Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Mar 05, 2010 1:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak to normalne ,że wydzielina się zwiększa. Czasami jest naprawdę dużo i to nie jest zależne od danego miesiąca.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
shorty1990

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Kwi 21, 2010 9:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to tak... Wczoraj test pokazał 2grube krechy Wink Jutro idziemy do lekarza
Ostatnia miesiączka była 16 lutego a 28 wystąpiło skąpe plamienie Smile
Chyba nie ma żadnych wątpliwości Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Kwi 21, 2010 10:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gratuluje.to w sumie 34 dzien .5 tydzień.hmm moze jeszcze nie byc widac serduszka.najlepiej isc ok.7 tyg.

Powrót do góry
shorty1990

PostWysłany: Sro Kwi 21, 2010 11:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiaa... a napewno dobrze to obliczyłaś?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Kwi 22, 2010 9:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Liczyłam późno więc może się pomyliłam Wink Wink. Policz jeszcze raz. Wiek ciązy liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki czyli od 16 lutego

Powrót do góry
shorty1990

PostWysłany: Czw Kwi 22, 2010 9:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ja wyliczyłam 66dzień Smile
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Kwi 22, 2010 10:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No tak a ja nie uwzględniłam kwietnia Laughing Laughing . JAkoś mi umknął i zostałam w marcu...
Tak dokładnie to 66dzień czyli ponad 9 tygodni;). Spokojnie idz do lekarza i na pewno zobaczysz już ślicznie bijące serduszko.

Powrót do góry
shorty1990

PostWysłany: Czw Kwi 22, 2010 11:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jestem po wizycie Sad Lekarz stwierdził że macica jest lekko powiększona i nie powiedziałby, że to 9tydzień Sad USG pokazało jak on to nazwał 'taki mały pęcherzyk' i że wygląda na 5tydzień Sad Powiedział też, że może to być mała ciąża (nie wiem jak to rozumieć?) albo, że dzidzuś rozwija sie nie prawidłowo SadSadSad W poniedziałek idę zrobić test beta HCG, w czwartek kolejna wizyta Sad Boje się jak diabli Sad I to nie o siebie tylko o ten 'mały pęcherzyk' Sad(Sad
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Kwi 22, 2010 12:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kochana nie masz się czego bać bo jeszcze nie wszystko przesądzone. Bardzo często się zdarza,że ciąża jest młodsza o kilka tygodni. Moja zawsze była mniejsza o 2 tygodnie. Lekarz wylicza to na podstawie pomiarów pęcherzyka a później dziecka. Termin porodu obliczamy na podstawie ostatniej miesiaczki więc to u Ciebie 9 tydzień ale i tak drugi termin ustalany jest na podstawie wielkości dziecka a tu może być duża różnica.
Opcji jest kilka.
- jest to wczesna ciąża- owulację miałaś później i dlatego wiek się nie zgadza. Bardzo szybko nabierze tempa wzrostu już po paru tygodniach
- pusty pęcherzyk ciazowy
- lub ciaża niestety nieprawidłowa czyli zatrzymała się na etapie tworzenia wczesnego
Czy lekarz mówił,że widzi pęcherzyk ciążowy a mówił coś o zarodku w tym pęcherzyku

Powrót do góry
shorty1990

PostWysłany: Czw Kwi 22, 2010 12:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mówił, że coś tam widać ale napewno nie jest to 9tydzień. No i na kolejne badanie za tydzień ale juz w innej przychodni:( w poniedziałek test beta HCG Sad Tosia to jest różnica 4tygodni Sad
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 22 z 41