FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 7:36 pm Temat postu: |
|
|
lala no sama widzisz ze moze to miec cos wspolnego z drozdzakiem.
musisz wyeliminowac wszelkie produkty zawierajace ten składnik. oliwa nic nie pomoze, ja tez tego uzywałam. konieczna jest wizyta u dermatologa.
tosia81 napisał: | Jeśli to maleńka zmiana to nie ma co się zadręczać |
jesli jej rozprzestrzeni sie na całym ciele to bedzie kłopot, chociazby estetyczny, a ze teraz jest upał to pod krotkim rekawkiem bedzie sie rzucało w oczy, a zbyt przyjemnie to nie wyglada...;/;/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 7:45 pm Temat postu: |
|
|
Wind - ja tylko przypuszczam....w srode lekarz i to zwykly,oczywiscie powiem jej,zeby mnie wyslala do dermatologa,tu niestety nie ma tak,ze ide sobie do jakiego lekarza chce,wszystko przez GP sie odbywa....
na szczescie w Szkocji nie ma upalow:P |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 8:00 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny ale mi nie chodzi o to aby uniknąć lekarza. Próbuję tylko WAs uświadomić ,że nie wszystko jest niebezpieczne w ciąży. I nie ma co się stresować. Jestem panikarą i to ogromną więc ze wszystkim latałam do lekarza . Wiem przez to,że większość moich "niebezpiecznych" przypadłości to zwykłe " choróbki". Spokojnie;). Oczywiście w ciąży wszystko wydaję się groźne ale tak nie jest. Choroby skórne są bardzo czeste przez burzę hormonalną niestety _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 8:11 pm Temat postu: |
|
|
Ja tez panikara i to ogromna
Ze skora dzieje sie duzo...to prawda,hormonki szaleja...po prostu czlowiek naczyta sie bzdur jakis i wkreca sobie,ze to niewiadomo co od razu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 9:55 pm Temat postu: |
|
|
a ja nie chce nikogo straszyc
tez jestem panikara i wyolbrzymiam wszystko, ale jak przeczytałam ze masz placki ktore pojawiaja sie w kilku miejscach to od razu przypomniała mi sie moja historia.
oczywiscie nic złego sie nie dzieje i na malenstwo nie ma to wpływu jednak nie zaszkodzi opinia lekarza _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mmmadzia
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Wto Maj 31, 2011 6:30 pm Temat postu: |
|
|
Aj dziewczynki żeby u nas tak było że chce się iść do lekarza, rejestruje i za chwile masz wizytę. Mi jak coś wyskoczyło na początku ciąży i pokazałam to położnej to tylko powiedziała żeby przy rejestracji powiedzieć że jestem ciężarna może to przyśpieszy. Bo chodzi mi o wizytę na kasę chorych
A jak sobie ciężaróweczki radzicie w te upały??
Ja to normalnie przesypiam cały dzień z wiatrakiem włączonym.
A jeszcze na 4 piętrze mieszkam i od dachu ciepło.
Gdzię są te burze co zapowiadali??!!
Bo się normalnie wykończę....
A po za tym, małej już zaczyna na prawdę zaczynać miejsca brzuch to mam taki napięty że szkoda gadać. A na poród nic się nie zanosi, po za tymi bólami i spontanicznymi skurczami |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 11:04 am Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny
Wlasnie wrocilam od lekarza....powiedziala,ze to nic takiego,ze to normalne...no coz...ona lekarz nie ja,chociaz jak mialam zapalenie rwy julszowej,to tez stwerdzila,ze mi nic nie jest....bede to obserwowac,na razie nie swedzi,nie powieksza sie...a w lipcu bede w Polsce,to pojde do lekarza jesli nie zniknie...mama wyslala mi paczke z mascia o ktorej mowila Tosia,takze zobaczymy ))
Musze powiedziec Wam,ze wczoraj poszlam plywac i tak mi sie ciezko plywalo,ze szok...oczywiscie wolno i spokojnie,ale ciezko...pojezdzilam tez na rowerku ogladajac serial,bardzo wolno i wszystko ok,martwilam sie troche,czy moge,ale nie chce popadac w paranoje. Poszlam na jacuzzi,czy to jest dozwolone,wiem,ze nie mozna brac goracych kapieli,ale ja weszlam na doslownie 5 minutek,zey sie rozgrzac,bo po basenie bylo mi zimno i zeby chwilke pomasowac plecy...
Milego dnia:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 11:15 am Temat postu: |
|
|
Hej dziewczynki!
Wczoraj byłam na usg i moja dzidzia ma juz 8 cm i jest zupełnie zdrowa:) wszystko jest cudowne i sliczne a jak fika
Wyniki badań mam bardzo dobre moge zaczac chodzic na gimnastyke
Lekarz powiedział że to chyba chłopak bedzie ale to jeszcze nic pewnego
Pozdrawiam was i trzymajcie sie w ten upał
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 3:35 pm Temat postu: |
|
|
Doroti- ale Ci zazdroszcze...ja to jeszcze musze troche poczekac...jestem podekscytowana,ale tez boje sie strasznie,bo niestety w uk nie robia usg dopochowowego,zeby w ogole ciaze potwierdzic i takie to jest troszke deenrwujace...ale zyje z mysla,ze wszystko bedzie ok,w koncu ja zdrowa baba jestem:)) to i dzidzia zdrowa bedzie:))
Ciesze sie razem z Toba:))
odpoczywaj:* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 6:24 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie babolki!!
Jak się trzymaciie i czujecie?????? Któraś już rozpakowana, czy nadal wszystkie w 2-paku??????
Trochę mnie nie było, bo od powrotu ze szpitala ciągle leżę. Mąż przejął już wszystkie obowiązki domowe, w weekendy przyjeżdża moja mama, najczęściej z babcią i też pomagają, a to przy prasowaniu, a to przy pieleniu ogródka, a to przy przesadzaniu kwiatów domowych, więc normalnie traktowana jestem, jak jakaś księżniczka! Nie do końca odpowiada mi taki stan bezczynności i bardzo często głupio się czuję, gdy ktoś inny przejmuje moje obowiązki, ale dużo nie zostało...
Skurcze raz rzadziej, innym razem częściej występują pomimo ciągłego brania leków. 1, 5 tygodnia temu badał mnie mój lekarz i szyjka ciągle zamknięta - na szczęście.
lalalunia, na pewno wszystko będzie dobrze! Masz super nastawienie i tak trzymać!
doroti, gratuluję wskoczenia w II trymestr! Jezu, KIEDY TO ZLECIAŁO?????? W 14 tygodniu ciąży narządy płciowe maluszków mogą wyglądać baaaardzo podobnie i z siusiaka może się jeszcze cipuszka zrobić, ale przyznam, że też w 14 tc po raz pierwszy mój lekarz zawyrokował chłopczyka - i tak zostało!
Mmmadzia, trzymam mocno kciuki, żeby poród był rzeczywiście taki, jaki przepowiedział Ci lekarz!
A to ja tydzień temu:
|
|
|
|