Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
niezapominajka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lut 02, 2010 11:31 am    Temat postu: termin na sierpień 2010 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć dziewczynki!!! są tu jakieś z terminem porodu na sierpień 2010? mogłybyśmy sobie tu pisać i wymieniać sie doświadczeniami, zapraszam!!!

----temat przeniesiony---tosia81
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
niezapominajka

PostWysłany: Czw Lut 04, 2010 10:35 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

skoro mnie przekleiłyście tu to mogę dołączyć tu Smile jeśli pozwolicie Wink
Powrót do góry
sprezyna

PostWysłany: Czw Lut 04, 2010 10:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć! Ta strona ostatnio miała rozkwit jak ja byłam w ciąży Smile
Teraz mamy dwie ciężarne, ale cisza u nich...
Masz termin na sierpień. To jeden trymestr za sobą? Jak się czuje przyszła mamusia? Pozdrawiam

PostWysłany: Czw Lut 04, 2010 10:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mój przypadek to w ogole jest skomplikowany .. po ślubie zaraz staraliśy sie z mężem o dziecko. Trwało to rok. w końcu sie udało. Zaszłam w ciąże ale krótkie było nasze szczęście bo nie wiem czy 2 tygodnie trwało. Od początku beta kiepsko rosła, i od początku coś sie niepodobało lekarzowi powinna sie podwajac a daleko jej było do podwajania sie a pozniej zaczęła już spadać. Kazali odstawić duphaston noi dostałam okres, było to samoistne poronienie. przezylismy to bardzo, no ale słyszy się że się to zdarza wiec pozbierałam sie szybko i dawaj od nowa do roboty. Kolejna ciąza znowu po roku. Od razu nerwy i stres co to bedzie. Ale beta szła jak szalona nawet mnie blizniakami straszył ale po usg sie to wykluczyło, wszystko było ok. poszłam w 9tc na usg i usłyszałam że serce nie bije od 7 tc. To był szok. I to najwieksza trauma. Nie dało rady samo trzeba było iść do szpitala na łyżeczkowanie... to było najgorsze przezycie moje.. nawet nie chce sobie przypominać. Po tym zabiegu krwawiłam przez ponad 2 tygodnie. Skończyłam krwawić w listopadzie 2009. Tak! nie dawno! bardzo nie dawno!. w grudniu na święta pojechaliśmy odregować do egiptu. Wróciliśmy. Nowy rok. Czekam na okres czekam i nic... myśle sobie że to po tym łyżeczkowaniu tak niewiadomo co to teraz bedzie. Poszłam do lekarza robi usg sprawdza czy dobrze mnie wyczyscili noi co tam słychać.... noi słychać! bijące serce!! nie wiem dziewczyny jak i kiedy i co i gdzie... wszedzie pisza ze po Łyżeczkowaniu to ze 3 miesiace zanim wszystko wróci do normy... nie prawda!! jestem tego przykładem. Byłam w takim szoku jak sie okazało że jestem w ciąży ze nie macie pojęcia!! no ale jest mój bąbel już 10 tygodni ze mną... boję się strasznie ale z każdym dniem jestemy blizej celu....
Powrót do góry
sprezyna

PostWysłany: Czw Lut 04, 2010 11:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to się szczerze cieszę razem z Tobą, najważniejsze teraz jest twoje maleństwo w brzuszku, wiec dbaj o siebie i nie stresuj się tak bardzo.
Głowa do góry, wszystko będzie dobrze.
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Lut 04, 2010 1:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Znam te obawy. Niestety czasami nie mamy wpływu na to co się stanie. NAjważniejsze to nie poddawać się. Moje szczęście właśnie kończy 2 miesiące po tej stronie brzuszka Wink)

Powrót do góry
natalia szulc

Wysłał podziekowań: 7

PostWysłany: Sob Lut 13, 2010 8:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja jestem w 11 tygodniu ciaży ciaża pzrebiega ok
Powrót do góry
Justynka50

PostWysłany: Wto Mar 02, 2010 8:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ostatnią @ miałam 29.01.2010 do dziś nie ma nic , zrobiłam 2 testy potwierdziły ciążę, do lekarza mam wizytę dopiero na 23.02.2010 a chciałabym dowiedziec się mniej więcej który to może byc tydz.

---Pisz w odpowiednich działach i tematach---tosia81
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Mar 02, 2010 1:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Justynka50 tydzień ciąży liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki czyli to Twój 33 dzień ciązy. Koniec pierwszego miesiąca

Powrót do góry
julitagom4321

PostWysłany: Pią Mar 05, 2010 1:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej powiedzcie mi czy to normalne ze w 6 miesiacu nasila sie wydalanie upławów Sad
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 21 z 41