Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Lis 17, 2009 1:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia nie boisz sie porodu? ... wogole to jakbys chciała rodzic? naturalnie czy cc... sama czy z mezem? w wodzie czy normalnie?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Lis 17, 2009 1:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj bardzo się bojęWink. Nie cierpię nieznanego ..nie wiem jak to będzie bolało więc nie mogę się przygotować psychicznie Wink. Poród będzie zależny od wagi dziecka. Jestem drobniutka więc jak dzidzia będzie ważyła ponad 3 kg to cc a jak mniej to sn. Mąż wielki jak dąb a stwierdził,że nie wytrzyma tego widoku krwi i mojego bólu...uśmiałam się z niego Wink

Powrót do góry
Madziuska2

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lis 17, 2009 3:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A jeszcze jedno pytanie mam, odebralam wyniki z krwi i mam 2418, W wyniku mam:

4-5 tydzien: 101 - 4870
5-6 tydzien: 1110 - 31500

Wiec ktory to tydzien ??Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Lis 17, 2009 3:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Na to nie patrz bo beta przyrasta różnie. Najpierw szybciej później wolniej więc nie ma sensu. To jest badanie orientacyjne tylko a tydzień ciąży liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.

Powrót do góry
asik77

PostWysłany: Pią Lis 27, 2009 12:29 am    Temat postu: czy mogę byc w ciązy? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

robiłam test z krwi po 12 dniach od stosunki i wyszło 0,1, czyli ze nie jestem w ciązy, byłam u gin.a po 29 dniach od stosunku i powiedzial mi ze nie jestem w ciązy, ale ja dziwnie się czuje , piersi mi urosły, mam bole brzucha, biegunki a okres? to raczej plamienia. dla pewnosci zrobilam test z moczu -bobo test-po 42 dniach od stosunku i 1 kreska.....ale ja nadal mam bóle brzucha i jakby mi trochę urosl, i piersi tez o 1 rozmiar na pewno i z dnia na dzień jakby były wieksze, sutki są twarde i mnie bola
. zastanawiam sie czy to nie jest ciąza pozamaciczna.... naczytałam się ze jest kilka rodzajów ciąz pozamacicznych... sama juz nie wiem... moze któras z was była w podobnej sutuacji?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Lis 27, 2009 9:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jakby byla pozamaciczna to badanie krwi by wykazało ...
jesli testy sa negatywne, lekarz nic nie widzi na usg tzn ze jest OK Smile nie martw sie Very Happy

Powrót do góry
asik77

PostWysłany: Sob Lis 28, 2009 12:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziś byłam u lekarza i nie jestem w ciązy, beta hcg dzis zrobione - czyli w 33 dniu jak myslałam ciazy-wyszło 0,1 wiec negatywne, chyba to jakies problemy hormonalne albo cos z jelitami, lub stres...,
dziekuje jednak za odpowiedz
pozdrawiam
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Lis 28, 2009 10:53 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to było do przewidzenia Wink. Test negatywny , beta negatywna, ginek potwierdził brak ciąży....

Powrót do góry
kasik84

PostWysłany: Wto Gru 01, 2009 2:14 pm    Temat postu: Re: Czy jestem w ciąży part.23 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie zrobiłam dwa razy test i za kazdym razem druga kreseczka była troszke mniej wyrazna ale były dwie?na usg nic nie było widac a macica powiekszona??????
--- Pytanie przeniesione ---tosia81
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Gru 01, 2009 2:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zrob test krwi - wynik w 100% pewny.
jesli 2ga kreske widac niewyraznie ale pojawia sie od razu po 5 mi tzn ze mozesz byc w ciazy Smile
moze jest za małe stezenie hormonu ciazy i dlatego kreska jest alo widoczna.
idz na bhcg- Smile powodzenia

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 17 z 41