Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 8:36 pm Temat postu: |
|
|
Oj bardzo mi przykro...widzisz tak niestety bywa. W pierwszych tygodniach ciąży plamienie jest oznaką bardzo niepokojącą i zazwyczaj oznacza to najgorsze. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasienia00
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 10, 2009 9:00 pm Temat postu: plamienia |
|
|
Ja miałam podobną sytuację. Tydzień temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Ginekolog kazał mi się zgłosić za dwa tyg aby zrobić usg. Niestety w sobote zaczełam miewać brązowe plamienia. Leżałam w łóżku zgodnie z zaleceniem lekarza. Nagle poleciała mi krew po czym wystraszyłam się i pobiegłam do szpitala. W szpitalu powiedzieli ze musze zostać. Zrobili mi na usg. Stwierdzili 5-6 tydzień i zdziwiło ich, ze nie widać zarodka. Na drugi dzień zauważyli krwiaka. Kiedy mi o tym powiedzieli zmartwiłam się. Zrobili mi bete i kilka dni pozniej znowu. Powiedzieli, że ciąża rośnie i wypuścili do domu. Cały pobyt w szpitalu dostawałam leki na podtrzymanie, które tez zapisali mi po wyjsciu. W srode ide do swojego ginekologa na usg. Tak bardzo sie boje, że tego zarodka tam nie będzie. W szpitalu nawet nie mowili mi konkretnie co sie dzieje. Nawet przy wyjsciu ze szpitala nie powiedzieli czy wszystko będzie ok. Martwie się, a do środy jeszcze tyle czasu;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Gru 11, 2009 12:46 am Temat postu: |
|
|
staraj sie myslec pozytywnie .. wiem ze łatwo mi pisac ale zamartwianiem tylko pogorszysz swoj stan, malenstwu napewno nie pomozesz w ten sposob.! musisz byc silna !!! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Gru 11, 2009 1:25 pm Temat postu: |
|
|
kasienia00 stwierdzili 5-6 tydzień więc jeszcze teoretycznie może nie być widać zarodka. Może ciąża jest młodsza. Miejmy nadzieję,że bedzie wszystko ok i na usg zobaczysz maleńką kropeczkę _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
magda24t
|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 6:20 am Temat postu: |
|
|
witam jestem w 15 tygodniu ciąży wczoraj wróciłam do domu ze szpitala bo zaczełam plamić i do dziś nie wiem co było przyczyną.Może któraś z was wie co mogło bć przyczyną.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 1:31 pm Temat postu: |
|
|
A w szpitalu nie postawili diagnozy?. To może być różnie albo krwiak, odklejające się łożysko. Przyczyn może być wiele od błahych po bardzo poważne _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewcia2531
|
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 3:19 pm Temat postu: Plamienie w ciąży |
|
|
witam witam i pozdrawiam tu wszystkich mam taki mały problemik jestem w ciazy i dostałam okres czy to normalne
zmieniłam tytuł, przeniosłam do odpowiedniego działu
Gosia85 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 6:30 pm Temat postu: |
|
|
ewcia2531, to nie jest na pewno okres skoro jesteś w ciąży tylko plamienie .. powinnaś udać się do ginekologa w celu zbadania płodu, czy wszystko jest okej .. takie plamienie w ciąży przypominające okres zdarza się u niektórych kobiet . _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jola12
|
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 6:20 pm Temat postu: Krwawie, a mam pozytywny wynik testu ciązowego. |
|
|
Witam.
Niepokoi mnie to, że po pozytywnym wyniku testu ciążowego krwawię z pochwy [są to niewielkie krwawienia] i w dodatku odczuwam ból brzucha czasem mocny, a niekiedy łagodny. Nie wiem co o tym myśleć, mój mąż twierdzi, że się oczyszczam i nie mam powodu do obaw.
Umówione mam wizytę do lekarza na następny tydzień, a wiec proszę pomóżcie mi stwierdzić co może mi dolegać.
Za pomoc z góry dziękuję. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pon Mar 14, 2011 7:28 pm Temat postu: |
|
|
Krwawienie nie powinno mieć miejsca. Jesli test ciążowy wyszedł pozytywny to oznacza ciąże jednak plamienie czy co gorsza krwawienie nie oznacza nic dobrego. Powinnaś jak najszybciej udać się do lekarza- koniecznie. Czasami na poczatku plamienie się zdarza ale w większości oznacza niestety ciąże biochemiczne. Szybko idz do lekarza po luteinę lub duphaston. NIe czekaj aż będzie za późno _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|