Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.5)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pon Cze 06, 2011 10:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

doroti U mnie już można było się domyśleć że to ciąża koło 16tygodnia:)
A teraz to jestem taaaka duuużaSmile Jak mąż wróci z pracy to może mi jakąś fotke strzeli to wkleję bo to już w sumie koniec:)
No właśnie ap-ropo termin wyliczany z daty ostatniej miesiączki na dziś
a tu cisza... Mała się wierci, nóżki mi wbija pod żebra więdz chyba jeszcze posiedzi Wink
Będe dzwonić do lekarza czy mam do niego przyjechać dzisiaj na wizytę czy w czwartek czy po prostu mam czekać. no nie wiem.
Dziewczyny a teraz tak nie jest że o wywołanie można poprosić??
Nie mówię że bym poprosiła tylko tak się zastawiam czy wszystko gra bo lekarz mówił że 3 tygodnie temu urodzę...
A nie wiem.... Confused
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kornik

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pon Cze 06, 2011 11:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Madzia, trzymam kciuki, żeby Twój kolejny wpis był już zdjęciem córuni po tej stronie brzuszka Very Happy
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Cze 06, 2011 6:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny....
dzis siedzialam w szkole na korytarzu i oczywiscie chcialo mi sie siusiu,ale nie az tak,zeby isc do toalety,ale jakos tak dziwnie mi sie zrobilo,wiec poszlam i normalnie mialam ze tak powiem ( sorry,ze tak prosto z mostu ) morko...nie ze ze mnie sie lalo,ale majtki byly zwilzone...tak jakby woda,albo wlasnie moczem,zdenerwowalo mnie to troche,ale teraz jest ok,zrobilam siku,podtarlam sie i wszystko ok....co to moze oznaczac?
zastanawiam sie tez jak to jest,bo zlizna sie dzien kiedy normalnie dostalabym okres,jak organizm w ciazy na to reaguje,bo tak jak mnie jajniki przestaly bolec,tak dzis troszke boli,ale nic strasznego...i tak jak dziewczyny mowily,ze w ciazy bola miesnie brzucha,to mnie wlasnie lekko pobolewaja,tzn czuje je.... oh czemu ciaza jest stresujaca? dzis dostalam od mamy paczke i wyslala mi ksiazke w oczekiwaniu na dziecko,zabieram sie za czytanie,moze ten stres mi przejdzie:)))
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Pon Cze 06, 2011 8:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja jeszcze nie urodzilam Razz
Ale juz po remoncie, dzisiaj poprzenosilam nasze rzeczy i ubrania i wsio gotowe, czas isc rodzic. Od soboty mam niesamowity bol plecow, chyba mly mnie gdzies znowu uciska Rolling Eyes

Madzia u nas w szpitalu zazwyczaj wywoluja po 7 -10 dniach. Jak nic sie nie dzieje, dziecko sie rusza to wczesniej raczrj nie chca wywolywac Wink Przede wszystkim zwracaj uwage na ruchy ...

Lalunia moze masz tak duzo wydzieliny, bo ja mioam multun i tez czesto mi sie wydawalo ze to moz wody mi sie sacza. Rolling Eyes

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Cze 06, 2011 10:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a moze poprostu masz niedotrzymanie moczu..tzw popuszczanie..
w ciazy to normalne.
musisz pocwiczyc miesnie Kegla Wink

Powrót do góry
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Pon Cze 06, 2011 10:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No wróciłam od lekarza i sytuacja jest jasna...
W czwartek rano mam się stawić do szpitala po zbadaniu szyjki lekarz stwierdzi czy od razu wywołujemy czy poczekamy do niedzieli...
Także najpóźniej w niedziele poznam tą małą wiercipiętke Very Happy Very Happy

A oto mój w sumie już 40 tygodniowy brzuszek Razz
Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Cze 06, 2011 10:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No moze rzeczywiscie ,macie racje dziewczyny Smile)

Madzia,brzuszek sliczny:))) i jaki zadbany:))) powodzeniaaaaa zycze:**
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pon Cze 06, 2011 10:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lalalunia napisał:
jaki zadbany:)))

a to sa niezadbane? Razz
jak kobieta ma rozstepy tzn ze ma zaniedbany? Razz
to aurat zalezy od genow a nie od smarowideł.
jak mialas rozstepy przed ciaza to i w ciazy Cie dopadna, nawet przed samym porodem.

Mmmmadzia boisz sie porodu? jakie masz odczucia? jak mąż?

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Cze 06, 2011 10:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind chodzilo mi o to,ze ladny,taki zgrabny i taaak,bez rozstepow:) wiem,ze jak sie tendencje ma do rozstepow,to sie ich nie uniknie,ale mozna sobie pomoc kremami:)

PostWysłany: Wto Cze 07, 2011 7:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mmmadzia brzurzek rewelacja, jaki ładny kształtSmile

No ja niestetymoge miec problemy z rozstepami bo mam podatną skórę no i jak bede miala tak jak moja mama to bede miec rozstepy jak nic...
Ale smaruje się regularnie wiec moze uda sie ich uniknąc lub choc nie bedzie ich az tyle...

Mmmadzia trzymam kciuki za Ciebie juz niedługo wielkie spotkanie Very Happy

Pozdrawiam

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 11 z 40