Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.5)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Cze 10, 2011 9:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej kochane:)
Czy to prawda,ze w ciazy nie mozna chodzic na koncerty,bo dzidzia moze nie rozwinac sluchu dobrze?
Ja jutro jade na koncert,nie zaden heavy rock,ani metal,ale tak sie zastanawiam,czy to nie zaszkodzi,oczywiscie bede o siebie dbac,nie jade sama,wiec mam opieke:) ale co z tym sluchem dzidzi?!
pozdrowka:*
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Cze 10, 2011 11:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala w tak wczesnej ciazy jak Twoja ?
jakies bzdury wyczytałas..
moze nic nie mozna robic?
ani słuchac muzyki, ani kapac sie w jeziorze bo bakterie sa... paranoja Smile
ciaza to nie choroba.
własnie udowodniono ze sluchajAC muzyki w ciazy (ok. 6mca) dziecko potrafi rozroznic głos matki,ojca, a po porodzie uspokaja sie gdy slyszy dzwieki ktorych słuchałas bedac w ciazy Smile wiec zgłasniaj muze i wczuwaj sie w ruchy maluszka Smile oczywiscie za pare mcy Razz

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Cze 11, 2011 7:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bzdurka na resorach Wink). BArdzo głośna muzyka może wzbudzić niepokój dzieciątka ale na późniejszym etapie ciaży i nie będzie to miało wpływu na jego rozwój Wink

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Sob Cze 11, 2011 8:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja juz sie nie moge doczekac jak poczuje moje maleństwo:) ale to jeszcze musze chwile poczekac....ale mam nadzieje ze nie za długo Smile

A moje drogie powiedzcie mi czy jesli z wyliczen wychodzi ze to np. 14w5d to znaczy ze koncze 14 tydzien czy koncze 15? bo ja nie wiem czy teraz zaczynam 15 czy zaczynam 16?

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Cze 11, 2011 2:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Masz 14 tygodni skończonych i 5 dni nowego 15 tygodnia.

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Sob Cze 11, 2011 4:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aaa no własnie tak mi się tez wydawało Smile

dzieki buziaczki Smile

PostWysłany: Nie Cze 12, 2011 6:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki za odp:)
Tez mi sie wydawalo,ze to bzdura,ale wiecie jak sie czyta takie rzeczy,to czlowiek zaczyna sie zastanawiac:))))
Na koncercie bylo super,pierwszy kocnert malenstwa:))) hihi!
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Cze 12, 2011 10:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala no widzisz i czego panikujesz? Smile
przeciez muzyka nie ma nic wspolnego z rozwojem dziecka, tzn chodzi mi o negatywny wpływ Smile wrecz przeciwnie Smile a jak tam Twoje "plamki" ? znikneły czy pojawiło sie ich wiecej?

Powrót do góry
muśka

PostWysłany: Pon Cze 13, 2011 8:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie kochane Smile
Strasznie długo tu nie zaglądałam Embarassed mam teraz sesje i za tydzień ostatnie egzaminy, normalnie stres mnie tak zżera od miesiąca, że ledwo żyje.
Moja malutka bryka na całego, wczoraj wieczorkiem M się smiał bo urządziła sobie jakiś konkurs tanca w brzuchu i latała od punktu do punktu a ja nie mogłam przestać się śmiać Very Happy
Bardzo często mam skurcze Braxtona i gin kazała się oszczędzać i nospe brać bo inaczej może dojśc do skurczy porodowych. ten tydzień jeszcze wytrzymam a potem już będę odpoczywać.

Dziewczynki jak tylko znajdę chwilę a to pewnie po egzaminach będzie to nadrobię lekturkę.

Życzę dużo zdróweczka mamusiom i dzieciaczkom Smile udanego tygodnia.
Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Cze 13, 2011 10:22 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind - plamki sa dalej,bledna,nie powiekszaja sie,nei swedza...pojawily sie na udzie dwie,jak sa jakies nowe to sa czerwone,potem bledna,nawilzam je...tu lekarska stwerdzila,ze to nic,takze jak do lipca bede je dalej miec,to ide do dermatologa w Polsce,moze tam dowiem sie czegos wiecej:)))
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 14 z 40