Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.5)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Cze 01, 2011 6:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lobuz - ( przepraszam ze bez polskich znakow,ale moj laptop takowych nie posiada ) jaki masz piekny brzusio Smile)))) nastawienie mam dobre,ale wiadomo czasem sobie czlowiek cos wkreci i schizy ma Smile)))

Ty odpoczywaj jak tylko mozesz:)) a coo niech traktuja Cie jak ksiezniczka:)) wiaodmo,ze to glupio czase,ale w ciazy jestes i masz o siebie i malucha dbac:))))))

caluje:*
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Cze 01, 2011 7:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lalalunia, dzięki! Mam nadzieję, że więcej brzuszków się pojawi i też sobie pooglądam! Więc kobietki - róbcie zdjęcia i wstawiać, chwalić się! Wink

No wiadomo - od czasu do czasu schizole łapią, oby nie za często! Ja na moje schizy to nawet relanium od mojego gina dostałam, ale zjadłam tylko 1 tabletkę, staram się wyciszać meliską, dobrą książką, leżeniem na tarasie na rozkładanym fotelu wśród zieleni.

Z jednej strony WIEM, że naprawdę niewiele mi zostało, a z drugiej - jejku, ten ostatni miesiąc chyba najgorzej się wlecze...

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sro Cze 01, 2011 7:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lobuz - to meliske mozna pic,super,bede sobie tez parzyc,a rumianek mozna?Smile))
jeszcze tylko 3 tygodnie do konca studiow i bede sie relaksowac,chociaz juz sie staram:))) ale bedzie spokoj ciala i umyslu jak egzmainy beda wszystkie zaliczone:))

Mnie dzis znow wysypalo i wlasnie teraz tak siedze i nie mam co z sobie robic,jajnik prawy pobolewa lekko,zgaga i lekko mdlo...akurat na wieczor mnie musialo wziasc...

Dasz rade kochana:)) Juz niedlugo i dzidzia bedzie w Twoich ramionach:)))) supcio Smile) jak moj brzuszek sie zrobi to Ty juz czasu nie bedziesz miala,zeby wchodzic na forum,bo zabiegana mama bedziesz:PSmile))
Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sro Cze 01, 2011 7:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny ja jeszcze nie urodziłam
Ale wczoraj po wizycie ginka powiedziała że nie doczekam terminu.
Szyjka całkowicie skrócona, rozwarcie na 1 cm, mały bardzo nisko w kanale rodnym, łożysko sie starzeje więc czekam ...
Mały wazy juz 3600 g więc mogłby sie juz urodzić Rolling Eyes

Łobuz masz większy brzuszek niż ja Smile
A Ty leż i odpoczywaj , jeszcze troche i bedziesz mogła rodzic Wink

doroti super że z dzieckiem wszystko ok Smile

Madzia jak tam rodzisz ?? Wink

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Sro Cze 01, 2011 9:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anetka trzymam kciuki zeby wszystko przebiegło sprawnie!

Łobuz leż i odpoczywaj kochana teraz jest Twoj czas Smile mozna leniuchowac Smile fajniutki brzusio Smile mi sie moj dopiero zaczyna pojawiac:)

A ja od przyszlego tygodnia ide na gimnastyke i na pływalnie moge smigac wiec jest super:D wkoncu troszke ruchu Smile

Pozdrawiam i dajcie znac co u Was wszystkich Smile

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Czw Cze 02, 2011 10:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

anetko, mój lekarz też mi zawyrokował już 2 m-ce przed terminem, że dzidziuś będzie wcześniej. Więc nastawiam się na czerwiec.

Trzymam kciuki, żeby poród był szybciutki i sprawny, żeby mamusi nic nie bolało, a dzidzia zamiast płaczem - niech się zaniesie śmiechem!

doroti, zazdroszczę tej gimnastyki i pływania, ja II i początek III trymestru też spędziłam dość aktywnie, czułam się z tym super, ale potem usłyszałam od lekarza, że to właśnie mogło być powodem moich skurczy i skracania się szyjki... Confused

Ale gdybym miała cofnąć czas - i tak robiłabym to samo!

lalalunia, meliskę można, ale z miętki lepiej zrezygnować, zwłaszcza pod koniec ciąży, bo lekarze twierdzą, że hamuje laktację.

Na zgagę to przegryź sobie migdałów, popij mlekiem.

A te wysypki zgoń na hormony! Życzę powodzenia na egzaminach!

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Czw Cze 02, 2011 11:02 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej,

Łobuz ja zamierzam sie mimo wszystko troche ruszac, moja znajoma rehabilitantka prowadzi w takiej szkole gimnastyke dla przyszlych mam, mysle ze bedzie super. A na basen to tak bym chciala ze 2 razy w tygodniu pojsc ale to bardziej relaksujaco niz na cwiczenia.

Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki bo 13, 15 czerwca mam egzaminy z Kosmetyki bo skonczyłam szkole i zamierzam to zdac bo chce zostac dyplomowaną kosmetyczką.

Pozdrawiam was i sciskam

PostWysłany: Czw Cze 02, 2011 11:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lobuz - miety i tak nie lubie Smile) i migdalow tez nie RazzP ja to wybredna strasznie jestem:P ciocia sie ze mna zakladala,ze zmienia mi sie w ciazy smaki i moze w koncu zaczne lubic pomidora:PPP hehe:P

Doroti - witam w klubie kosmetyczek Smile) ja dzos dwa egzaminy mam i zostana mi jeszcze dwa Smile praktyczne wszystkie juz zdzalam,a sporo tego bylo,tu w uk troszke inny system niz w polsce,a w polsce 2 lata kosmetologii robilam RazzP

milego dzionka :*
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Cze 02, 2011 12:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Anetka Wink) no to już niebawem Wink
Łobuz to co lekarz mówi to jedno a to co dzidzia chce to drugie;). Mojej koleżance doktor powiedział ze niema szans na terminowy poród . Miała urodzić wczesniej a nosiła do końca 40 tygodnia i dlaej nic nie było Wink

Dziewczyny - porodów sie nie bójcie Wink)

Powrót do góry
Kornik

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pią Cze 03, 2011 2:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lalalunia napisał:
taki luszczacy sie czerwony placek,lekko czerwony

Lalunia, ja miałam takie od obtarcia stanikiem kiedyś - posmarowałam kilka razy kremem nivea albo bambino i przeszło samo, ale nie wiem co to było Wink

Dodano po 16 minutach:

o... już doczytałam, że Tosia też Ci natłuszczanie podpowiedziała Wink

Łobuz! Ty to chyba WCALE w ciąży nie przytyłaś?! z wyjątkiem brzucha oczywiście - jest cuuuuuuuuuudny Wink muszę się zapatrzeć, żeby mi taki sam urósł za 30tyg hihi Wink

Wind, co to za zmiana w opisie? Cool nic się nam nie chwalisz?! :>
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 9 z 40