Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Gru 03, 2009 11:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No dwa testy moczu pokazaly ciaze wiec... Smile Beta to tylko formalnosc:)

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Gru 04, 2009 1:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gratulacje mała mi
Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Gru 04, 2009 1:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to nie mała mi jest w ciazy tylko kasienia00 Razz

Mi na dziecko jeszcze troche poczeka Very Happy Cool

Powrót do góry
elli841

PostWysłany: Pią Gru 04, 2009 1:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O przepraszam Embarassed
Ja to ze szczęścia już chyba słabo widzę Very Happy
W takim razie... GRATULACJE KASIENIA! Smile
Powrót do góry
kasienia00

PostWysłany: Pią Gru 04, 2009 2:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziekuje, ale troche boje się, że ten okres jednak nadejdzie. Jakoś nie mogę w to uwierzyć...
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Gru 04, 2009 4:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie mysl w ten sposob Smile ciesz sie malenstwem i nie zamartwiaj sie!

Powrót do góry
elli841

PostWysłany: Pią Gru 04, 2009 9:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kasienia!! grunt to pozytywne myślenie! ja też nie wierzyłam, że jestem w ciąży!!! już dwa lata temu staraliśmy się bardzo intensywnie o dziecko, do tego stopnia, że przez 2 miesiące dzień w dzień "przytulaliśmy" się do siebie po 3 razy. I nic... Zrobiłam tyle testów, że już zwątpiłam a przy każdym następnym coraz bardziej się załamywałam. A teraz??? Jestem w 20tc! Razz
Jak zaczęły mi przeszkadzać zapachy i miałam poranne mdłości znów chciałam zrobić test, ale bałam się. Raz podjęłam męską decyzję, zrobiłam i... jest!
Trzymam za ciebie kciuki. Na pewno Ci si udało!!! Very Happy
Powrót do góry
kasienia00

PostWysłany: Sob Gru 05, 2009 12:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Byłam dzisiaj u ginekologa. Kazała mi przyjść za 2 tygodnie. Jestem strasznie niecierpliwa. Dzisiaj zauważyłam, że mam jakiś taki brązowy śluz i się trochę wystraszyłam. Ponoć to nic strasznego, ale mimo wszystko się boję.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sob Gru 05, 2009 12:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Elli nie rozumiem czegos.. Ty zrobilas test dopiero w 20 tc? ! a wczesniej to co nie wiedzialas ze jestes w ciazy?

kasienia00 najwazniejsze zebys nie krwawiła bo wtedy to moze oznaczac poronienie... a lekarz co powiedzial? nie widzi nic na usg?

Powrót do góry
elli841

PostWysłany: Sob Gru 05, 2009 7:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie zrobiłam testu w 20 tc!
Dowiedziałam się o ciąży w 9 tc, bo zrobiłam test, ale za nim go zrobiłam to podejrzewałam, że chyba jestem, ale bałam się zrobić żeby znów się nie zawieść. Z racji tego, że nie mieszkam w Pl, nie szłam do ginekologa do momentu aż pojechałam do Pl, to było w 12 tc i pani ginekolog zrobiła mi wtedy pierwsze usg i pierwszy raz zobaczyłam swojego didziusia.
W 20 tc to poszłam na kontrolę i ponowne usg, żeby ustalić płeć dziecka.
Tu gdzie mieszkam tj. w Holandii całą ciążę prowadzi pani położna, i tylko 2 lub trzy razy chodzi się do ginekologa.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 19 z 41