Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.5)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Lip 02, 2011 10:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bozienka usun 1 z suwaczkow.
nasz regulamin przewiduje max 1 suwak .

taka mała uwaga od moda Razz

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Bozienka24

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Lip 02, 2011 10:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oki juz usuwam przepraszam Smile

http://www.suwaczki.com/][/url]
Powrót do góry
Łobuz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sob Lip 02, 2011 12:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

doroti, gratuluję dobrych wieści!!! tosia ma rację - ten rok to rok chłopców. A imię już macie?

Dziewczynki, w ciąży przeróżne pobolewania brzucha są możliwe,czasem ciężko stwierdzić, czy to wiązadła, mięsnie, czy może dzidzia gdzieś uciska. Mnie mały uciskał pod żebrami po prawej stronie. Gdy się urodził, też czułam ból w tym samym miejscu, jakby wcześniej wciśnięte wgłąb brzucha narządy wracały na swoje miejsce.

Jak się czujecie w taką paskudną pogodę? Bo ja chodzę i śpię na stojąco.

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Nie Lip 03, 2011 10:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki dziewczyny Smile

Postanowiliśmy, ze bedzie Kubuś Smile wlasciciwe to juz raz zmienilismy ale narazie pozostał Kubuś Smile a na drugie imię Piotr bo to mialo byc pierwsze Smile

Bozienka ja sie teraz fatalnie czuje bo brzydka pogoda i to cisnienie powoduje u mnie bole glowy, juz wole te upaly. A poza tym brak slonca przynajmniej u mnie powoduje jakis taki malo ciekawy nastroj...

Łobuz ja mam podobnie spiąca jestem caly czas i do tego ten moj nieszczesny katar - meczy mnie to bardzo.

Ale za to zaczynam coraz bardziej czuc ruchy Kubusia i to mnie mega pociesza Very Happy Cudowne uczucie Smile juz sie nie moge doczekac jakiegos konkretnego kopnecia Smile

PostWysłany: Pon Lip 04, 2011 12:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny,ja wczoraj posiedzialam na sloncu,moze z 45 min,wysmarowana filtrem 50,zakryta jak sie da i zrobilo mi sie slabo strasznie...musielismy wejsc do srodka,wyglada na to,ze jak bede w Polsce( o ile bedzie ladna pogoda) to bede siedziala w cieniu,pod parasolami itp...

Alergia meczy mnie okropnie,ledwo zyje...zadnych lekow brac nie mozna,wiec umieram...slyszalam o jakims balsamie co smaruje sie pod nosem,polozna mowila,ze go mozna uzywac,musze go kupic sobie:)

CO do bolow brzucha,na razie przeszly,ale pewnie beda powracaly...Smile ja 3 miesiac,a brzuszek juz na bank jest,zaokraglil sie:) ja nie naleze do osob szczuplych,ale tez nie jestem wielka i widac juz brzuszek:)

PostWysłany: Pon Lip 04, 2011 12:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lalalunia kup sobie masc majerankowa i smaruj nos jesli masz wysuszony i woda morska do nosa tez jest ok bo nawilza.

a jak skonczysz pierwszy trymestr to polecam polcrom na recepte jest - lek antyalergiczny nie ejst mocny wiec nie pomaga jakos bardzo skutecznie ale cos tam mi pomaga

i uwazaj na slonce zeby organizamu nie przegrzac

Pozdrawiam Smile

PostWysłany: Pon Lip 04, 2011 12:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki Doroti,alergiczki laczmy sie:)
rozumiem,ze masc majerankowa aptece mozna kupic?! a woda morska?!
niestety tu u mnie w szkocji na bank nie kupie,ale za 10 dni jade do Polski,to zapasy zrobie:)
buzka

PostWysłany: Pon Lip 04, 2011 12:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Masc majerankowa jest bez recepty w aptece a woda morska np. Marimer ja uzywam i jestem zadowolona. Powiedzial mi lekarz zeby nawilzac powietrze w domu bo jak sie nos przytyka no to wiadomo ze sie buzia oddycha, a wiec wysycha wszystko. Mam nawilzac wiec zaczynam go uzywac. Byle tylko bez olejkow eterycznych bo nie wolno, sama przegotowana woda.

Pozdrawiam

Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pon Lip 04, 2011 12:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj maść majerankowa to zbawienie Wink . Później przyda się dla Waszych maluszków bo cudownie ułatwia im oddychanie podczas katarku. TAk samo woda morska . Marimer, sterimar, disnemar cokolwiek a dziala super . To też się przyda jak najbardziej nie tylko Wam teraz ale dla dziecka

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pon Lip 04, 2011 1:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzieki Doroti i Tosia:)) ratujecie mi zycie:)))))))

jeszcze tylko 11 dni musze wytrzymac:))) zreszta mamie powiem,zeby juz zaopatrzyla mnie:))

Oczywiscie o olejkach eterycznych wiem:)))
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 28 z 40