Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Gru 01, 2009 2:28 pm Temat postu: |
|
|
Dwie kreseczki oznaczają ciaże o ile test został wykonany prawidłowo i w odpowiednim czasie. Jeśli wyszły pozytywnie dwa testy i "macica powiekszona" to myślę,że ciąża jest murowana . Na usg nic nie widać bo pewnie jest za wcześnie. Najlepiej udać się do lekarza około 6-8 tygodnia ciąży licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasienia00
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 4:42 pm Temat postu: czy mogę mieć pewność, że to ciąża? |
|
|
Witam wszystkie kobiety na forum:) 6 dni temu miałam dostać okres, ale do dziś go nie ma. Piątego dnia zrobiłam test i wyszły dwie kreski jedna byla bledsza ale bardzo widoczna. Miesiąc temu też robiłam test, bo razem z moim partnerem staramy się o dziecko. Na teście w 1 dzień okresu pojawiła się jedna gruba krecha a druga ledwo widoczna. Mój ginekolog powiedział mi, że test może wykrywać krwinki czerwone przed okresem i żebym nie sugerowała się testem tylko czekała. No i dostałam wtedy ten okres. Teraz minęło 6 dni a go dalej nie ma. Nie chce się cieszyć zbyt wcześnie, żeby się nie zawieźć. Jak myślicie czy tym razem to ciąża? Podkreślam, że teraz na teście kreski były bardzo widoczne tyle, że jedna była jaśniejsza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 4:50 pm Temat postu: |
|
|
kasienia00 wg mnie dwie kreski to dwie kreski, obie moje siostry mialy druga kreske bledsza i w obu przypadkach okazalo sie ze i tak sa w ciazy.
Z wizyta do lekarza nie ma sie tez za bardzo co spieszyc, bo jak wiadomo za wczesniej tez nie jest dobrze... zwykle zaleca sie wizyte ok 6 tygodnia.
Jesli nie jestes pewna zrob test z krwi BHCG, mozna go zrobic w lab. medyczym (koszt ok 30zl). Test da 100% pewność. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasienia00
|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 4:54 pm Temat postu: czy to mozliwe |
|
|
Masz rację lepiej pójść i się upewnić. Boję się, że sytuacja się powtórzy i okres przyjdzie na dniach. Ta niepewność mnie męczy. Dziękuję za wypowiedź. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 5:37 pm Temat postu: |
|
|
Zrob test z krwi da ci 100% pewność _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 8:24 pm Temat postu: |
|
|
Dwie kreski oznaczają ciaże. Pierwszy raz słyszę ,że wykrywa krwinki czerwone przed okresem? To nie ma nic do rzeczy bo test nasączony jest substancja na którą działa hormon hcg a nie krwinki. No ale nie ważne. wcześniej mogłaś miec ciaze biochemiczna dlatego test wykazał obecnosc hormonu ale zarodek nie zagnieździł sie i dostałas okres. Mam nadzieje,że teraz jest ok i fasoleczka ładnie kiełkuje _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
elli841
|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 9:05 pm Temat postu: Hurra! |
|
|
Moja fasoleczka już jest tak zagnieżdżona, że mamy już 20 tydzień i dziś dowiedziałam się, że będę miała synka!
Jestem najszczęśliwszą mamą na świecie!!!
Pozdrawiam wszystkie kobietki spodziewające się tak jak ja dzidziusia, a jeszcze bardziej te, które mają termin na kwiecień. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasienia00
|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 9:13 pm Temat postu: ból |
|
|
Boję się bo co jakiś czas czuję ból w okolicach jajników. Czuję się jakbym miała dostać okres, ale czuje tak już 6 dzień. Oby okres nie przyszedł... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 9:37 pm Temat postu: |
|
|
elli841 moje gratulacje
kasienia00 kseniu ból "jak na okres" jest możliwy w czasie ciąży, gdyż zachodzą tam przemiany. Spokojnie myśl pozytywnie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasienia00
|
Wysłany: Czw Gru 03, 2009 9:33 am Temat postu: ciekawość |
|
|
z ciekawości zrobiłam dzisiaj drugi test.. pokazał tym razem dwie grube krechy:) Na wszelki wypadek ide dzisiaj na bete. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|