Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Opryszczka - jak leczyć?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dermatologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kita

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Mar 13, 2009 12:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co do lokalizacji wirusa HSV1 to masz rację ze coraz częściej wystepuje on również na narządach płciowych...dlatego planując ciąże trzeba skonsultować się z lekarzem co do drogi porodu i przebiegu/kontroli całej ciąży
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
goxa

PostWysłany: Wto Mar 24, 2009 2:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jestem załamana..
byłam dziś z synkiem u lekarza bo narzeka na buzię, cały czas płacze i nie chce za bardzo jeść.
mamy podejrzenie opryszczkowego zapalenia jamy ustnej Sad z początku nie skojarzyłam o co chodzi ale potem ... nie wiem jak my to przeżyjemy, mam nadzieję ze u takiego małego dziecka nie te wykwity nie będą aż tak silne..
mały był teraz mocno osłabiony po infekcji, wrócił do żłobka i musiał gdzieś o dzieci wirusa złapać... a miałam nadzieję ze do 5 roku życia jakos się uchowamy bez opryszczki Sad
a jak poczytałam o chorobach tutaj http://www.bezopryszczki.pl/ekspert_choroby to nib wszystko by się zgadzało.. Sad
Powrót do góry
kita

PostWysłany: Czw Mar 26, 2009 7:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to niedobrze goxa współczuję. a byłas już z małym u pediatry?? czasem trzeba poczekać na wyniki badań trzymam kciuki żeby to nie była jednak opryszczka bo szkoda dziecka
Powrót do góry
goxa

PostWysłany: Sro Kwi 01, 2009 11:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to nie była opryszczka, dobrze że miałam przeczucie i nie podałam mu Heviranu. okazało się że mały ma zapalenie jamy ustnej i dlatego tak płakał i wkładał do buzi ręce. gdyby miał opryszczkę to napewno by nie chciał jeść a wykwity w ciągu doby by się pojawiły a u niego żadnego z tych objawów nie było... dzięki Bogu..
kiedyś jak byłam młodsza miałam opryszczkowe zapalenie jamy ustnej .. coś strasznego...
Powrót do góry
kita

PostWysłany: Czw Kwi 02, 2009 12:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to całe szczęście że to nie opryszczka bo to na pewno coś strasznego. ja nigdy nie miałam większej opryszczki niż na ustach aż nie chcę sobie wyobrażać jak Ciebie musiała bolec ta opryszczka w buzi....jak to się wtedy leczy bo przecież maści nie można użyć?
Powrót do góry
goxa

PostWysłany: Czw Kwi 02, 2009 5:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

leczenie jedynie lekami przeciwwirusowymi... ja również pukałam gardło bo mnie to strasznie bolało, aby ciut ulżyć. ale leki przeciwwirusowe to podstawa w sumie.. jedzenie przez rurkę, zero mocno ciepłych posiłków.. jednym słowem nie wyobrażam sobie aby moje dziecko miało to przechodzić..
Powrót do góry
kita

PostWysłany: Pią Kwi 03, 2009 10:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rozumiem, ale te same co się klasycznie przepisuje z acyklowirem tak? tylko pewnie jakaś silniejsza dawka. rozumiem dlaczego nie chciałaś żeby synek miał opryszczkę nie dziwię się bo to istny horror taki wirus w całej buzi....
Powrót do góry
kita

PostWysłany: Pią Kwi 17, 2009 2:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

odświeżam temat ponieważ obejrzałam ostatnio na tvn24 taki materiał na temat tego ile może wyrządzić opryszczka w czasie ciąży [url] http://www.tvn24.pl/2217416,12690,0,0,1,wideo.html[/url]
ku przestrodze
Powrót do góry
goxa

PostWysłany: Sro Kwi 22, 2009 7:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o rany.. jaka tragedia. Jak mi szkoda tej patki, napewno się bardzo obwinia... miała zdrowego, ślicznego chłopca a tu taka tragedia. Teraz jeszcze bardziej się boję o swojego synka... bo ja raz na jakis czas mam mega opryszczkę na ustach.
Powrót do góry
kita

PostWysłany: Sro Kwi 29, 2009 5:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie bój się pamietaj nie można przesadzać w żadną stronę ale powinnaś uważać i pilnować się w szczególności w momentach kiedy masz wysyp opryszczki
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dermatologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Strona 9 z 10