, widać opryszczka usłyszała że zostanie potraktowana Heviranem i wymiękła Smile

większość środków stosowanych powierzchniowo działa wysuszając na opryszczkę, już tylko na sam wykwit. jedynie leki doustne, przeciwwirusowe działają jeszcze zanim opryszczka wyskoczy, choć ponoć przyjmuje się je również w trakcie obecności intruza Very Happy
Powrót do góry
ewelina15253

PostWysłany: Wto Mar 10, 2009 8:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ciesze sie ciesze Very Happy oby nie pokazywala sie przez najblizszy czas Smile
Powrót do góry
goxa

PostWysłany: Sro Mar 11, 2009 11:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiecie co... najgorszy jest dla mnie fakt, że tak mało sie mówi i pisze o wirusie HSV2 który wywołuje opryszczkę genitalną. rzetelnych informacji na ten temat, jak leczyć itp jest naprawdę niewiele. przerażające jest to jak straszne powikłania u noworodka może wywołać opryszczka narządów rodnych...a przecież wystarczy tylko zrobić odpowiednie badania na obecność wirusa i przyjmować odpowiednie leki...
Powrót do góry
kita

PostWysłany: Sro Mar 11, 2009 11:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

największym problemem jest wstyd Polaków kobieta zamiast przyznac się lekarzowi będzie to ukrywać niestety a przecież tu chodzi przede wszystkim o zdrowie maluszka Sad opryszczka narządów płciowych HSV2 przenoszona jest przede wszystkim drogą płciową, kolejnym problemem jest to że często partner nie mówi o tym że jest nosicielem wirusa i zaraża druga osobę...
Powrót do góry
goxa

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 10:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wg mnie zmiany obyczajowości seksualnej (kontakty oralne) wpływają na coraz mniejszy związek pomiędzy typem HSV a lokalizacją zmian chorobowych. Dlatego zarówno jedna, jak i druga odmiana wirusa może powodować groźną chorobę – opryszczkę narządów płciowych, niebezpieczną szczególnie w okresie ciąży. Kiedyś było tak że HSV 1 odpowiadało za opryszczkę wargową a HSV2 za genitalną.. a teraz nie jest już to takie proste.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dermatologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 8 z 10