FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
doroti
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lip 06, 2011 7:47 am Temat postu: |
|
|
przepraszam nie zauwazylam cosik sie spapralo _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
annka22
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 8:34 am Temat postu: |
|
|
Witam!
Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie? Nie spodziewałam się, że wpadnę tu kiedykolwiek z dobrymi nowinami, ale...
... jestem w ciąży!!!! Wreszcie się udało!!!!!!!!!!!!
Mam pytanko w sprawie wielkości płodu.
Ostatnią miesiączkę miałam 9. maja 2011 (przez 5 dni). Mam cykle 28-29 dniowe. Zapłodnienie nastąpiło 24. maja. 7. czerwca powinnam dostać koleją miesiączkę, ale jej nie dostałam więc zrobiłam test (wynik pozytywny) i byłam u lekarza, którzy potwierdził obecnośc ciąży.
2 tygodnie temu lekarz powiedział, że jestem w 6 tygodniu. Miałam USG dopochwowe. Pęcherzyk miał 13.5 mm.
Wczoraj (8 tydzień) byłam na kolejnej wizycie. I kolejne USG dopochwowe pokazało, że rozmiar dziecka od główki do pupki to CRL = 13.1 mm. Czy dziecko nie jest za małe? W każdym bądz razie serduszko bije poprawnie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 8:37 am Temat postu: |
|
|
Melduję się z poranną kawą z mlekiem.
doroti - Kubuś ładne imię. Ale ten czas leci, pamiętam, jak dopiero dołączyłaś do nas, a tu już 5 miesiąc u Ciebie!
Masz rację, wytrzymasz wiele, by w końcudostać swoją najcudniejszą w życiu niespodziankę. Mi też dokucząły różne dolegliwości, np. już od 5 m-ca plecy, potem jeszcze te pobolewania pod żebrami, ale gdy widzisz wreszcie takie maleństwo, to o niczym nie pamiętasz.
lalalunia, uważaj na przegrzewanie się!! Gdy za bardzo nagrzejesz organizm, to dzidzia pływa w Tobie, jak w zupie, dlatego ostrożnie!
Współczuję z powodu nerek i paskudnej alergii, już niedługo niektóre roślinki przestaną pylić i może będzie lepiej. A co do nerek - zdarza Ci się chiodzić po domu bez kapci?.. Najbardziej niebezpieczne jest chodzenie boso po kafelkach.
anetka, no to macie aktywnego chłopczyka! Ale tyle dobrze, że w nocy w miarę pośpicie sobie.
Mój i w dzień i w nocy śpi dość ładnie, choć zauważyłam, że ostatnio w dzień lubi już sobie poobserwować świat, poleżeć, popieścić się - widocznie będzie sobie skracał czas dziennych drzemek.
W ogóle chciałam napisać, że macierzyństwo to cudowna sprawa, dlatego dziewczyny - piękne chwile przed Wami. Nie obejdzie się oczywiście bez momentów zwątpienia, ale przy silnej woli uda Wam się pokonać wszystko. A gdy patrzą na Was takie małe oczka, to się człowiek rozpływa...
Mój największy Skarbek (oczywiście jeden z dwóch największych, bo drugi to jego tatuś!)
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 11:01 am Temat postu: |
|
|
Łobuz ale cudo!!! ja juz sie nie moge doczekac jak zacznie mocniej sie ruszac, bo jak narazie to czuje ruchy ale nie przez caly dzien, wczoraj wogole to malo co czulam ale tez mnie brzuch trszoke pobolewal(chyba zoladek i jelita). Mam nadzieje ze to normalne ze narazie tak nie czuje caly czas....
Dodano po 42 minutach:
Dziewczyny pokazałabym wam zdjecie mojego brzucha ale nie wiem jak wstawic :/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 11:30 am Temat postu: |
|
|
doroti sproboje Ci na pw wytłumaczyc jak wstawic zdjecie, ok?
Dodano po 5 minutach:
łobuz Adaś jest przepiekny
szczesciara z Ciebie
jak mąz sobie radzi z obowiazkami taty? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 12:09 pm Temat postu: |
|
|
Lobuz - wiem o tym,zeby sie nie przegrzewac:) to byl po prostu spacer i usiedlismy sobie na laweczce i pomimo,ze bylam zakryta to moja dzidzia chyba nie lubi slonca:D jak pojade do Polski to bede siedziec w cieniu,pod parasolka,albo cos:) i oczywiscie filtr 50
CO do alergii to meczy,ale mam nadzieje,ze polskie specyfiki,ktore dziewczyny poelcaly,jak woda morska i masc majerankowa pomoga:))
Co do nerek,to chodze w skarpetkach po domu,ale przeszedl bol po 10 min,moze nawet mniej:) powiem o tym poloznej,albo nawet pani ginekolog,bo do nioej szybciej pojde niz do poloznej,bo jade do polski za tydzien,kiedys mialam takie problemy,ze bolaly nerki przez 5 min i przechodzilo i dzialo sie tak tylko raz na 2 miechy badz rzadziej.
Co do synusia Twojego to jest cudowny,a zdjecie stopek po prostu boskieeeee:))))))))))))))))))))) juz sie nie moge doczekac swojego:)
A ja dzis na badanie krwi,mam nadzieje,ze uda im sie w koncu mi ta krew pobrac:)
caluje:* _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 12:26 pm Temat postu: |
|
|
lala a Ty do PL jedziesz ze swoim facetem czy sama? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 12:29 pm Temat postu: |
|
|
annka22 gratuluję A niby dlaczego za małe?? Dziecko na tym etapie rosnie bardzo różnie dlatego czasami jest mniejsze a czasami większe niż sugerują normy. Jeśli serduszko biję to nie masz się czym martwić. MAleństwo nadrobi zobaczysz;))
łobuz cudowne zdjęcia....ach te nóżki
doroti narazie ruchy mogą być niewyczuwalne cały czas _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 1:31 pm Temat postu: |
|
|
Wind - lece z on by sobie nie odpuscil wizyty w Polsce:D hehe,to dla niegoi najlepsze wakacje na swiecie:P _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 1:45 pm Temat postu: |
|
|