Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pierwsza wizyta u ginekologa

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 19, 20, 21  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Maj 29, 2009 11:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

poczytaj sobie od pocatku ten watek. po co 10 razy powtarzac to samo Smile wszystkiego sie dowiesz Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Agnieszka2806

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lip 26, 2009 1:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
wegetarianka napisał:
Potem Cię zbada (mi nie wkładał żadnego żelastwa, tylko palce).
Acha, i nie musisz się tam depilowaćSmile wystarczy, że się umyjesz
nie martw się, będzie dobrze! :* jesteśmy z Tobą Wink
po wizycie napisz jak byłoSmile
pozdrawiam

palce?? Neutral ja jak poszłam 1wszy raz to normalnie mialam badanie dopochwowe Smile i wszystko wytłumaczone co sie dzieje w danej chwili w organizmie,czy nie mam torbieli,miesniakow i takich tam,no dosłownie wszystko, a ze poszłam specjalnie ok.15 dnia cyklu to udało mi sie zobaczyc pecherzyk :].
co do depilacji- to sprawa indywidualna. ja nie czułabym sie komfortowo jesli bym nie ogolila .... yy no wiadomo Smile.
Jesli jestes dziewica to lekarz zbada Cie przez odbyt...;/ niestety.
Jeszce moja rada: jesli jestes przy kasie- ok.50-70zł to wybierz sie prywatnie. nie ma porownania z lekarzami panstowymi, po co masz miec niemiłe wspomnienia, jak mozesz za $$ czuc sie jak ksiezniczka Smile. powodzonka i nie boj sie Smile

Odbyt? to chyba zależy od lekarza. ja byłam u ginekologa pierwszy raz jako dziewica i badał mnie normalnie.
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Pon Lip 27, 2009 6:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

roznie to bywa. Moja kolezanke badal przed obyt. Cos mi wtedy mowila ze dziewczyna sama decyuje jak chce bo on pyta
Powrót do góry
Perełka121313

Wysłał podziekowań: 3

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pon Sie 03, 2009 2:16 pm    Temat postu: Jak wygląda wizyta u ginekologa ... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej wszystkim .`!!
Mam taki problem z okresem od kilku dobrych dni go nie ma ..nie jestem napewno w ciąży ni nic ..i pewnie bede musiała sie wybrac do ginekologa czy ktos z was byl w takiej syltuaji ??
Czy ktos mógłby mi powiedziec jak taka wizyta moze wyglądać proszę o szczegóły ??
Ja nawet niewiem czy najpierw trzeba isc do lekarza rodzinnego po jakies skierowanie a potem do ginekologa czy od razu do ginekologa ??
Pomóżcie niewiem co robić ???

przeniosłam do tematu, dotyczącego wizyty u ginekologa. emilka
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Sie 03, 2009 2:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

od razu do ginekologa
wizyta wygląda normalnie - jak u ginekologa. najpierw zbierze wywiad, zada kilka pytań m.in. o pierwszą miesiączkę, regularność, ostatnią, współżycie itd
zbada, prawdopodobnie da skierowanie na badanie hormonów
Perełka121313

PostWysłany: Pon Sie 03, 2009 3:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

;P
a co mam robic jak nie wizyta u ginekologa to troche juz trwa bo go nie ma ..;/

Dodano po 35 minutach:

MaM 14 laty i troszke sie boje ...chciałabym isc tam sama ..
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Pon Sie 03, 2009 6:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nic sama nie zrobisz. A swoja droga jak masz 14 lat to pewnie wynikac moze to z tego ze w tym wieku nie ma jeszcze regularnej miesiaczki. Zaczekaj spokojnie na wizyte.
Powrót do góry
Perełka121313

PostWysłany: Wto Sie 04, 2009 11:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziękuję pinezka ;P
może i tak ze nie ma jeszcze regularnej miesioczki ..

Dodano po 4 minutach:

Ale i tak sie martwie !!
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Wto Sie 04, 2009 1:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Perełka121313 napisał:
czy ktos z was byl w takiej syltuaji ??

no myślę, że każdą kobietę to kiedyś czeka Wink

Perełka121313 napisał:
od kilku dobrych dni go nie ma ..

a od kiedy miesiączkujesz?
okres może być nieregularny przez jakiś czas.

Perełka121313 napisał:
Ja nawet niewiem czy najpierw trzeba isc do lekarza rodzinnego po jakies skierowanie

nie. ginekolog jest jednym ze specjalistów, do których nie trzeba skierowania.

Perełka121313 napisał:
Czy ktos mógłby mi powiedziec jak taka wizyta moze wyglądać proszę o szczegóły ??

poczytaj sobie ten temat lub tematy pokrewne.
Smile

Perełka121313 napisał:

nie wiem jak to jest w Twoim przypadku. ale chyba konieczna jest wizyta razem z rodzicem.
tzn podczas badania i zbierania danych możesz być w gabinecie sama.

ja jednak poczekałabym spokojnie na okres. skoro jesteś pewna, że w ciąży nie jesteś Smile

Dodano po 1 minutach:

Perełka121313 napisał:
czy ktos z was byl w takiej syltuaji ??

no myślę, że każdą kobietę to kiedyś czeka Wink

Perełka121313 napisał:
od kilku dobrych dni go nie ma ..

a od kiedy miesiączkujesz?
okres może być nieregularny przez jakiś czas.

Perełka121313 napisał:
Ja nawet niewiem czy najpierw trzeba isc do lekarza rodzinnego po jakies skierowanie

nie. ginekolog jest jednym ze specjalistów, do których nie trzeba skierowania.

Perełka121313 napisał:

poczytaj sobie ten temat lub tematy pokrewne.
Smile

Perełka121313 napisał:

nie wiem jak to jest w Twoim przypadku. ale chyba konieczna jest wizyta razem z rodzicem.
tzn podczas badania i zbierania danych możesz być w gabinecie sama.

ja jednak poczekałabym spokojnie na okres. skoro jesteś pewna, że w ciąży nie jesteś Smile
Powrót do góry
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Wto Sie 04, 2009 2:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

od 16 roku zycia mozna chodzic do ginekologa samodzielnie bez opiekuna.
Pogadaj z mama, na pewno Cie zrozumie, przeciez dojrzewasz i skoro cos sie dzieje to na pewno Cie bedzie wspierac Smile a sama wizyta u ginekologa nie jest taka straszna, a mama przy rozmowie z lekarzem i podczas badania moze wyjsc z gabinetu.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 19, 20, 21  Następny
Strona 12 z 21