Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Paź 21, 2010 10:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anna27 dokładnie Wink nie ma co iść wcześniej bo same nerwy niestety Wink. Najlepiej pójść tak na przełomie 6/7 tydzień. Wtedy już powinno bić piękne serduszko.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anna27

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Paź 21, 2010 1:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc , chyba tak zrobie poczekam do 6 tygodnia tak ja radzicie , pozdrawiam o dzieki za rade.

--------

Czesc dziewczyny mam poważny problem , jestem prawdopodobnie w 5 tygodniu ciąży , a pracuje w firmie dekoracyjno-malarskiej moja praca wiąże sie z malowaniem i dekorowaniem scian , pracujemy z farbami wodnymi które niesmierdzą ale strasznie sie boje czy to miało wpływ na moje dzieciątko w tych pierwszych tygodniach , jak sie dowiedziałam że jestem w ciąży to od razu złożyłam wymówienie z pracy ,zostało mi jeszcze 5 dni pracy , ale boje sie żeby te farby niezaszkodziły mojemy maleństwu , nigdzie niemoge znaleść konkretnych informacji na ten temat , jakie macie informacje na ten temat i co o tym sadzicie ?Bardzo się denerwuje . Pozdrawiam serdecznie i mam nadziej że wszystko bedzie dobrze.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Paź 23, 2010 6:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiesz zależy wszystko od firmy która produkuję farby. Co w skład ich wchodzi. Dla bezpieczeństwa nie przebywaj w tych samych pomieszczeniach. Zastanawia mnie tylko dlaczego złożyłaś wymówienie zamiast iść na zwolnienie lekarskie do końca ciąży . Później macierzyński i wychowawczy a tak nie bedziesz miała nic

Powrót do góry
anna27

PostWysłany: Sob Paź 23, 2010 8:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja niemam możliwosci iść na zwolnienie lekarskie ponieważ mieszkam w Stanach Zjednoczonych . Dlatego sie zwolniłam bo niemiałam innej obcji. Pozdrawiam .
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Paź 23, 2010 8:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rozumiem ...no cóż w takim razie dobrze zrobiłaś. Teraz dbaj o siebie Wink

Powrót do góry
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Nie Paź 24, 2010 7:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej laseczki Smile

pojawiam się tu już choć powiedziałam sobie, że napisze dopiero jak zobaczę serduszko długo wyczekiwanego mojego maleństwa. jednak nie mogłam się powstrzymać i piszę już Smile
dziś zaczął się 6 tydzień mojej ciąży Smile na USG idę 6 listopada Smile jestem pełna obaw ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że mój dzidziuś urodzi się zdrowiutki Smile
pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie ciepło Smile
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Wto Paź 26, 2010 2:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile
Ja już po wizycie Smile Jest ciąża , jest serduszko i wszystko ok Smile
Nie macie pojęcia jak się ciesze Smile
Przewidywany termin porodu 19 czerwiec, 16 listopada mam kolejną wizytę. No i dostałam zwolnienie i zaświadczenie że jestem w ciąży.
Mam badanka porobić i przede wszystkim iść do swojego lekarza zrobić EKG w związku z tą podwyższoną akcją serca.
Przepisałam mi tez na wszelki wypadek luteinę gdyby jakieś bóle brzucha się pojawiły Wink Mam narazie tylko kwas foliowy brać, innych witamin nie bo to za wcześnie- tak mi powiedziała Wink

Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Wto Paź 26, 2010 5:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej laseczki! I ja chcę do Was dołączyć, choć dopiero dziś rano zrobiłam teścik i wyszły piękne 2 kreseczki. Kiedyś straciłam już wczesną ciążę, teraz postanowiłam się cieszyć od pierwszego dnia! Laughing

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Paź 26, 2010 8:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anetka cudownie Wink) . Kwas foliowy łykamy do końca pierwszego trymestru a dopiero później go odstawiamy na rzecz witamin.

Łobuz Wink) ciesz się kochana bo masz piękną dzidzię pod serduszkiem

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Paź 26, 2010 10:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

łobuz wielkie gratulacje!!!!
ale ciezarowek sie porobiło Razz
jest jeszcze ktos kto czeka na 2 krechy ? Smile
łobuz ile sie staraliscie?

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 29 z 41