FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 1:01 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | gorzej z ciezarowkami.. jak i tak czuja sie jak bańki.. |
Wind, będzie gorzej
Jeszcze troszkę i przestaniemy widzieć swoje stopy!
Witam się dziewczynki poświątecznie. Nadrobiłam co naskrobałyście
Ja się czułam objedzona po świętach, ale waga wskazała taką samą ilość kg
Lala, wiem, że stresujesz się i boisz i w ogóle masz różne dolegliwości, ale i tak Ci zazdroszczę, bo chciałabym już być tak blisko zobaczenia swojej fasolinki _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 1:07 pm Temat postu: |
|
|
lizelotko oj Tobie chyba to nie grozi
skoro kg nie przybyło to ..tylko sie cieszyc
a czujesz ruchy maluszka?
ja bedac w 16 tyg czułam takie przewracanie sie, poruszanie, trzepot motyla jak to inni okreslaja i teraz jestem pewna ze to to.
a typowych kopniakow brak.
2 dni temu dostałam 2 pukniecia ale nie wiem czy to były kopniaki czy moze jelita?
ahhh
leniwe te moje dziecko, pewnie po matce
ost boli mnie po bokach, w pachwinach.
wydaje mi sie ze to wiezadła.
wczoraj bolała lewa strona, dzisiaj prawa.
bol wcale nie nalezy do przyjemnych ale mam nadzieje ze to nic złego.
a jak mi ciezko chodzic
czuje sie jak słon
przejdziemy sie pare metrow a ja juz sapie jak babcia.
a po schodach czy pod gorke to nie wspomne
oj kondycha słaba...
czas pomyslec o szkole rodzenia,
jutro odbieram nowy dowod wiec chyba przejde sie i zapisze.
co mi szkodzi. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 1:47 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | lizelotko oj Tobie chyba to nie grozi
skoro kg nie przybyło to ..tylko sie cieszyc |
No wiesz, od początku ciąży to mi przybyło około 4 kg, chodziło mi o to, że po świętach nic
wind_of_hope napisał: | a czujesz ruchy maluszka? |
czuję od 14 tygodnia
tylko na początku nie byłam pewna czy to to, ale chciałam wierzyć, że tak, teraz wiem już na pewno, że dobrze przeczuwałam
Wczoraj maleństo tak szalało cały wieczór, że szok, nawet mój M poczuł coś pod ręką
A ja zasnąć nie mogłam bo miałam wrażenie, że mi w brzuchu zamieszkałm mały wąż, wciąż tam się coś przemieszczało, przelewało, smyrało
ale typowych kopniaków to i ja nie czuję jeszcze, czasami tylko takie jakby pukanie
mnie też pobolewa czasami w pachwinach i po bokach brzucha, ale już się przyzwyczaiłam. No i w sumie to jeszcze nie czuję się bardzo ciężka, ale pewnie Twój brzusio jest większy od mojego
co do szkoły rodzenia, to chcę chodzić tam gdzie będę rodzić, ale nie potrafię wybrać szpitala
Będę rodzić w Warszawie i dodatkowo zdałam sobie sprawę, że mój termin przypada na początek Euro 2012, może być słabo z poruszaniem się po Wawie. Wiem, że nie rodzi się w 5 min, że to trwa, więc zdążymy jakoś dojechać do szpitala, ale zawsze to dodatkowy stres dla psychiki
Naprawdę każdy szpital ma i dobre i złe opinie i sama już nie wiem, co robić... _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 2:31 pm Temat postu: |
|
|
Ja byłam przerażona . Miałam termin na 24 grudnia i wizja nie zjedzenia kapustki, pierożków itd przyprawiała mnie o łzy ). Ale udało się urodzić szybciej dzięki temu mogłam jeść w święta do woli _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 2:33 pm Temat postu: |
|
|
ja to bym chciała w prywatnej klinice ale wiadomo... kasa.
a tak: mam jeden szpital na oku i jak cos to bedziemy tam jechac.
poki co mysl o porodzie mnie przeraza
a zdj brzuchola wstawie jak wkrocze w połmetek.
wg mnie jest mały
fajnie nazwałas- waż
własnie moj waz obudził sie i wywija sie w kazda strone.
a najlepsze jest to ze siedzi tylko po lewej stronie, po prawej praktycznie go nie czuje..
az zapytam sie gin czy tam nie ma miejsca czy co.
czemu tylko lewa str mu sie podoba
?dziwne.
lizelotko nigdy na 100% nie urodzisz w terminie. wydaje mi sie ze jeszcze zdazysz przed euro
ale kto to wie.
moze byc 2 tyg do przodu lub tyłu
a ja tak sobie mysle co sie dzieje z ta zima?
jak pojawi sie w połowie stycznia to pusci w maju?
ale bedzie ubaw.
pojade na porodowke w kozuchu a nie krotkim ubraniu
haha _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 3:02 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz Wind, ja nawet miałam taką możliwość prywatnego porodu u mnie w Enel-medzie, ale musiałabym już od 14 tyg ciąży zmienić swój pakiet z bezpłatnego na płatny chyba około 150 zł/m-c, jak dobrze pamiętam, uznałam, że to mimo wszystko dużo i zrezygnowałam.
