Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.5)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Cze 08, 2011 5:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

doroti jak przeczytałam Twoj post o swedzeniu stop to przyszło mi do głowy ze to moze byc (lecz nie musi) cholestaza ciazowa.no ale ona pojawia sie ok 28tc wiec u Ciebie to za wczesnie.
mam nadzieje ze to zwykła wysypka Smile
idz do lekarza jak najszybciej i zbadaj co to jest..
a ze ja czarnowidz jestem to pomyslałam ze warto o tym wspomniec..

Dodano po 1 minutach:

lala byc moze macica sie rozrasta i stad te pulsowanie... ?
to okropne nie moc isc do gin. wyobrazam sobie co przezywasz.
wracaj do PL, tutaj ze słuzba zdrowia o niebo lepiej Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
doroti

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Cze 08, 2011 5:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind ja nie mam objawów cholestazy, bo mnie nie swedzi cale cialo tylko na stopach mam takie drobne krostki i pod kolanami kilka ale jak nie drapie to mnie to nie swedzi.

Jutro ide do alergologa moze mi powie co to bo do dermatologa odlegle terminy

Pozdrawiam

PostWysłany: Sro Cze 08, 2011 6:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki Wind i Doroti Smile
Tez sie uspokojam,ze to normalne,juz sie naczytalam na roznych forach i stronach int i ksiazkach,ze takie bole to normalne...chociaz o pulsujacym bolu nie czytalam,ale kazda z nas jest inna....

No wlasnie nie mam nawet jak do prywatnego lekarza tutaj pojsc,a do ginekologa referuja Cie tylko w tedy jak sie dzieje cos strasznego...staram sie uspokajac i mowie sobie,ze tyle kobiet tu rodzilo i wszystko jest ok,ale przez to,ze wiem jakie w PL sa warunki,to przez to robie sie nerwowa i smutna,ogolnie juz mnie nie boli..przeszlo mi...jak tylko pojade w lipcu do PL to od razu ide do ginekologa,chociaz bede juz po pierwszym usg tutaj w Szkocji...dziekuje za otuche:*
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sro Cze 08, 2011 8:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Doroti moze to uczulenie np na truskawki Wink Te pierwsze czesto uczulaja Wink

Lala w ciazy czesto mbie bolal brzuch jak na okres, moja ginka mowila ze to normalne jesli nie ma zadnych innych objawow Wink Nospa powinna pomoc Wink

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Sro Cze 08, 2011 8:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wlasnie tez tak myslalam ze moze truskawki i juz nie jem, czepilam sie czeresni Smile

zobacze moze alergolog cos stwierdzi jutro, ale mysle ze to uczulenie na jakies zarcie

PostWysłany: Sro Cze 08, 2011 9:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Doroti,jakos przegapilam Twoj post o uczuleniu,co dokladnie CI sie dzieje? ja moje plamki dalej mam,uzywam linomagu....ale to nic nie daje,male czerwone,lekko wypukle,tak jakby sie luszczyly w srodku,lekarka stwerdzila,ze to nic,ale jak nei zejdzie do lipca,to pojde w Polsce do dermatologa,szukalam w necie i a moze to potowka,albo pokrzywka?! bo ani nie rosnie,ani nie swedzi,ale tez nie znika...

PostWysłany: Czw Cze 09, 2011 8:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lalalunia mi to wyglada na uczulenie pokarmowe, ale dzis sie dokladnie dowiem co to - no mam taka nadzieje ze sie dowiem albo przynajmniej jakis lek na to dostane, ale to nie swedzi juz no chyba ze drapac zaczne

PostWysłany: Czw Cze 09, 2011 11:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Doroti-daj znac co Ci lekarz powie. mi tu powiedzieli,ze to przebarwienia normalne w ciazy,hmmm no nie wiem,jak pojade w lipcu do polski to przejde sie do dermatologa. tak tez sie zastanawiam co moglabym zjesc,zeby mnie uczulilo,ale nie wiem...milego dnia:))

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Czw Cze 09, 2011 6:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem, że nie ma złotego środka na wszystko, ale na zmiany skórne używałam w ciąży maści nagietkowej - pomagała!

Daję tylko znać, że żyję, choć ciężko już... Teraz t wystarczy, że wejdę na górę do sypialni np i zasapię się, jak niedźwiedź... 20 czerwca mam badania w szpitalu, w którym chcę urodzić.
Skurcze - raz rzadziej, raz częściej - i to już chyba tak zostanie do końca ciąży... Leki na skurcze już odstawiam.

Najczęściej leżę, oglądam TV i czytam. Jestem w trakcie drugiej powieści z serii "Millenium" - czytałyście?.. Jeśłi nie - polecam!

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Czw Cze 09, 2011 8:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz ja przeczytałam cała trylogie:) rewelacja - film tez dobry ale nie tak jak ksiazka:)

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 13 z 40