Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
muśka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 02, 2011 4:03 pm Temat postu: |
|
|
Witam dziewczynki
Oj dawno nie pisałam tutaj, zawsze jakoś mi nie podrodze
doroti Twój synuś jest śliczniusi
wind trzymam kciuki z całych sił za staranka, no i za każdą starającą sie o fasolinkę
U mnie już 34 tygodnie i bliżej końca, nie mogę sie doczekać aczkolwiek smutno rozstawać się z brzuszkiem, no ale taka kolej rzeczy, ciąża mimo iż trwa 9 miesięcy to i tak przelatuje w mgnieniu oka.
Całuski i miłego popołudnia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Czw Sie 04, 2011 7:41 am Temat postu: |
|
|
Lalalunia a ktory tydzien to juz?
ja tez mialam takie pobolewania...lekarz mi powiedzial ze jezeli jest to w pachwinach lub gdzies z boku brzucha to wiezadla i powiekszajaca sie macica. Jesli boli Cie brzusio tak centralnie na srodku to moze byc wtedy objaw niepokojacy ale tez nie ma co od razu siac paniki. Generalnie wszystko troszke zmienia polozenie a zwlaszcza jelita sie przesuwaja do gory co moze byc odczuwane jako wzdecia ktore sa dosc wysoko. Mysle ze nie masz powodow do obaw, ale jesli nadal cie bedzie tak bolalo to idz do tej poloznej znowu
pozdrawiam _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Czw Sie 04, 2011 10:55 am Temat postu: |
|
|
Doroti- wedlug ostatniego usg 17 tydz i 2 dzien.
Przestalo mnie juz bolec...podejrzewam,ze to moze kolka byla,albo wlasnie objaw zatwardzenia,wzdecia.
Klulo po prostu.
Wszyscy mi tlumacza,ze wszystko sie tam przesuwa i jeszcze nie raz bedzie mnie kulo,bolalo itp itd:)
Ale wiadomo ja sie od razu zestresowalam. Ale polozna sprawdzila brzuch,macice,serduszko dzidzi i wszystko w porzadku. Powiedziala,ze skoro nie ma krawien to wszystko jest w porzadku.
Ja to juz bym chciala poczuc jakies ruchu,wtedy bym przestala sie moze az tak stresowac:)
Dziekuje za odpowiedz:) a Ty jak sie czujesz:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zanetka1910
|
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 8:17 pm Temat postu: |
|
|
Hej dziewczynki:) Dawno mnie tu nie było..heh wpadłam na chwileczke pochwalić się 29 urodził mi się śliczny synuś:: Wazył 3250 i miał 56cm::::: Rodziłam 2 tyg przed terminem..a poród..życze kazdej z was takiego jaki ja miałam..bez bólu:) Nawe nie podejzewałam ze moze to sie odbyć w taki sposob:)i szybko bom niecale pol godzinki:) Jedyne co poczułam to kiedy mnie nacięła ale dało sie przezyc:) Pozdrawiam: |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 8:51 pm Temat postu: |
|
|
Gratulację )) No ale napisz coś więcej o tym porodzie .... . ach synuś pewnie przeuroczy _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 9:47 pm Temat postu: |
|
|
Gratulacje:))) koniecznie napisz cos o porodzie:))) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zanetka1910
|
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 10:09 pm Temat postu: |
|
|
He he.. o 10 rano zauważyłam strasznie dużo śluzu z pochwy no i lekko zaczęły mi sie sączyć wody płodowe.tak mi sie wydawało.więc stwierdziłam ze chyba trzeba jechac do szpitala:) No ale zanim si e zebrałam była już 12 godzina takze na porodówke trafiłam ok 13..okazalo sie ze mam rozwarcie na 7cm ale pęcherzyk cały takze to nie były wody:) zostałam przyjeta na oddział ..no i po jakims czasie zaczęlam odczuwac skurcze..takie jak przy miesiaczce:) no troszke silniejsze ale nie bolało..no i gdy skurcze były coraz częstsze zbadali mnie i okazało sie ze porod sie zaczyna bo rozwarcie jest juz na 9cm..a u mnie nic:) zero bólu:) tylko parcie na odbyt..no i była 16.15 gdy zasiadłam na tronie,, szybkie parcie i o 16.45 nasz Filipek zapłakał po raz pierwszy:) ohh jak ja długo na to czekałam:) mówie poród miałam lekki ..nie spodziewalam sie ze bedzie tak dobrze a parcie to była przyjemnośc jedyne co mi sie nie spodobało to naciecie krocza bo mam 4 szwy i okropnie bolą,,myśle ze szybko sie zagoi:):)synuś śliczny:):)grzeczny..takze nie narzekam:)jestem zadowolona i szczesliwa:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 9:05 am Temat postu: |
|
|
zanetka gratulacje!!! cudownie ze mialas taki lekki poród, mam nadzieje ze moj tez taki bedzie ale jeszcze musze poczekac jakies 3,5 miesiaca
Oby synuś się cudownie wychowywał teraz juz mozecie sie nim cieszyć caly czas i przytulac )) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wredniaczek
|
Wysłany: Sro Sie 10, 2011 9:27 am Temat postu: |
|
|
Witam Jestem nowa ale chcę się pochwalić, że zostanę mamusią :Zdrobiłam dwa testy !!! No po dwie krechy,a dziś poszłam na bete i jutro wyniki. My z mężem staraliśmy się o dzidzie cały jeden cykl Jak robiłam test to zczeże powiem, że nie sądziłam że zobaczę dwie kreski:):)Obydwoje byliśmy w szoku:)
Prawdopodobnie to 4 tydzień jak wyniki Bety potwierdzą w poniedziałek do lekarza.
Moje pierwsze objawy:
- nabrzmiałe, bolesne i tkliwe piersi,
- mrowienie w sutkach,
- ból brzucha jak na mega okres!!!!
- ból głowy
- teraz senność
no i najbardziej podstawowy brak okresu:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|