Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Cze 08, 2011 5:38 pm Temat postu: |
|
|
doroti jak przeczytałam Twoj post o swedzeniu stop to przyszło mi do głowy ze to moze byc (lecz nie musi) cholestaza ciazowa.no ale ona pojawia sie ok 28tc wiec u Ciebie to za wczesnie.
mam nadzieje ze to zwykła wysypka
idz do lekarza jak najszybciej i zbadaj co to jest..
a ze ja czarnowidz jestem to pomyslałam ze warto o tym wspomniec..
Dodano po 1 minutach:
lala byc moze macica sie rozrasta i stad te pulsowanie... ?
to okropne nie moc isc do gin. wyobrazam sobie co przezywasz.
wracaj do PL, tutaj ze słuzba zdrowia o niebo lepiej _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 08, 2011 5:48 pm Temat postu: |
|
|
Wind ja nie mam objawów cholestazy, bo mnie nie swedzi cale cialo tylko na stopach mam takie drobne krostki i pod kolanami kilka ale jak nie drapie to mnie to nie swedzi.
Jutro ide do alergologa moze mi powie co to bo do dermatologa odlegle terminy
Pozdrawiam
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sro Cze 08, 2011 6:09 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki Wind i Doroti
Tez sie uspokojam,ze to normalne,juz sie naczytalam na roznych forach i stronach int i ksiazkach,ze takie bole to normalne...chociaz o pulsujacym bolu nie czytalam,ale kazda z nas jest inna....
No wlasnie nie mam nawet jak do prywatnego lekarza tutaj pojsc,a do ginekologa referuja Cie tylko w tedy jak sie dzieje cos strasznego...staram sie uspokajac i mowie sobie,ze tyle kobiet tu rodzilo i wszystko jest ok,ale przez to,ze wiem jakie w PL sa warunki,to przez to robie sie nerwowa i smutna,ogolnie juz mnie nie boli..przeszlo mi...jak tylko pojade w lipcu do PL to od razu ide do ginekologa,chociaz bede juz po pierwszym usg tutaj w Szkocji...dziekuje za otuche:* _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Sro Cze 08, 2011 8:40 pm Temat postu: |
|
|
Doroti moze to uczulenie np na truskawki Te pierwsze czesto uczulaja
Lala w ciazy czesto mbie bolal brzuch jak na okres, moja ginka mowila ze to normalne jesli nie ma zadnych innych objawow Nospa powinna pomoc _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Sro Cze 08, 2011 8:44 pm Temat postu: |
|
|
wlasnie tez tak myslalam ze moze truskawki i juz nie jem, czepilam sie czeresni
zobacze moze alergolog cos stwierdzi jutro, ale mysle ze to uczulenie na jakies zarcie
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sro Cze 08, 2011 9:15 pm Temat postu: |
|
|
Doroti,jakos przegapilam Twoj post o uczuleniu,co dokladnie CI sie dzieje? ja moje plamki dalej mam,uzywam linomagu....ale to nic nie daje,male czerwone,lekko wypukle,tak jakby sie luszczyly w srodku,lekarka stwerdzila,ze to nic,ale jak nei zejdzie do lipca,to pojde w Polsce do dermatologa,szukalam w necie i a moze to potowka,albo pokrzywka?! bo ani nie rosnie,ani nie swedzi,ale tez nie znika... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Czw Cze 09, 2011 8:30 am Temat postu: |
|
|
Lalalunia mi to wyglada na uczulenie pokarmowe, ale dzis sie dokladnie dowiem co to - no mam taka nadzieje ze sie dowiem albo przynajmniej jakis lek na to dostane, ale to nie swedzi juz no chyba ze drapac zaczne
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Czw Cze 09, 2011 11:04 am Temat postu: |
|
|
Doroti-daj znac co Ci lekarz powie. mi tu powiedzieli,ze to przebarwienia normalne w ciazy,hmmm no nie wiem,jak pojade w lipcu do polski to przejde sie do dermatologa. tak tez sie zastanawiam co moglabym zjesc,zeby mnie uczulilo,ale nie wiem...milego dnia:)) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Czw Cze 09, 2011 6:00 pm Temat postu: |
|
|
Wiem, że nie ma złotego środka na wszystko, ale na zmiany skórne używałam w ciąży maści nagietkowej - pomagała!
Daję tylko znać, że żyję, choć ciężko już... Teraz t wystarczy, że wejdę na górę do sypialni np i zasapię się, jak niedźwiedź... 20 czerwca mam badania w szpitalu, w którym chcę urodzić.
Skurcze - raz rzadziej, raz częściej - i to już chyba tak zostanie do końca ciąży... Leki na skurcze już odstawiam.
Najczęściej leżę, oglądam TV i czytam. Jestem w trakcie drugiej powieści z serii "Millenium" - czytałyście?.. Jeśłi nie - polecam! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Czw Cze 09, 2011 8:36 pm Temat postu: |
|
|
Łobuz ja przeczytałam cała trylogie:) rewelacja - film tez dobry ale nie tak jak ksiazka:)
|
|
|
|