Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 3:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Miejmy nadzieje ze masz racje dobra wrozko ze przegryzie to i bedzie sie z tego Cieszyc. Moze tez zbyt impulsywnie zareagowalam ale haslo o poronieniu poprostu... i mam nadzieje ze rosario wie dlaczego tak a nie inaczej zareagowalam ... bo zycze jej i jej dziecko jak najlepiej.

Ostatnio zmieniony przez mala_mi dnia Sro Sty 21, 2009 3:40 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
rosario

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 3:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po soku pomaranczowym to ja wymiotuje Smile
wiem ze jest wiele osob ktore pragna dziecka ja tezale za 3 moze 4 lata zeby miec dziecko trzeba tez miec do tego warunki.
Porozmawiam dzis z chlopakiem moze przestane sie tak panicznie bac.
A jesli pojde tu do lekarza i bede chodzic tu gdzies do 7 miesiaca to moge potem przeniesc sie do polski na ostanie miesiace i porod czy nie bardzo??
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 3:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oczywiscie ze mozesz urodzic i te 2 ostatnie miesiace byc pod nadzorem w Polsce. Rozmowa z mama i chlopakiem napewno pomoze. Napewno Cie wesprza i bedzie Ci latwiej. Narazie to jestes w szoku... i chyba sie nie dziwie bo nie wiadomo jak by kazdy zareagowal...

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 3:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chyba tak, tylko będziesz musiała mieć ze sobą wszystkie dokumenty od lekarza prowadzącego ciążę, wyniki badań itd.
Rozumiem, że Twoja mama mieszka w Polsce? Jak tak to możesz ją poprosić, żeby przeszła się do lekarza i wypytała o wszystko.
Powrót do góry
rosario

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 3:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mieszkam na jednym koncu hiszpanii a mama na drugim...
Rozmowa tutaj z wami duzo mi pomaga bo przestałam myslec ze to az taka tragedia owszem martwie sie bardzo i zaluje ale za bledy trzeba płacic i stawic im czoła. A powiedzcie mi jeszcze czy wiecie gdzie w polsce mozna urodzic w wodzie Question Question Question
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 4:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To dzwon do mamy Smile Napewno sie ucieszy ze zostanie babcia Smile Czy wolisz najpierw poczekac az powiesz chlopakowi? Kiedy masz zamiar powiedziec? W polsce porod w wodzie hmmm napewno w prywatnych klinikach. A powiedz tak bardziej z ktorego rejonu w PL jestes wtedy bedzie latwiej cokolwiek doradzic.

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 4:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

naprawde jeszcze raz dziekuje wam za ta rozmowe chyba mi pomogła i to nie mało. moj chłopak wie ze dzis robiłam test bo wczoraj go kupiłam i jak tylko wroci z pracy zaraz mu go pokaze. a w polsce mieszkam w katowicach a porod moze byc nawet w warszawie Very Happy zeby tylko bylo mnie bolu a chłopaka mam starszego doswiadczonego i mowił mi ze w wodzi nie nacinaja nawet i jest mniej stresujace to dla kobiety. I jak mozecie to powiedzcie jeszcze ile taki porod w prywatnej klinice kosztuje.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 4:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W Katowicach w szpitalu im. Leszczynskiego, czyli w tym na Raciborskiej mozna rodzic w wodzie ale nie wiem czy trzeba cos doplacac.... pewnie tak no ale napewno nie tylko co w prywatnej klinice.

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 4:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha napewno sie tam przejde zobaczyc ja to wszystko wyglada. A porod w wodzie serio jest lepszy??no i to chyba tyle z moich pytan i obaw jak cos bede was szukac bo umiecie rozmawiac dzieki
Powrót do góry
dobra_wróżka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Sty 23, 2009 12:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja rodziłam normalnie na stole, to znaczy w międzyczasie musiałam skakać na ogromnej gumowej piłce i jeszcze siedziałam pod prysznicem.
Ale u mnie poród był wywoływany i wspomagany, bo było 10 dni po terminie. Dostałam również kroplówkę z oksytocyną.
Osobiście chyba nie chciałabym rodzić w wodzie, ale nie potrafię tego uzasadnić.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 11 z 41