Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pierwsza wizyta u ginekologa

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 19, 20, 21  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Perełka121313

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Wto Sie 04, 2009 3:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewkuje Gosia85
mialam miesioczke juz dwa razy

Dodano po 4 minutach:

dziekuje gosia85
wolałabym isc tam z siostro ;P
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Sro Sie 05, 2009 9:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Perełka121313 napisał:
mialam miesioczke juz dwa razy

ojjjjj Smile to jest jeszcze czas na wyregulowanie okresu Smile
czasem trwa to nawet kilka lat Wink
ja mam okres już od baaaaaardzo dawna a też nie jest regularny jak w zegarku Wink
musisz pamiętać, że na jego rozregulowanie wpływa nadmierny stres, zmiana klimatu np wyjazd na wakacje, nieregularne odżywianie itd Smile

jesli jednak bedzie cie to niepokoic udaj sie do lekarza Smile
Powrót do góry
Perełka121313

PostWysłany: Sro Sie 05, 2009 11:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje Gosia85 ty to umiesz podniesc czlowieka na duchu ..no tez tak mysle ze jest jeszcze czas ale jesli długo nie bedzie sie pokazywał to mysle ze lepiej isc do ginekologa ..wtedy sie wszystkiego dowiem ..;P
to dzieki kolegom i kolezankom z wyjatkiem siostry sie nie stresuje bo potrafilam caly dzien prze plakac poprostu sie bałam ale jesli tak mówisz to widocznie nie ma takiej potrzeby ..;P
terazz postanowiłam sie tak nie marwic pomyslałam ze jesli bede o tym mniej myslała tym mniej bede sie stresowała i moze okres przyjdzie ;P
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Sro Sie 05, 2009 7:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Perełka121313 napisał:
terazz postanowiłam sie tak nie marwic pomyslałam ze jesli bede o tym mniej myslała tym mniej bede sie stresowała i moze okres przyjdzie ;P

no i dobrze myślisz:)
martwienie się brakiem okresu najczęściej powoduje.... jego brak Smile
czekaj spokojnie Smile moim zdaniem jest ok:)
ja jak zaczynałam miesiączkować to miałam 10 dniowe okresy- wtedy też byłam z tym u lekarza.
potem zdarzało się,że okres miałam dwa razy w miesiącu, albo że nie miałam go przez dwa miesiące.
większość, o ile nie wszystkie, kobiet które znam tak miałyWink
ot, hormony szaleją i nie wiedzą co pokazać Mr. Green
Powrót do góry
Perełka121313

PostWysłany: Czw Sie 06, 2009 10:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wink
Powrót do góry
Mmmadzia

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 11:15 am    Temat postu: Jak namówic do wizyty u ginekologa Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z góry przepraszam bo nie wiedziałam gdzie umieścic temat.

Mam problem z moją przyjaciółką ma 20lat i jeszcze nigdy nie była u ginekologa... Shocked
Nie wiem jak to jest możliwe ale najwidoczniej jest...

Próbuje ją namówic już od miesiąca ponieważ od 3 miesięcy nie ma okresu a kochała się z chłopakiem bez zabespieczenia. Robiłyśmy testy wychodziły wszystkie nagatywne i ona powiedziała że pojdzie dopireo wtedy do lekarza jak test będzie pozytywny...

I teraz pojawił się nowy problem powiedziała mi że gdy oddaje mocz boli ją całe podbrzusze, odczuwa nieprzyjemny ucisk na lewym jajniku i powiedziała że od 3dni widzi na papierze toaletowym krew nie dużo ale jednak jest...

Proszę pomóżcie jak ją przekonac do wizyty u ginekologa nawet chce iśc razem z nią do prywatnego i zapłacic za nią...A jak jej mówie że to grozi życiu lub zdrowiu to ona na to że to nic takiego i samo przejdzie...
Martwie się bo nawet nie wiem co to jest, a wy domyślacie się co te objawy mogą sygnalizowac??

--------edited by emilka--------
myślę, że to jest właściwy temat, dla tego pytanka Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 11:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moze powiedz jej ze jak okaze sie ze ma nadzerke,torbiela czy cos innego i nie bedzie tego leczyła to moze to byc nieprzyjemne w skutkach.. wtedy bedzie sie "ciagała" po lekarzach nie wiadomo ile czasu...;/
20 lat to juz odp wiek zeby isc ,tym bardziej jesli rozpoczela wspołzycie,,
daj jej link naszego forum i niech sobie poczyta Smile moze cos pomoze Wink

Powrót do góry
agamalaga

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 1:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hejka:)

Ide do ginekologa juz 2 raz , takze pierwsza wizyte mam juz za soba. Poprzednia wizyte wspominam milo, opisywalam ja zreszta tutaj, ale pod nickiem tamara ( haslo zapomnialam do tego nicku hehe;p) ale jednak znowusz sie stresuje, co jest chyba normalne Smile Cale szczescie udalo mi sie zapisac do tej samej lekarki:) wizyte mam 18 marca juz. Niestety znowusz mnie infekcja dorwala. ostatnio jak bralam gynalgin to nie pomogl;/ powiedziec to pani ginekolog? Niestety nie bede mogla wpadac do niej znowusz jak nie uda mi sie wyleczyc.. bo nie bedzie mnie w Polsce. takze co, powiedziec jej, zeby tez cos na zapas zapisala czy jak ?Smile
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 1:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
ostatnio jak bralam gynalgin to nie pomogl;/ powiedziec to pani ginekolog?

Tak powiedz koniecznie. Bo inaczej moze ci znowu zaaplikowac to samo a to nie za dziala :/

Cytat:
ostatnio jak bralam gynalgin to nie pomogl;/ powiedziec to pani ginekolog?

No mozesz, powiedz ze wyjezdzasz i nie wiesz co w takiej sytuacji zrobic Smile

spokojnie ginekolodzy nie gryza:)

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 2:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiem, ze nie gryza:) i w sumie jak juz wiem, jak taka wizyta wyglada i wiem , ze Pani uprzejma i mila, to nie odczuwam takiego stresu Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 19, 20, 21  Następny
Strona 13 z 21