Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 9:18 am Temat postu: |
|
|
doroti znam mnostwo dziewczyn ktore slepo wierzyły w te wszystkie mazidła na rozstepy i smarowały sie cała ciaze w przekonaniu ze jak nie ma to juz sie nie pojawia az tu nagle przed samym porodem wyskoczyły jak grzyby po deszczu wiec jak masz tendencje to i tak beda ;] a czy duzo czy mało, co to za roznica? wazne zeby dziecko było zdrowe dla meza i tak bedziesz najpiekniejsza _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 10:45 am Temat postu: |
|
|
lalalunia dzięki za komplement
No ja właśnie się smarowałam regularnie od końca 3 miesiąca bo niestety nie pamiętam czy mama miała rozstępy a nie zdążyłam jej zapytać.
Jedyny jaki rozstęp mam to tu gdzie kolczyk w pępku był, ale to się zasłoni ładnym kolczykiem hehe
wind_of_hope Powiem Ci że teraz jesteśmy oboje spokojniejsi bo wiemy na czym stoimy. A ja powiem szczerze wcześniej bałam sie samego traktowania w szpitalu i okresu rekonwalescencji w szpitalu, bo każdy wie jakie potrafią być położne
A teraz mam pewne obawy bo w końcu wywołanie porodu to tak jak by wymuszanie czegoś na organizmie.
I nie wiem jak to wpłynie nie tylko na mnie jak i na moje dziecko...
Przeraża mnie też perspektywa uprzedzonego bólu że tak powiem...
Jedziesz, podłanczają Ci kroplówkę i wiesz że zaraz zacznie boleć
Ale przejde przez to wszystko dla tej małej kruszynki co we mnie siedzi, gdy mam chwilę z wątpienia patrze na brzuch i wiem że jakoś to się potoczy, bo przecież warto
Jutro pewnie nie będę mogła jeść ani spać, zastanawiam się czy lepiej żeby wywołali od razu w czwartek tak z biegu, czy żebym poleżała do niedzieli w szpitalu. Z jednej strony chciałabym poznać oddział przed porodem, ale tydzień w szpitalu. Ta perspektywa mnie przeraża nigdy na tak długo się nie rozstawałam z mężem ani z pieskami |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 11:26 am Temat postu: |
|
|
Witam
Dzisiaj rano odszedł mi czop i czekam na rozwój sytuacji
Brzuch zaczyna mnie boleć więc może ...
Najwazniejsze że remont idealnie sie zgrał i wczoraj poprzenosiłam ostatnie rzeczy i ciuchy. Bałam sie że nie zdazymy ale jak widac odliczone co do dnia i godziny
Kilka fotek naszego M3 zrobionego z nie połaczonych 2 stryszków
A to ja
Madzia widze że Ty tez jeszcze nie rodzisz
Ja narazie też nie mam rozstępów a skórę mam podatną więc jeszcze sie nie ciesze _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 11:42 am Temat postu: |
|
|
anetka jakie piekne gniazdko!!!!
to wasze własne czy wynajmujecie?
łazienka i kuchnia sa booooooooskiiiee
mogłabym albo pluskac sie w wannie przez 24h albo stac przy garach
lekkiego porodu i powodzenia na porodowce :_) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 12:10 pm Temat postu: |
|
|
Wind juz nasze Zrobilismy z nieużywanych strychow u moich rodzicow w domu _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 2:57 pm Temat postu: |
|
|
alezzzzzzzzzzzzzz cudowne
moge sie wprowadzic? bede Wam gotowała hehe _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 08, 2011 10:27 am Temat postu: |
|
|
Anetka- mieszkanko super extra:) zeby wam sie tam super mieszkalo ) powodzonka i lekkiego porodu )) i oby jak najszybszego ) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Sro Cze 08, 2011 1:28 pm Temat postu: |
|
|
Hej
Anetka ale pieknie zrobione ) a ta lazienka i kuchania...ehh Zyczę lekkiego porodu i szybkiego oczywiscie
my narazie nie mamy kasy na zmiane w kuchni, łazienke troszke teraz remontujemy ...
Jak sie ciesze ze nastalo lato bo jest marchewka młoda i mozna sobie chrupać mniam mniam
a tak wogole to dostałam na cos uczulenia bo mnie wysypało na stopach i pod kolanami troche, ide jutro do alergologa zeby mi cos na to dała bo swedzi okropnie...
Pozdrawiam
J _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sro Cze 08, 2011 1:38 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny,blagam pomozcie,jestem w totalnej rozsypce teraz....wkurza mnie fakt,ze nie moge pojsc do ginekologa,tylko sie zamartwiam i wkrecam sobie,az sie poplakalam,pisze do Was ze lazami w oczach...
dzis mnie pobolewa w dole brzucha,wiem,to normalne jest,szczegolnie,ze dzis normalnie okres bym dostala,bol mi tak pulsuje i jest on na samej dole brzucha,przy wlosach,jak sie wlosy lonowe zaczynaja. czytalam,ze w 8 miesiacu juz macice mozna wyczuc to moze dlatego? nie mam zadnych krwawien,sluzu,nic,po prostu tak sobie pulsuje,a ja sie oczywiscie martwie... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Sro Cze 08, 2011 5:20 pm Temat postu: |
|
|
Lalunia nie nie mozesz isc prywatnie do lekarza? nie ma tam takich? czy wizyta jakas mega droga? ale w sumie jakbym była w takiej sytuacji to bym na kase nie patrzyła. Ale nie martw sie napewno wsyzstko jest ok, a lekkie pobolewania jak na okres mozesz miec ja tez tak miala.
Chcesz miec pewnosc to moze udaj sie do lekarza jesli masz jakakolwiek mozliwosc to cie uspokoi.
Trzymaj sie cieplo i nie denerwuj sie bo to napewno Ci nie pomoze
|
|
|
|