Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.5)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Cze 07, 2011 9:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

doroti znam mnostwo dziewczyn ktore slepo wierzyły w te wszystkie mazidła na rozstepy i smarowały sie cała ciaze w przekonaniu ze jak nie ma to juz sie nie pojawia az tu nagle przed samym porodem wyskoczyły jak grzyby po deszczu Smile wiec jak masz tendencje to i tak beda ;] a czy duzo czy mało, co to za roznica? wazne zeby dziecko było zdrowe Smile dla meza i tak bedziesz najpiekniejsza Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Mmmadzia

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Wto Cze 07, 2011 10:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lalalunia dzięki za komplement Smile
No ja właśnie się smarowałam regularnie od końca 3 miesiąca bo niestety nie pamiętam czy mama miała rozstępy a nie zdążyłam jej zapytać.
Jedyny jaki rozstęp mam to tu gdzie kolczyk w pępku był, ale to się zasłoni ładnym kolczykiem hehe Very Happy
wind_of_hope Powiem Ci że teraz jesteśmy oboje spokojniejsi bo wiemy na czym stoimy. A ja powiem szczerze wcześniej bałam sie samego traktowania w szpitalu i okresu rekonwalescencji w szpitalu, bo każdy wie jakie potrafią być położne Confused
A teraz mam pewne obawy bo w końcu wywołanie porodu to tak jak by wymuszanie czegoś na organizmie.
I nie wiem jak to wpłynie nie tylko na mnie jak i na moje dziecko...
Przeraża mnie też perspektywa uprzedzonego bólu że tak powiem...
Jedziesz, podłanczają Ci kroplówkę i wiesz że zaraz zacznie boleć Sad
Ale przejde przez to wszystko dla tej małej kruszynki co we mnie siedzi, gdy mam chwilę z wątpienia patrze na brzuch i wiem że jakoś to się potoczy, bo przecież warto Very Happy
Jutro pewnie nie będę mogła jeść ani spać, zastanawiam się czy lepiej żeby wywołali od razu w czwartek tak z biegu, czy żebym poleżała do niedzieli w szpitalu. Z jednej strony chciałabym poznać oddział przed porodem, ale tydzień w szpitalu. Ta perspektywa mnie przeraża nigdy na tak długo się nie rozstawałam z mężem ani z pieskami Wink
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Wto Cze 07, 2011 11:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Wink
Dzisiaj rano odszedł mi czop i czekam na rozwój sytuacji Smile
Brzuch zaczyna mnie boleć więc może ...

Najwazniejsze że remont idealnie sie zgrał i wczoraj poprzenosiłam ostatnie rzeczy i ciuchy. Bałam sie że nie zdazymy ale jak widac odliczone co do dnia i godziny Razz
Kilka fotek naszego M3 zrobionego z nie połaczonych 2 stryszków Smile

A to ja Smile

Madzia widze że Ty tez jeszcze nie rodzisz Smile
Ja narazie też nie mam rozstępów a skórę mam podatną więc jeszcze sie nie ciesze Wink

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Cze 07, 2011 11:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anetka jakie piekne gniazdko!!!!
to wasze własne czy wynajmujecie?
łazienka i kuchnia sa booooooooskiiiee Smile
mogłabym albo pluskac sie w wannie przez 24h albo stac przy garach Smile
lekkiego porodu i powodzenia na porodowce :_)

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Wto Cze 07, 2011 12:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind juz nasze Wink Zrobilismy z nieużywanych strychow u moich rodzicow w domu Wink

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Cze 07, 2011 2:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

alezzzzzzzzzzzzzz cudowne Smile
moge sie wprowadzic? bede Wam gotowała Razz hehe Cool Cool

Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Cze 08, 2011 10:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anetka- mieszkanko super extra:) zeby wam sie tam super mieszkalo Smile) powodzonka i lekkiego porodu Smile)) i oby jak najszybszego Smile)

PostWysłany: Sro Cze 08, 2011 1:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej

Anetka ale pieknie zrobione Smile) a ta lazienka i kuchania...ehh Smile Zyczę lekkiego porodu i szybkiego oczywiscie Smile

my narazie nie mamy kasy na zmiane w kuchni, łazienke troszke teraz remontujemy ...
Jak sie ciesze ze nastalo lato bo jest marchewka młoda i mozna sobie chrupać mniam mniam Very Happy

a tak wogole to dostałam na cos uczulenia bo mnie wysypało na stopach i pod kolanami troche, ide jutro do alergologa zeby mi cos na to dała bo swedzi okropnie...

Pozdrawiam

J

PostWysłany: Sro Cze 08, 2011 1:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny,blagam pomozcie,jestem w totalnej rozsypce teraz....wkurza mnie fakt,ze nie moge pojsc do ginekologa,tylko sie zamartwiam i wkrecam sobie,az sie poplakalam,pisze do Was ze lazami w oczach...
dzis mnie pobolewa w dole brzucha,wiem,to normalne jest,szczegolnie,ze dzis normalnie okres bym dostala,bol mi tak pulsuje i jest on na samej dole brzucha,przy wlosach,jak sie wlosy lonowe zaczynaja. czytalam,ze w 8 miesiacu juz macice mozna wyczuc to moze dlatego? nie mam zadnych krwawien,sluzu,nic,po prostu tak sobie pulsuje,a ja sie oczywiscie martwie...Sad

PostWysłany: Sro Cze 08, 2011 5:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lalunia nie nie mozesz isc prywatnie do lekarza? nie ma tam takich? czy wizyta jakas mega droga? ale w sumie jakbym była w takiej sytuacji to bym na kase nie patrzyła. Ale nie martw sie napewno wsyzstko jest ok, a lekkie pobolewania jak na okres mozesz miec ja tez tak miala.

Chcesz miec pewnosc to moze udaj sie do lekarza jesli masz jakakolwiek mozliwosc to cie uspokoi.

Trzymaj sie cieplo i nie denerwuj sie bo to napewno Ci nie pomoze

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 12 z 40