Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
rosario

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 2:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam wspaniałego przyszłego meza w marcu biore slub ale tak bardzo sie tego wszystkiego boje nie miałam nigdy stycznosci z maluchami jestem jedynaczka.boje sie porodu bo boje sie wrecz paniczne bolu nie wiem co mam teraz zrobic czytałam na stronkach co robic w ciazy ale to wszystko takie obce dla mnie.Lezy przede mna ten test i patrze z niedowierzaniem dlaczego to własnie ja... naprawde sie boje Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 3:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jak masz wsparcie w ojcu dziecka, rodzicach napewno wszystko sie ulozy.
Teraz przy porodach daje sie znieczulenie wiec juz tak nie boli, a przy wychowaniu dziecka napewno ktos CI pomoze, wyjasni co i jak.
Mysle ze narazie to pierwszy szok ... ale to z czasem minie i zaczniesz sie cieszyc z tego ze jestes w ciazy Smile Pozdrawiam

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 3:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki za pomoc a co do wieku mam 20 lat. moze masz racje ale stracjh jest tak duzy caly czas placze i teraz boli mnie brzych nie umiem sie uspokoic wspominam ja bylam z narzeczonym sama jak chodzilismy na imprezy jak jezdzilismy na wycieczki wszystko bylo takie proste a teraz bedzie mala osoba ktorej bede musiala sie poswiecic.jestem bardzo szczupła tez sie boje o to ze stane sie wielkoludem.oj tyle obaw jest w mojej glowie Neutral juz nawet miałam mysli jak poronic ale tego tez sie boje Exclamation Exclamation Exclamation
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 3:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyno nie rob glupstw!! Jesli naprawde nie chcesz tego dziecka to urodz i oddaj do adopcji!! Ale nie rob glupot!! Chyba bys nie chciala zeby Twoja matka myslala bedac z Toba w ciazy jak by tu poronic!
Kurcze nidgy si enie liczylas z Tym ze mozesz byc w ciazy? Nawet kobiety bezplodne zachodza w ciaze. Znam osobiscie taki przypadek. Laska sadzila ze nigdy nie zajdzie w ciaze i hulaj duszo piekla nie ma.... i co ? Ma juz kilkuletniego szkraba... Ale kurcze tyle si emowi o zabezpieczaniach... a to jak grochem o sciane a potem placz bo sie ne chce dziecka!!

Laski myslcie idac do lozka z facetem o konsekwencjach bo potem jest placz gdy jest za pozno Confused wrrrr

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 3:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To fakt, Twoje życie zmieni się o 180 stopni, ale to nowy piękny rozdział w Twoim życiu. Co do porodu, oczywiście wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji, ale nie jest taki straszny jak się mówi. Dużo daje dobra położna. U mnie było tak, że strasznie bolały mnie tylko skurcze, a już sama akcja porodowa to była chwilka i nic nie czułam.
Nawet nie myśl o takich strasznych rzeczach. A jak zrobisz coś głupiego, ale nie poronisz a uszkodzisz płód?!?! Najważniejsze to urodzić zdrowe dziecko, a nie samemu doprowadzić do kalectwa dziecka i mieć wyrzuty do końca życia.
O chłopaku pisałaś, a jak rodzice?
Powrót do góry
rosario

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 3:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rodzice nic jeszcze nie wiedza z ojcem nie mam kontaktu a mama mysle ze to zaakceptuje i bedzie szczesliwa.moze serio jestem teraz w jakims szokubo zawsze liczyłam sie dla niego tylko ja a teraz bedzie jeszcze dzidzius jestem teraz za granica i bede musiała jechac do polski do lekarza a tutaj mamy prace Sad zycie naprawde jest nie obliczalne dobrze moc z kims pogadac o tym.nie chce skrzywdzic tego malucha ale bardzo sie go boje
Powrót do góry
dobra_wróżka

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 3:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie bój się, bo naprawdę nie ma czego. Dzidzia nie gryzie Smile Porozmawiaj z mamą, napewno dużo się od niej dowiesz o pielęgnacji malucha. Jak będziesz już w kraju to warto też zapisać się do szkoły rodzenia, ale to jeszcze trochę czasu masz. A z resztą większość rzeczy, czynności przy maluchu przychodzi jakoś tak naturalnie.
Powrót do góry
rosario

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 3:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie jadłam tego kwasu foliowego czy moge zaczac teraz czy to juz za pozno i wogole czy cos jeszcze jest co musze brac lub nie wolno mi??
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 3:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zycie jest nieobliczalne a wszystko ma swoje konswkewncje.

Wiele kobiet by dalo sie pokroic byle by byc na Twoim miejscu. Wiesz ile kobiet cierpi z powodu bezpodlodnosci? Ile kobiet poronilo a tak czekaly na ciaze? Wiesz jaki to jest bol? A ty sobie tu piszesz ze myslalas jak poronic... Na mnie takie cos dziala jak plachta na byka. Wierze jednak ze dorosniesz do roli matki... bo i tak nie ma odwrotu... chyba ze oddasz do adopcji to dziecko komus kto bedzie go naprawde CHCIAL i KOCHAL, bo sa rodziny ktorym dziecko nie zakloci "planow" zyciowych! Confused

Odnosnie tego czego CI brac nie wolno to dobrze by bylo skonsultowac sie z lekarzem jak najszybciej! NIe masz mozliwosci isc do lekarza tam gdzie jestes? Koniecznie musisz w Polsce?

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 3:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Owszem dobrze jest brać kwas foliowy od samego początku, ale jak go nie brałaś to nic się nie stało. Zacznij brać teraz.