Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
syla23

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Sty 15, 2009 2:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U nas znowu noc z pobudkami co godzine Confused oje żeby te zębolce wkońcu wyszły bo juz nie wyrabiam po mału Evil or Very Mad
W ciągu dnia też marudny jest strasznie ale nie dziwie mu sie bo go pewnie bola dziąsełka to marudzi.

sprezyna współczuje problemów z nerkami w ciąży.

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sty 16, 2009 10:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No niestety czasem się tak zdarza, zresztą to było do przewidzenia bo z problemem nerek borykam się od kilku lat.
Syla ja ci współczuję najbradziej w tej sytuacji tego że rano musisz wstać do pracy, a po zarwanej nocy to ja chyba usnęłabym na stojąco. Uroki macierzyństwa Smile Ja już oswoiłam się że nasz mały człowieczek w 100% jest zależny ode mnie dlatego tak marudzi gdy coś mu nie pasuje. Pogodzona z tą myślą lepiej pzreżywam zarwane noce... Razz
Pijesz melisę? Możesz wypić przed snem jak karmisz piersią Szymonka na noc to trochę na niego też podziała.
No i te czopki Viburcol sa nie tylko na kolki, ale też na bolesne ząbkowanie i stany niepokoju u niemowląt. Możesz spróbowac dać mu na noc żeby dłużej pospał. Bo i Ty jesteś zmęczona i twój brzdąc tak samo.
Powodzenia Smile

PostWysłany: Pią Sty 16, 2009 11:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Spezyna no ja juz mam wszystko wypróbowane niestety Szymon bardzo ciężko przechodzi ząbkowanie i poprostu musimy to przetrwać jakos Confused Damy rade najgorzej jest rano wstac puźniej jest oki praca mam w ruchu wiec nie mam czasu pomyśleć ze jestem po nie przespanej nocy tylko wieczorami mam zjazd formy ale to normalne Smile
Oby twoja Pati bezboleśnie przeszła ten etap Very Happy

PostWysłany: Pią Sty 16, 2009 1:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oby Syla, bo jak ja widzę jak dziecko cierpi i płacze, to robię dokładnie to samo... Najgorsza jest myśl że mimo iż tk bardzo się starasz nic nie pomaga :/ Jedyne co to PRZETRWAĆ. Dobrze że jednak w późniejszym życiu nie pamiętamy tego okresu Razz
Moja maruda często się tak spina i płacze z każdego powodu, dlatego za każdym razem wpadam w popłoch czy to oby nie kolka...
A właśnie Syla, a ta kiszona kapusta nie powoduje kolek u malucha? Mimo wszystko kapusta wywołuje wzdęcia. Fakt mała zrobiła kupę, ale wieczorem miała kolkę.
Acha i wiesz może jak szybko przedostają sie do pokarmu produkty które zjemy i kiedy ich już nie będzie w mleku? Szukała w ogóle jak wyglada proces laktacji, że z pkarmu do krwi z krwi do mleka i tyle na ten temat. Nic więcej w necie nie znalazłam...

PostWysłany: Sob Sty 17, 2009 5:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sprezyna mi połozna powiedziała że to co jesz malusze dostaje mniej więcej za 8-12 godzin ale chyba to zależy od metabolizmu i tego jak szybko żołądek da sobie z tym rade. Co do kapusty to u mnie Szymonowi nic nie było ale ja jadłam jedną taka szczypte jak w palcach tak żeby poczuć smak.

Dzisiaj Szymonkowi zębolce odpuściły Very Happy jedna jedynka prawie juz jest jeszcze bedziemy męczyć drugą.

PostWysłany: Nie Sty 18, 2009 12:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmmm to połowa sukcesu już za wami Smile
Może ja po prostu za duzo jej zjadłam, a może to nie ona wywłała kolkę, jak to dopiero po takim czasie trafia do pokarmu. A kiedy coś co zjem przestanie być w pokarmie? Bo pokarm przecież jest wytwarzany na bieżąco, więc myślałam że to szybciej działa.

Ej Syla jak twój Szymonek był malutki to też tak stękał i charczał? Ja mam wrażenie że moja Patrysia to najgłośniejszy noworodek jakiego widziałam, bynajmniej nie o płacz mi chodzi tylko że ona ciagle sobie pojekuje przez sen albo stęka i warczy Smile

PostWysłany: Wto Sty 20, 2009 10:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sprezyna wiesz co trudno mi odpowiedzieć bo troche nie pamietam ale Szymon oprucz płaczu jak było coś nie tak raczej był obserwatorem i mało sie odzywał , wiec warczenie nie wczodzi w gre raczej a stękanie było ale tylko przy kupalu, choc czasem był i bez stękania Laughing
Za to moja bratanica miała stwierdzona wiotkość krtani co własnie objawiało sie takim charczeniem. Teraz ma juz 19 miesięcy i wyrosła z tego. Radziła bym konsultacje lekarską-tak dla pewności że to nic groźnego i zdiagnozowania problemu.

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 1:39 pm    Temat postu: Jestem w ciazy i co teraz? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.Dzis zrobiłam test bardzo wyraznie wyszło ze jestem w ciazy.Przez cały czas myslałam ze jestem bezpłodna a teraz cały swiat stoi mi na głowie marzenia o studiach pracy.Mysle sobie borze czemu ja dostałam taki prezent taka kruszyne przeciesz jest tyle kobiet ktore pragna dziecka a ja? Ja nie myslałam ze bede je miała jestem w 2 miesiacu i nie wiem juz co mam ze soba zrobic tak bardzo sie boje tego dziecka...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
dobra_wróżka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 2:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Idź do lekarza, zrób wszystkie badania, wybierz lekarza prowadzącego i ciesz się, że rośnie w Tobie nowe życie.
Dziecko to nie koniec świata.
Ja zaszłam w ciążę jak byłam na studiach. Studia skończyłam, mam zdrowe, kochane dziecko i wszystkie znajome mi zazdroszczą, że ja już mam dziecko, a one jeszcze nie. To wszystko da się pogodzić.
Najważniejsze, to odpoczywać i nie denerwować się.
Nawet jeśli jeszcze nie czujesz w sobie matki, zobaczysz wszystko się zmieni pod koniec ciąży, a jak już zobaczysz to maleństwo na świecie to zakochasz się po uszy Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Sty 21, 2009 2:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wszystko bedzie dobrze. Idz przede wszystkim do lekarza. Oszczedzaj sie.
Dlaczego sadzilas ze jestes bezplodna? Wnioskuje ze jestes bardzo mloda? Co z ojcem dziecka? Co on na to?
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 9 z 41