Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Paź 27, 2010 6:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind, zaczęliśmy starania od drugiej połowy stycznia tego roku, więc w sumie minęło 9 okrągłych miesięcy. I się WRESZCIE udało!!! Ależ wczoraj musiałam mieć głupią minę raniusieńko, gdy na teście powolutku pokazywała mi się druga kreseczka!.. Laughing A potem to tylko się poryczałam ze szczęścia! Zbudziłam męża, obściskałam go i wycałowałam, a w pracy wciąż chodziłam z uśmiechem na ustach. Laughing Teraz jeszcze tylko Kornik został-ale i ona da radę!

Wiecie co? Ostatnio pytałam w innym temacie, jaki wpływ może mieć stres na zajście w ciążę/ zapłodnienie itp. Pytałam, bo mój mężuś już od wczesnej wiosny żył w ciągłym stresie-i to wcale niemałym! Chodzący kłębek nerwów... Od drugiej połowy września do dziś siedzi w domu na urlopie zdrowotnym, gołym okiem zauważyłam, jak bardzo się uspokoił i wyciszył, częściej się śmieje i jest wciąż pogodny. I tak sobie pomyślałam-ciekawe, co wyjdzie w tym miesiącu?.. No i proszę! Mąż zrelaksowany-to i żołnierzyki odważniejsze i bardziej krnąbrne! Od razu powstał nasz Bąbelek! Laughing Laughing Kobietki, jestem taka szczęśliwa, że wszystkie Was po kolei wirtualnie ściskam z radości! Mr. Green

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Paź 27, 2010 1:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bardzo mozliwe ze stres "blokował" wam zasianie fasolki Smile widzisz jak urlop moze zdziałac cuda Smile
ciesz sie i dbaj o siebie. o Was Smile

Powrót do góry
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Czw Paź 28, 2010 9:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja też byłam u lekarza.
7 tydzień...
Jest dzidzia, jest serduszko wszystko jest ok.
Termin porodu 15 czerwiec także Anetko jesteśmy w podobnej sytuacji Very Happy
Nawet mam zdjęcie z usg... Dobrze się złożyło bo jutro mój maż ma urodziny także dostanie chyba najlepszy prezent pod słońcem....
Pozdrawiam wszytskich
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Paź 28, 2010 10:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gratuluję Wink) Mojemu mężowi też zrobiłam taki prezent Wink)

Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Sob Paź 30, 2010 8:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A mój mężuś miał urodziny w drugiej połowie września, więc nie zdążyłam... Ale teraz to już bez znaczenia. Mmmadzia, to Ty jesteś czerwcówka, a ja już lipcówka. Choć słyszałam, że cesarki robi się 2 tyg. przed planowanym terminem, a ja właśnie na cesarkę się szykuję. Więc może i będzie czerwiec?..

Powrót do góry
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sob Paź 30, 2010 4:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz dlaczego akurat decydujesz się na cesarkę??
Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Nie Paź 31, 2010 8:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ech, mam taki swój powód, Mmmadzia, ale nie chcę o nim tu się rozwodzić-przepraszam i nie gniewaj się. Jedno jest pewne-jestem zdecydowana.

Najważniejsze, żeby nasze dzidziuie były zdrowe!! Wink Mmmadzia, napisz, czy czujesz ból brzucha taki, jak na okres? Niektóre dziewczyny piszą o nim, ja do tej pory czułam się świetnie, a dziś Fasolinka trochę daje o sobie znać...

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Paź 31, 2010 8:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

łobuz wiesz ze w dzisiejszych czasach cesarka jest stosowana tylko podczas komplikacji w trakcie porodu. nawet za kase nie potna Cie. jakis kodeks podpiety jest pod to ,nie pamietam jaki. pare dni temu ogldałam w tv wypowiedz połoznej ktora mowiła ze to jest karane tak samo jak aborcja i zaden szpital nawet prywatny nie zrobi cesarki na "zyczenie" . jesli dziecko bedzie ulozone prawidlowo to niestety musisz rodzic siłami natury.

Powrót do góry
Łobuz

PostWysłany: Nie Paź 31, 2010 9:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem, wind. Dlatego planuję poród poza granicami Polski.

A z drugiej strony-uważam, że to jakieś średniowiecze... Słyszałam o tym dużo i oczywiście każdy ma prawo mieć własne zdanie na ten temat, ale to tak, jakby walczyć np. z zapłodnieniem in vitro-przecież to takie NIENATURALNE, tyle zarodków umiera itp itd. A prawda jest taka, że wiele kobiet nie miałoby szans zostać mamą bez niego. Skoro medycyna idzie naprzód, to nie rozumiem, dlaczego dosłownie KAŻE się w Polsce kobietom rodzić naturalnie... Wydaje mi się, że żyjemy w czasach, gdzie jest już wybór, a narzucanie nam czegoś odgórnie jest po prostu nienormalne. Ale tak to już jest w naszym kraju... Confused

Na razie nie myślę jednak o porodzie aż tak intensywnie Laughing bo to dopiero począteczek mojej ciąży!Dopiero 15. 11. mam pierwszą wizytę u gina.

Powrót do góry
nadzieja83

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Paź 31, 2010 10:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz ja rozumiem Cie Smile

ale ustosunkuję się do tego co napisałaś.

oni nie zabraniają "bo tak". zabraniają ponieważ niesie to ryzyko i dla Ciebie i dla dziecka. tak twierdzą przynajmniej. uważają że poród naturalny jest najlepszym rozwiązaniem zdrowotnym dla dzidzi i Ciebie. i uważają, że TY nie masz prawa decydować o zdrowiu swojego dziecka w takim sensie, że z powodu powiedzmy strachu nie masz prawa narażać dziecko na zagrożenie jakie niesie za sobą cesarka.

tak jak wszystko każdy kij ma dwa końce. oni mają trochę racji i TY Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 30 z 41