Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 45, 46, 47  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Lip 11, 2008 4:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka napisał:
myślę że tutaj pituszka się powinna lepiej orientować, ale wydaje mi się, że kosmówka na ścianie przedniej i częściowo przodująca to jeszcze nic groźnego w tej fazie ciązy - jeszcze może zmienić położenie. dopiero koło 20 tygodnia będzie coś wiadomo. ale z tym krwiakiem to trochę niepokojące..

dokaldnie tak jak napisala emilka Smile na razie nie ma sie co martwic bo mozliwe ze kosmowka zmieni polozenie ale nawet jakby sie tak nie stalo to po prostu bedziesz musiala na siebie uwazac, lezec i duzo odpoczywac, dostaniesz zwolnienie z pracy prawdopodobnie.... ale nie martwmy sie na zapas... bardziej mi sie ten krwiak nie podoba Rolling Eyes lekarz cos na ten temat mowil??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Sekrecik88

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 1:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hay laseczki
w piatek bylam na usg moja michellka wazy 600g
i ma 28cm jutro zaczyna sie nam 6miesiac akurat w moje urodziny
bede swietowac podwojnie Mala jest caly czas obrocona glowka do dolu
tak jakby chciala juz do mamusi przytylam dopiero 2kilo....
Niunia kopie jak szalona wstaje o 7pozniej spioszka od 15 i znowu budzi sie o23
i szaleje do 3
Po za tym ja czuje sie wporzadku lekko zaczyna bolec mnie kregoslup
Dam wam znac bo w tym tyg dodam nowa fotke brzusia
a jest juz wielki buzka

Wink
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 7:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sekrecik no odezwałas sie wreszcie Smile ja czekam na fotki cały czas Razz poka mi ta piłke w brzuchu, ale ci zazdroszcze kopniakow Smile cudowne uczucie musi byc Wink szczesciara. Laughing Laughing

Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Sob Lip 19, 2008 11:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind dodam w poniedzialek bo mialam awarie z kompem
agutana2225

PostWysłany: Nie Lip 20, 2008 7:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pituszka napisał:
dokaldnie tak jak napisala emilka Smile na razie nie ma sie co martwic bo mozliwe ze kosmowka zmieni polozenie ale nawet jakby sie tak nie stalo to po prostu bedziesz musiala na siebie uwazac, lezec i duzo odpoczywac, dostaniesz zwolnienie z pracy prawdopodobnie.... ale nie martwmy sie na zapas... bardziej mi sie ten krwiak nie podoba Rolling Eyes lekarz cos na ten temat mowil??

Bardzo dziękuje za odpowiedź Very Happy Byłam ostatnio na USG i krwiak się wchłonoł więc trochę się uspokoiłam, a co do kosmówki czy w póżniejszej fazie ciąży kiedy się nie przemieści może być powodem porodu przedwczesnego? Crying or Very sad
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Lip 20, 2008 10:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tzn. jeżeli będzie łożysko przodujące, to będziesz musiała na pewno dużo leżeć i odpoczywać, wstrzymać się od stosunków itd. no i jak do porodu się nie przesunie, to cesarka. ale nie martw się na zapas, bo w większości przypadkach jednak w terminie porodu łożysko już jest poza ryzykiem przodowania (często wraz z powiększającą się macicą łożysko się przemieszcza)
Sekrecik88

PostWysłany: Pon Lip 21, 2008 10:36 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hay laseczki ja z moja niunka i mezem
jedziemy na tydzien do pl...
jak wrocimy zacznie mi sie 27tydz
mala kopie jak szalona nie daje spac w
nocy haha
agutana2225

PostWysłany: Pon Lip 21, 2008 11:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo Ci dziękuje Emilka postaram się nie martwić i dużo odpoczywać . Musze być dobrej myśli , przeciesz moje samopoczucie wpływa na dziecko . Very Happy
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pon Lip 21, 2008 3:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

agutana bardzo dobrze ze krwiak sie wchlonol Smile
a co do lozyska to tak jak powiedziala emilka... zgadzam sie w 100% wiec nie martw sie na zapas Smile pozdrawiam i powodzenia
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Lip 21, 2008 3:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sekrecik szczesciaro Sad tylko zazdroscic i meza i ciazy... Sad nie kazdy ma takie szczescie..ehh...
pieknie wygladasz z brzuchem,
powodzonka i czekam na wiecej fotoskow Razz Wink

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 45, 46, 47  Następny
Strona 9 z 47