Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
magdalena teresa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 28, 2006 9:58 am Temat postu: dziwne upławy/plamienia w 5 tygodniu ciąży |
|
|
witam wszystkich ,jestem w 5 tygodniu ciazy wszystko bylo dobrze do wczoraj zaczal mnie bolec brzuch tak troszke i zaczal mi leciec jakis brazowy plyn cos jak uplawy:( boje sie ze to nie dobrze mam isc do lekarza ale chciala bym wiedziec wczesniej moze to nic powaznego ????a moze cos bardzo powaznego???? pomozcie mi odpiszcie prosze... Pozdrawiam:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Mar 28, 2006 6:07 pm Temat postu: |
|
|
Myśle że to poprostu plamienie, chyba nie musisz sie denerwować, no ale raczej lekarze nrzadko wpadaja na to forum więc najlepiej będzie jk zaufasz swojemu lekarzowi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
beatriks771
|
Wysłany: Pią Kwi 14, 2006 2:30 pm Temat postu: |
|
|
Czesc ja radzila bym ci jak najszybciej udac sie do lekarza,mialam takie same uplawy podczas ciazy lekarze zaniedbali w moim wypadku poniewaz niewykonali mi wymazu co spowodowalo ze stracilam dziecko w 18 tygodniu co pozniej sie okazalo te uplawy byly oznaka bakteri ktora zaatakowala moj plod .Co wcale niejest powiedziane ze musisz miec to samo ale poros swojego lekarz o wymaz zeby sie upewnic czy niemasz bakteri . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
imagine32
|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 3:58 pm Temat postu: plamienia w 3 trymestrze ciaży |
|
|
Witam i zwracam się z ogromną prośbą o udzielenie mi w miarę możliwosci odpowiedzi .Jestem w 27 tyg ciaży.Od 10 tyg.ciąży miewam minimalne ,brunatne plamienia o róznej częstotliwosci.Bywa,ze nie pojawiają się nawet przez ok 20 dni,bywa ,że są i co drugi dzień.Szpital reaguje na to podając mi kaprogest ,po czym po 2 dobach wychodzę do domu.Plod rozwija się prawidlowo,łożysko jest też prawidłowo ułożone,z szyjką macicy też jest wszystko w porzadku.Aktualnie plamię czwarty dzień z rzedu(minimalnie),ale pani doktor prowadzaca poradziła,by w razie tak minimalnych plamień nie zgłaszać się do szpitala.Jestem pelna obaw i niepokoju.Nikt nie umie wytłumaczyć mi skad to się bierze i dlaczego.Co mam robić by tego uniknąć.Szpital nie zaleca leżenia.Mam normalnie funkcjonować.Bardzo długo starałam się o tę ciążę.Jedno dziecko stracilam w wyniku poronienia.Proszę o jakąkolwiek wskazówkę... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 4:39 pm Temat postu: |
|
|
moze i pani doktor ma racje ale ja an twoim miejscu oszczedzalabym sie bardziej... mozeliwe ze to nic groznego ale lepiej uwazac i jak juz 4 dni masz te plamienia to moze przejdz sie do lekarza lepiej pozdrawiam i trzymam kciuki za zdrowko twoje i dzidzi:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 8:32 pm Temat postu: |
|
|
Ja rowniez radzilabym skontaktowac sie mimo wszystko z lekrzem,bo nie jest to normalne,zeby przez tyle czasu plamic podczas ciazy.Ja mialam plamienia na poczatku ciazy i zakaz wychodzenia z lozka,bo grozilo mi poronienie.Nie wiem co moze oznaczac plamienie w bardziej zaaansowanej ciazy,ale nie bagatelizowalabym tego.Jesli Twoja lekarka powie,ze nic sie nie dzieje,to poszlam bym do drugiego lekarza dla pewnosci,bo ja wlasnie przez jedna lekarke stracilabym ta ciaze,bo uwazala,wszystko jest dobrze,dopiero jak poszlam do drugiej to okazalo sie,ze ciaza jest zagrozona.Zycze duzo zdroweczka! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anetka1991
|
Wysłany: Sob Lut 02, 2008 10:33 am Temat postu: |
|
|
Hej ja mialam tak samo, poszlam do lekarza i okazalo sie ze mam lekka nadzerke, a jestem w 6tyg ciazy, nie martw sie ale do lekarza sie wybierz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
caryc
|
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 12:40 am Temat postu: |
|
|
zauwazylam pytanie co do USG przez brzuch... mnie robili je pierwszy raz w 18 tygodniu czyli sadze ze od 4 miesiaca robia juz przez brzuch:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Dancia
|
Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 6:02 pm Temat postu: Plamienie piaty tydzień |
|
|
Jestem w piątym tygodni ciąży i mam plamienia koloru brązowego,do tego boli mnie brzuch,odczuwam takie kłucie w dolw brzucha.Byłam z tym u lekarza,kazał czekac i brac nospe.Powiedział,ze to wczesna ciąża i ,ze nie widzi zarodka i nic nie może jeszcze powiedziec.Martwie sie tym strasznie i ciągle o tym myślę,czy lekarz miał rację,ze trzeba czekać.Dlaczego powiedział,ze nie widzi zarodka,przecież w piątym tygodniu juz powinno być coś widć(tak myśle)na usg .Jeśli ktoś wie coś na ten temat bardzo proszę o odpowiedz.pozdrawiam
-----edited by emilka-----
temat przyłączyłam do pokrewnego problematycznie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 9:53 pm Temat postu: |
|
|
hmmm byc moze za wczesnie jest usg wykrywa ciaze ok.7 tyg. dostosuj sie do rad lekarza i cierpliwie czekaj. po 2 tyg. wybierz sie na wizyte - wg mnie powinno juz widac fasolke _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|