wind_of_hope napisał: | własnie moj waz obudził sie i wywija sie w kazda strone.
a najlepsze jest to ze siedzi tylko po lewej stronie, po prawej praktycznie go nie czuje.. |
ja swojego czuję często po prawej stronie dla odmiany, ale nie tylko, czasami szaleje po całym brzuszku
czekamy zatem na połówkowe zdjątko brzucholka!
no wiem Wind, że w terminie to cieżko jest urodzić
ale skoro może urodzić się wcześniej to może też i później, a ja mimo wszystko wolałabym powitać swoją kruszynkę przed Euro
No, a zima to faktycznie w tym roku chyba zaspała, ale na czerwiec to ja się już szykuję na spacery na słoneczku, więc musi być już ładnie i cieplutko!
Tosia, jak byś urodziła 24 to by dopiero miała Twoja Zunia - urodziny w Wigilię _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2011 12:18 am Temat postu: |
|
|
U mnie na poczatku ruchy tez czulam tylko z jednej strony,ale nie pamietam z ktorej:D Teraz to wszedzie a jak sie wypnie,to uczucie jest niesamowite,ale dziwne....odpukac,ale nie zaznalam przyjemnosci kopniakow w zebra i mam nadzieje,ze nie poczuje!!!!!
Ja codziennie podjadam pierozki i bigosik,az sie skoncza w Wigilie sie nie najadlam,to dojadam PO ) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2011 9:32 am Temat postu: |
|
|
a ja od wczoraj chyba czuje kopniaki...
na 100% nie jestem pewna ale.. chyba nareszcie to jest to na co czekałam.
okaze sie za pare dni czy te uczucie zaniknie czy tez sie wzmoży.
Lizelotko jakie witaminy przyjmujesz?
pytam bo chce zmienic, te co mam sa za drogie ..
Tosiu a Ty co przyjmowałas w ciazy??
Lala mozna sie cofnac pare postow wczesniej bo napewno tutaj pisałas ,ale komu sie chce?
a ja znow mecze sie z migrena.
tym razem "mini migrena"
czuje sie jak pijana.
głowa ciezka, boli prawa skroń.
chyba pojde okłady robic.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2011 12:46 pm Temat postu: |
|
|
lalalunia napisał: | Teraz to wszedzie a jak sie wypnie,to uczucie jest niesamowite,ale dziwne |
Lala, ja się nie mogę już doczekać tego etapu!
wind_of_hope napisał: | a ja od wczoraj chyba czuje kopniaki... |
a jak piszesz, że nie jesteś pewna, to znaczy, że czym one różnią się od poprzednich ruchów? Myślałam, że kopniaczka to już nie można z niczym pomylić...
wind_of_hope napisał: | Lizelotko jakie witaminy przyjmujesz? |
Wind, nie przyjmuję żadnych, tylko wciąż kwas foliowy. Gin nie zlecała mi łykania żadnych witamin, a ja na własną rękę nie chcę nic łykać. Na początku stycznia mam wizytę to zapytam czy jakaś zmiana w tej kwestii ma być , jesli tak się stanie, napiszę Ci co mi kazała brać
współczuję Ci Wind tych migren , ja mimo iż generalnie nie jestem zwolenniczką łykania prochów na każdym kroku, to jednak zawsze jak tylko głowa mnie zabolała, od razu brałam tabletkę - nienawidzę bólu głowy Teraz na szczęście, od początku ciąży głowa zabolała mnie jedynie 2 lub 3 razy i to nie mocno, słaba kawusia z mlekiem pomogła _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Gru 29, 2011 1:12 pm Temat postu: |
|
|
lizelotko ja tez przed ciaza biegłam od razu po tabsa a teraz?
teraz sie mecze..z ta roznica ze sa o wiele łagodniejsze te migreny niz pare tyg wczesniej.
wtedy to potrafiły mnie doprowadzic do wymiotow, płaczu, złosci.
teraz zrobie okład i poleze i przechodzi.
dostałam nazwe leku homeopatycznego specjalnie do migren na bazie ziol ,wg gin bezpieczny w ciazy, wg ulotek - nalezy sie skonsultowac,,jeszcze go nie kupiłam.
moze wytrzymam?
lizelotka napisał: | a jak piszesz, że nie jesteś pewna, to znaczy, że czym one różnią się od poprzednich ruchów? |
czym sie roznia?
własciwie niczym.tylko nie wiem czy to jest to
jak przyłoze reke to czuje ze kopie,wczoraj wieczorem jak lezałam to było czuc dosc mocno, a w ciagu dnia niebardzo.
no nic. nie bede sobie zawracała głowy.
pewnie to to
kurcze i TY nie bierzesz witamin...
kolejna osoba ktora pytam to łyka tylko kwas..
to po co sie bierze te witaminy?
u mnie wyniki sa ok, ale gin powiedziala zeby przyjmowac odp preparaty dla ciezarnych w 2 trymestrze...i tak łykam Femibion ale chce zmienic na cos tanszego. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|