Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pierwsza wizyta u ginekologa

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 19, 20, 21  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Mar 07, 2010 10:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no i o to chodzi Smile
pierwsze koty za płoty juz masz Smile
potem bedzie tylko lepiej Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
agamalaga

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Mar 17, 2010 3:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no tak, jutro wybija moja godzina zero. trzymajcie kciuki Smile
Powrót do góry
agamalaga

PostWysłany: Czw Mar 18, 2010 10:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jakie to sa hormony na obfite miesiaczki ?? czy powoduja tycie ? i tak juz jestem nieco przy sobie Smile prosze o szybka odpowiedz, bo dzis mam jzu wizyte Smile i jak to spytac pania ginekolog?

Dodano po 10 godzinach 26 minutach:

dobra, widze, ze sama z soba juz rozmawiam ale zaryzykuje Smile

czy kojarzycie takie leki ( napisze tak jak sie rozczytalam)
fluycan, exeyel lub exayl i cllolinurel czy ajkos tak Smile w jakiej sa cenie ??
pozostalo mi chyba z 30 zl a chcialabym zakupic te leki Smile i czy mozecie polecic juz jakies probiotyki co by to gowno hehe juz nie wracalo jakby udalo mi sie to wyleczyc?Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Mar 19, 2010 12:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aga spokojnie. doczekasz sie odp. ludzie siedzacy tutaj nie maja dostepu przez 24h, maja swoje zajecia, obowiazki. musisz to zrozumiec. nie kazdy bedzie siedzial i czekal az Ci odpowie.
ja nie zrobie tego bo nic mi nie mowia te nazwy. napewno jednak znajdzie sie ktos kto ma o tym pojecie.
troszke cierpliwosci :***

Powrót do góry
agamalaga

PostWysłany: Pią Mar 19, 2010 12:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak tak wiem . tylko jak sie denerwuje, to jakos to musze rozladowac:) ale juz wszytsk zakupilam. 25 zl wyszlo. Smile
Powrót do góry
sweet88

PostWysłany: Sob Kwi 03, 2010 1:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć dziewczyny! Ja właśnie też umówiłam się na wizytę u gina i idę w przyszły piątek. Z jednej strony byłam już kiedyś u pani ginekolog, kiedy byłam dziewicą, włożyła mi 2 palce do środka i bolało mnie strasznie, a jak jej powiedziałam, że mnie boli to mi wmawiała, że to nie ma prawa mnie boleć... :/ ogólnie zrobiła ze mnie jakąś mega panikarę, która wymyśla problemy...później zrobiła mi jeszcze usg przez brzuch i zbadała piersi (na moją prośbę). Powiedziała, że na cytologię mam przyjść po rozpoczęciu współżycia (tu oczywiście też to mówiła z lekką kpiną, bo przecież jak mnie tak badanie boli, to ona sobie nie wyobraża, żebym mogła sex uprawiać). Od tego czasu minęły 2 lata, niedawno straciłam dziewictwo i stwierdziłam, że po pierwsze chciałabym wiedzieć czy wszystko ze mną ok, bo po tamtym badaniu bardzo szczątkowym zresztą nic się tak właściwie nie dowiedziałam, a po drugie chciałabym porozmawiać na temat jakiejś antykoncepcji bardziej skutecznej niż prezerwatywa.
Tym razem idę do ginekologa faceta - bardzo zachwalanego w internecie, no i okazało się, że moja dobra znajoma też do niego chodzi (prowadził nawet 2 jej ciąże) i mówi, że jest sympatyczny i delikatny. Mimo to cholernie się boję...że będzie bolało itp.. w ogóle jak słyszę słowo wziernik to mnie ciarki przechodzą Razz A poza tym nie chcę zostać potraktowana jak poprzednio Sad
Napisałam, bo liczę, że dodacie mi otuchy i zapewnicie, że faceci ginekolodzy są ok i że widzą tego tyle, że już ich to nie rusza Razz Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sob Kwi 03, 2010 1:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1. bardzo dobrze ze zmieniasz ginekologa bo takie podejście tej pani jest karygodne.

2. Często jak czujesz cos nieprzyjemnego podczas badania staraj sie skupić na oddychaniu. To pomaga Wink Głębokie wdechy i zanim sie obejrzysz będziesz mogla zejść z fotela.

3. Wziernik nie jest taki zly wszystko da sie wytrzymac, a podobno faceci sa delikatniejsi :] To tak na pocieszenie :]
Moderator

PostWysłany: Sob Kwi 03, 2010 11:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sweet nic sie nie boj Smile to tylko tak brzmi.
badanie cytologiczne trwa max 5 sekund Smile
włozy Ci taki przyrzad, pobierze probke i koniec.
chociaz nie powiem - jak zrobi to szybko to moze ciut zabolec ale to nic w porownaniu do porodow czy wyrywania zeba bez znieczulenia Razz
heh.

ja do faceta nigdy nie pojde, mam swoja babke i nie zamienie jej na zadna inna.
wszystko bedzie dobrze ! Smile
ja tez za 2 tyg sie wybieram na kontrole :]

Powrót do góry
sweet88

PostWysłany: Sob Kwi 03, 2010 11:35 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję Wam moje drogie :* Mam jeszcze takie jedno pytanie, na które za bardzo nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi. Może komuś wydać się głupie,ale zaryzykuje Razz Czy przed badaniem ginekolog używa jakiegoś żelu nawilżającego? Bo mi się zdaje, że jak byłam za tym pierwszym razem to główną przyczyną tego, że jeszcze przez ok. godzinę po badaniu wszystko mnie tam bolało i paliło była właśnie suchość podczas badania...a ja niestety mam z tym często problemy...
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sob Kwi 03, 2010 10:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jasne ze tak!
innej opcji nie ma.
nawilza ze tak powiem " wibratora"( Razz ) zakłada gumke na niego zeby było sterylnie (bo przeciez nie jedna kobiete tak bada) i wsuwa Ci do pochwy i wykonuje badanie... najpierw do jednego jajnika dotknie, potem do drugiego.. troszke mozesz czuc sie niekomfortowo bo to dosc dlugi sprzet ale 1wszy raz masz za soba wiec nie bedzie tak zle. potem na koniec daje wydruk - przynajmniej ja tak mam. w miedyczasie pytam sie czy jest wszystko ok, czy nie ma torbieli,cyst, nadzerek itp Smile i koniec. a cytologia to jak mowilam 5 sekund i po sprawie. te dopochwowe trwa troszke dluzej bo trzeba obejrzec wszystko od "srodka" .. połozenie jajnikow,sluz w macicy i takie tam. Very Happy

nawilzenie podczas badania to podstawa! trafilas na jakas zołze ktora ma gdzies pacjentow,ale nie martw sie. nie wszyscy sa tacy. a jak pokazesz portfel z kasa to juz wogole same anioły Razz

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 19, 20, 21  Następny
Strona 14 z 21