Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
sprezyna
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 10:33 am Temat postu: |
|
|
Tak mdliło mnie do tego stopnia że jak wieczorem się kładłam, to aż mnie zgaga atakowała. Ale teraz się to uspokoiło. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
smutaska210
|
Wysłany: Pią Gru 26, 2008 10:17 pm Temat postu: plamienie podczas ciąży |
|
|
witam mam pytanko jestem w 15 tygodniu ciazy i wczoraj zauwazylam na majtkach troche krwi nie bylo jej zbyt wiele ale sie pojawila a i pobolewal mnie brzuch co to oznacza czy to cos pokojacego bo zaczynam sie martwic czy wszystko w porzatku
---edited by Wind_Of_Hope---
prosze pisac max. 3 emotikony obok siebie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 12:17 am Temat postu: |
|
|
plamienie nie jest oznaka niczego dobrego..ale 15 tydz powinien byc juz bezpieczny, chodzi mi głownie o poronienie.
wybierz sie do swego lekarza ,,,dla swietego spokoju. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
edyta76
|
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 12:54 pm Temat postu: |
|
|
tak tak..moj ginekolog mi powiedzial, ze plamienie moze byc normalne, ale lepiej natychmiast to skontrolowac |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sylwunia1986
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Gru 29, 2008 1:11 pm Temat postu: |
|
|
idz jak najszybciej do lekarza,ja mialam plamienie w 24 tygodniu i urodzilam pod koniec 26 tygodnia.. nie chce starszyc,ale lepiej na wszystko uwazac |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aaania
|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 11:55 am Temat postu: Wczesna ciąża - plamienia |
|
|
Cześć!
Mam nadzieje że ktoś mi pomoze.Staramy się z mężem o dzidzię od roku,Zrobiłam tesytt jest pozytywny.Ale mam problem :;okres dostałam 15 maja skończył się 19 maja,potem dostalam jakieś dziwne plamienie brązowe 23 maja do dziś, czasami jest krew jak dzisiaj. Mam też jakieś dziwne bóle podbrzusza,byłam u lekarza ale powiedział że nie może mi pomóc ,mam 50 % na utrzymanie ciążyi tyle samo na stratę jest to wczesna ciąża .Jestem załamana jeżeli ktoś mi może pomóc niech napisze błagam.
temat postu zmieniłam na bardziej adekwatny.
temat przenosze do odpowiedniego dzialu - ciąża -- eyesonfire |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 10:06 pm Temat postu: |
|
|
idź do innego ginekologa!
nawet jeśli jest to ciąża zagrożona to są przecież leki na podtrzymanie.
moja siostra z pierwszym dzieckiem leżała w szpitalu przez kilka pierwszych miesięcy i urodziła zdrową córę
jeśli tylko masz kartę ciąży jedź na pogotowie i powiedz, że plamisz.
nie czekaj. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aaania
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 10:34 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za pomoc!!!
Niestety to nie Polska.Nie dają leków u nas do6-8 tyg.ciąży.Powiedzieli że "samo" się ureguluje.Bylam u dwóch i powiedzieli że to bardzo wczesna ciąża.W poniedziałek idę do swojego.Na czszęście nie plamię jużtak ,prawie wcale nie plamię.tylko baardzo mnie boli z prawej sxtrony aż noga do kolana,nie wiem czy to jaknik czy dzidzia powstaje?.Lekarz powiedział że plamienie to normalne ,czasami kobiety plamą a ból też normalne.Ja nie wiem czy to normalne mieć tyle bólu na szczęście tylko przez 20 minut i przestaje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 1:03 am Temat postu: |
|
|
jeśli mogę coś doradzić to staraj się jak najmniej chodzi. nalepiej leż w łóżku. z nogami trochę wyżej niż pupa.
podobno najgprsze jest chodzenie po schodach. mycie podłóg. odkurzanie i zamiatanie.
mojej siostrze w pewnym momencie lekarze zakazli się w ogóle ruszać z łóżka- musiała leżeć.nie wolno jej było usiąść- jednynie podeprzec się w czasie jedzenia, które nosilimsy do łóżka. wstawać mogła tylko do łazienki.
trzymam kciuki .za Ciebie i maleństwo :* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Twety
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 9:42 am Temat postu: |
|
|
Ja jestem w belgii tez bylam u lekarza w 7 tyg. ciazy niestety tak naprawde nawet lekarz mnie nie obejrzal tylko pielegniarka powiedziala ze takie plamienia brazowe sa normalne. tydzien pozniej bylam w tym samym szpitalu z krwawieniem i lekarz stwierdzil poronienie co niebylo prawda!!!!!! teraz nie mam jajowodu i mialam male szanse na zycie. Dostalam wylewu wewnetrznego. Moja rada z kazdym plamieniem nawet delikatnym masz prawo by lekarz Cie obejrzal!!!!! stanowi to prawo!!! Nie zaleznie czy jestes w polsce czy nie!!! Takie plamienie moze dawac znaki ze jest to ciaza pozamaciczna!!!!! wiec popros o badanie krwi HCG o usg i echografie!!! Musza to wykonac!!! Ja nadal szukam wiadomosci na ten temat wiec jak cos dam znac!!! Mozesz pisac do mnie na maila sylwiatwety@o2.pl mam nadzieje ze wywalczysz o swoje. Ja nie wywalczylam wiec walcze teraz o przyznanie mi odszkodowania!!! Jezeli lekarze nadal beda mowic ze nic nie da sie zrobic idz do prawnika on pomoze Ci znalesc odpowiednie art. na ten temat!!!
Dodano po 12 minutach:
Jeszcze jedno!!!Mowisz ze Cie boli.... Jak jeszcze bylam na studium pani od anatomii powiedziala. CIAZA NIE BOLI TO NIE CHOROBA ZEBY BOLALO. jezeli czujesz klucie w ktoryms jajniku moze wskazywac to na ciaze pozamaciczna. w takim wypadku nalezy zrobic badania hcg co 2 dni przez tydzien. Wskaznik Hcg w prawidlowej ciazy rosnie prawie dwukrotnie w ciazy pozamacicznej rosnie calkiem inaczej. Nie daj sie zbyc lekarzom. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|