Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
elli841

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lis 02, 2009 4:58 pm    Temat postu: Hurra! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ciąża to nie powód do płaczu, tylko do dumy!!!
Ostatni mój okres był 14 lipca 2009 i przez długi czas nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Próbowałam już wcześniej zajść z moim mężem, ale była lipa przez 2 lata!!! A teraz już jest wszystko potwierdzone u ginekologa i jestem w 15 tygodniu ciąży!!!
Jestem najszczęśliwszą przyszłą mamą pod słońcem!!!
Pozdrawiam wszystkich spodziewających się maluszka rodzicówSmile Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
syla23

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Lis 14, 2009 1:14 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a witajcie
Ja zaglądam jak tylko mam wolną chwilkę ale żadko jest ona na tyle długa aby cos napisać zreszta sama z soba to tak jakoś dziwnie pisać. U nas wszystko oki Szymek zaczyna gadać i juz umie odmiawiać stanowczym nie, jak coś się kończy to jest nie ma no i standardowe mama, tata, am, baba oprócz tego świetnie tańczy gdy tylko usłyszy muzykę. Jest bardzo samodzielny aż chyba za bardzo bo czasem trudno się z nim dogadać.

A z nowości to około 22 kwietnia powiększy nam się rodzinka o kolejnego szkraba Very Happy
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Lis 14, 2009 11:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

syla no prosze Razz gratulacje !!! Razz patrze nei nudzicie sie Razz hehehe

Powrót do góry
Madziuska2

PostWysłany: Nie Lis 15, 2009 7:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczynki Smile w czwartek zrobiłam test i wyszły dwie kreseczki Smile) W sobotę powtórzyłam i również dwie kreseczki Smile Jestem obecnie w 37 dniu cyklu i miesiączki na szczęście nadal nie ma. Lekarka kazała mi przyjść dopiero za dwa tygodnie, ale może w najbliższym czasie uda mi się dostać do innego lekarza. Testu z krwi nie mam jak na razie zrobić gdyż studiuję i pracuję, ale mam nadzieję że w końcu i nam się udało Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Nie Lis 15, 2009 7:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wielkie gratulację. Do lakarza najlepiej iśc tak w 7-8 tygodniu bo wtedy juz serduszko bije Wink)

Powrót do góry
syla23

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Lis 16, 2009 6:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind ano nie nudzimy się tak nam sie jakos udało w sumie nie planowalismy ale ciesze sie że miedzy maludami bedzie tylko dwa lata róznicy bo będą sie mam nadzieje dogadywać choć z drugiej strony chciałam trochę odczekac z drugim maleństwem. teraz kolej na was ....czekam na dobre wieści Very Happy

PostWysłany: Pon Lis 16, 2009 10:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu mam nadzieję że jest czego gratulować i testy się nie myliły. Dziś udało zrobić mi się z krwi, jutro wyniki ...

Tak dla otuchy dodam że staraliśmy się 2,5 roku, ja miałam brak owulacji mój K mial bardzo słabe wyniki, jesteśmy po kuracji i mam nadzieję że się udało. Tak więc dziewczynki nie załamywać się Smile

Dodano po 16 minutach:

Jeszcze jedno, cały czas miałam brać metformax i nie wiem czy nadal go brać jeśli podejrzewam ciążę?? To prawda że ten lek podtrzymuje ciążę??
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Lis 16, 2009 11:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Syla heheh Razz łatwo powiedziec i łatwo zrobic tylko gorzej z utrzymaniem.. ;/ ehh
no ale i ja dołacze niedlugo do Was Razz napewno Wink

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Lis 17, 2009 1:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mi lekarz kazał odstawić jak tylko ciąża została potwierdzona. Niby w USA stosowane jest do podtrzymywania ale w Polsce nie zostało to sprawdzone. Nie ryzykuj lepiej przejść na luteinę lub duphaston to naturalny progesteron i pomaga w zagnieżdżeniu zarodka

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Lis 17, 2009 1:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A u mnie już prawie meta Wink. Zuzanka zaczęła 36 tydzień w brzuszku. Wink)

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 16 z 41