Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Gru 06, 2009 12:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha ok Smile spokojnie - tak tylko pytałam. Very Happy

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
natalia szulc

Wysłał podziekowań: 7
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Sty 03, 2010 9:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja dzisiaj zrobilam test okres powinnam costac 23 grudnia
test ciążowy i wyszedl pozytywny co mam teraz zrobic jak jestem w ciazy
to juz sie cieze tylko musze jeszcze potwierdzic
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Nie Sty 03, 2010 10:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

natalia szulc zrób test z krwi bthcg.
jeśli się potwierdzi idź do lekarza Smile on już będzie wiedział co robićSmile
Powrót do góry
natalia szulc

PostWysłany: Nie Sty 03, 2010 10:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moja kumpela nie robila zadnych badan robila raz test i poszla do lekarza
\
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pon Sty 04, 2010 12:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie patrz na innych. powtorz test. tym razem zrob ten z krwi. jesli wyjdzie ciaza to gratulacje. apteczne moga sie mylic.

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Sty 04, 2010 2:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najlepiej idz do lekarza. On zrobi badanie dopochwowe i oszacuję stopień rozpulchnienia macicy itd. Potwierdzi lub zaprzeczy. Żeby zobaczyć zarodeczek trzeba poczekać jednak do około 6-7 tygodnia. Warto jednak iść do gina .

Powrót do góry
natalia szulc

PostWysłany: Wto Sty 12, 2010 9:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jestem w ciazy robilam badanie krwi
szacije
4-5 tydzien
wizyte mam w czwartek
ustali tydzien
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Sty 14, 2010 12:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gratulacje! Smile

Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Sty 14, 2010 12:35 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gratuluje

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pon Lut 01, 2010 11:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie dziewczynki!
Syla gratuluję, to jeszcze niecałe 3 miesiące. Jak się czujesz?
Gosia twoja Nadusia wyrosła na prawdziwą ślicznotkę Smile
Tosia witaj w klubie Wink
A moja Patrysia ma 13 miesięcy (jak ten czas szybko zleciał), tylko 6 ząbków (wyszły w przeciągu trzech miesięcy a teraz znowu cisza...)
Strasznie dużo gada, biega jak szalona, zaczęła chodzić w wieku 10 miesięcy, a teraz potrafi przejść dwa kilometry sama nie męcząc się... Strasznie żywa istotka! Waga od ponad czterech miesięcy stanęła jej miejscu, waży teraz 9,5 kg. Próbuję ją odstawić od piersi, ale pojawił się nowy problem, bo oprócz skazy białkowej prawdopodobnie cierpi też na nietolerancję laktozy. Dawałam jej Bebilon Pepti, ale odparza się jej po nim pupka i poliki się takie jak polakierowane robią, więc myślimy że to właśnie to. Jest poprawa po odstawieniu. W tym tygodniu chcę się spotkać z pediatrą żeby zdecydować ewentualnie o zmianie mleka i całkowitym odstawieniu od piersi.
Na razie nie myślimy z mężem o powiększeniu rodziny, ja teraz wracam na studia żeby się obronić, poza tym zakładam własną działalność i jestem na etapie pisania biznesplanu. Powoli mi to idzie, bo piszę tylko wtedy gdy Patka śpi... Stwierdziliśmy z mężem, że jak nie poczniemy drugiego maleństwa przed 30 (moją), to później już się nie zdecydujemy. Teraz też nie czuję się na siłach, jeszcze Patrysia bardzo mnie absorbuje, a przecież tyle rzeczy mam do zrobienia. Planów dużo, mam nadzieję że znajdzie się dobry czas na drugiego bobasa. Pozdrawiam
Piszcie kobitki co tam u was i waszych malców.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 20 z 41