Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 45, 46, 47  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Lip 01, 2008 9:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

powinno,ale nie mozesz odsłaniac brzucha ... niestety promienie słoneczne szkodza... :/ takze uwazaj.
Sekrecik ojjjjjjjjjjj oby wszystko ok było...kurde przeciez to niezdrowe tyle razy chodzic Neutral...bez przesady... no Neutral.

a ile razy mialas usg brzuszne? Neutral

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
syla23

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Lip 02, 2008 1:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc babeczki

Wypowiem się najpierw na temat usg ja też jak sekreciek miałam je robione co wizyte na początku ciązy czyli co miesąc i było to dla mnie normalne, pytałam moją ginke czy nie jest to szkodliwe ona mi odpowiedziała że w żadnym wypadku (chodziłam na prywatnie do gina), a z tego co wiem to jeśli chodzi sie na kase chorych to tylko trzy razy są refundowane dlatego wykonują tylko tyle razy usg bynajmniej tak mi mówiła położna. w końcóweczce ciąży w ostatnim miesiącu mialam dwa razy usg a chodziłam co tydzień, jak przenosiłam termin to tylko ktg miałam robione. Smile

Oj pogoda super więc się z szymonkiem codziennie werandujemy i chodzimy na spacerki, niedługo czeka nas nieprzyjemny obowiązek szczepienia Sad mam nadzieje że jakoś to zniesiem dzielnie. Ciekawa jestem ile przybrał na wadze i ile mierzy. Jak wychodziliśmy z szpitala Szymon ważył 3660 zobaczymy ile mu sie urosło a napewno sie urosło bo czuje różnice jak go biore na ręce. Karmienie się ustabilizowało a Szymon pięknie przesypia noc i czasem tylk raz się budzi a czasem dwa Smile oby tak dalej Smile

A i dziewczyny musze się pochwalić że z 22kg które przybrałam w ciąży zostało 10 do zrzucenia mało to nie jest ale i tak się ciesze bo myślałam że bedzie więcej Smile
Powrót do góry
Sekrecik88

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lip 02, 2008 2:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Syla23 moj ginekolog tez nie wspominal ze jest
szkodliwe czeste robienie usg 2 razy mialam dopochwowe
a od 15tyg juz przez brzuszek...lacznie 5od samego poczatku
nastepna wizyte mam 11lipca i juz nie moge sie doczekac
kiedy ja zobacze Syla 23 robilas moze sobie usg 3D Question
W ktorym miesiacu zapwniali cie ze to napewno chlopiec a nie
dziewczynka Question Bo ja jak bylam na ostanich 2badaniach
to mowil ze chlopca tam nie widzi...ale 100% nie daje...
A jestem w 21tyg... pozdrawiam Wink
Ps.Syla a od ktorego miesiac zaczelas przybierac na wadze...
Question bo ja dopiero teraz w 21 tyg jakis kilogram mi doszedl
waze 57,7 brzuszek mi niezly wyskoczyl Laughing a reszta bez zmian...
pozdrawiam
syla23

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Lip 03, 2008 2:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sekrecik usg 3d nie robiłam ale widziałam jak to wygląda i napewno warto bo pamiątka niesamowita ale ja bałam sie tej kwesti medycznej takiego badania czy wszystko bedzie w porządku bo przecież dlatego sie je robi zeby wykryć wady i dlatego poprzestałam na zwykłym usg no i napewno też kwestia finansów była nie bez znaczenia u nas to koszt 350zł
co do pułci nie wiem kiedy dokładnie chyba około 19tc ginka pierwszy raz powiedziała że bedzie chłopiec a puźniej na każdym badaniu starała sie to potwierdzić byliśmy pewni w 30tc jak nasz Szymonek trzymał sie za jajeczka podczas badania Shocked , a fisiołka dokładnie widziałam w 35 tc. Very Happy

no z tyciem to ja tyłam od chyba samego początku po 2-3 kilogramy i sie uzbierało 22 na koniec, najwiecej tyje sie w 6-7-8 miesiącu w 9 prawie wcale lub bardzo mało Smile
Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Czw Lip 03, 2008 7:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Syla 23 tu w niemczech tez te badania sa drogie....
jestem ciekawa ile ja przytyje hehe Laughing
a na brzuszku pojawily ci sie jakies rozstepy Question
albo w innych miejscach Question
ja wlasnie na poczatku bardzo schudlam okolo
4kilo teraz przytylam jakis 1,5....
agutana2225

PostWysłany: Sro Lip 09, 2008 10:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kochani pomóżcie nie wiem co o tym myśleć , byłam na usg i oto co napisał lekarz "kosmówka na ścianie przedniej , częściowo przodująca , w okolicy jej bieguna dolnego niewielki krwiak o grubości 4 mm to był 8 tydzień . Bardzo się martwie prosze odpiszcie Crying or Very sad
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Lip 09, 2008 10:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

myślę że tutaj pituszka się powinna lepiej orientować, ale wydaje mi się, że kosmówka na ścianie przedniej i częściowo przodująca to jeszcze nic groźnego w tej fazie ciązy - jeszcze może zmienić położenie. dopiero koło 20 tygodnia będzie coś wiadomo. ale z tym krwiakiem to trochę niepokojące..
Justysiaaa

PostWysłany: Czw Lip 10, 2008 11:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczynki ale mnie tu dawno nie bylo ajj...Syla czyzbys juz urodzila synka? Szymonek- bardzo ladne imie Smile

Sluchajcie mam sprawe moja bratowa jest w 10 tyg. ciazy i strasznie wymiotuje zwlaszcza rano poradzcie cos co zrobic zeby tak jej nie meczylo Very Happy Slyszalam ze rano przed wstaniem najlepiej zjesc sucharka i popic woda mineralna to prawda? Jak wy radzicie sobie z mdlosciami?

Prosze o szybka odpowiedz SmileSmile
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Lip 10, 2008 2:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

justysia tak to prawda. najlepiej rano zjesc herbatnika, sucharka, popic kefirem, najlepiej to nie wstawac- niech facet jej przyniesie Wink powinno pomoc..niestety mdłosci to bardzo czesty objaw wiec trzeba sie z nimi przemeczyc... Rolling Eyes

Powrót do góry
Justysiaaa

PostWysłany: Pią Lip 11, 2008 12:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak wiem...Ale ją tak męczy że nie może nic jeść Sad Już się nie mogę doczekać kiedy ciocią zostanę Smile Smile
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 45, 46, 47  Następny
Strona 8 z 47