Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.8)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 12:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

'Wind nie wiem skąd te informacje bo zzo podaje sie przy rozwarciu min 4-5cm. Nie wcześniej .Poza tym znieczulenie nie jest dostepne przez 24 h ...musi byc anestezjolog na oddziale. Jak go nie bedzie to nie dostaniesz znieczulenia '

No wlasnie Smile

Masakra,ze w PL nie ma dostepnych anestezjologow 24h,paranoja:/

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 1:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lala, wiesz w szpitalach o profilu ginekologiczno-położniczym ( ja w takim będę rodziła ) anestezjolog jest dostępny 24 godziny, ale w szpitalch ogólnych, pierszeństwo mają wszelkie operacje, potem cesarki i dopiero na końcu kobieta rodząca sn, niestety, takie są realia Sad

Wind, no my nie pójdziemy na 3d bo M nie da się przekonać, a ja chociaż bym chciała, to nie za wszelką cenę. Zresztą za około 3 miesiące będę już Adasia widziała po tej stronie, wytrzymam Smile
Co do zoo i rozwarcia, to mam taką samą wiedzę jak Tosia i Lala, musisz mieć min. 4 cm rozwarcia, żeby Ci podali znieczulenie. Jak podadzą za szybko, to mogą opóźnić się postępy porodu. Tak więc może dopytaj dokładnie jak to jest, bo byłabym zdziwiona gdyby chcieli Ci podać zoo przed rozwarciem Rolling Eyes

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 10:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok, ja tylko powtarzam to co pisała jedna laska Razz
a co do anestestezjologow to tez tak mowiła.
jesli nie bedzie na oddziale to nie poda.
no widzicie,jak cos źle powiem to zawsze mnie poprawicie i teraz juz wiem ze musi byc min. 4cm zeby mogli podac Smile

lizelotko ja tez zobacze niedlugo core ale jakos ciagnie mnie do 3d,moze temu ze juz raz widziałam Razz

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 10:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
no widzicie,jak cos źle powiem to zawsze mnie poprawicie

Wind, nie martw się, moja wiedza z tego zakresu jest bardzo "młoda" Smile
Ledwie parę miesięcy Smile
A ja wiecie dziewczynki, wylądowałam na zwolnieniu Smile
Wczoraj byłam na standardowej wizycie i gin powiedział, że on to by mnie do domku już wysłał Shocked Pogadaliśmy o tym i on podsumował, że dojeżdżam do pracy 1,5 h w jedną stronę + 8 h pracy, to wychodzi 11 h poza domem + pewnie jakieś sprzątanie, gotowanie itp. Stwierdził, że to trochę duże obciążenie jak na prawie III trymestr. No i dałam się namówić, więc mam już wolne do porodu Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 10:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko super! Smile
wiec masz duzo czasu zeby zajac sie przygotowaniem do zakupow dla synka itp Smile
napewno bedzie Ci lżej.

mi za to ciezko sie spi.
boli mnie po bokach jak sie przewracam, jak wstaje to czuje sie wygieta na 1dna strone Neutral.
na plecach ledwo dysze..
ehhh
a bedzie jescze ciezej.
nawet boje sie wejsc na wage.. Neutral
brrr Razz

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 11:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind, mi też w nocy ciężko. Dwie noce temu obudziałam się na siusiu ( co mi się tak w ogóle pierwszy raz zdarzyło w czasie ciąży ) i poszłam do kibelka, ale myślałam, że już nie wrócę! Rolling Eyes Tak mnie zabolało przy prawym biodrze i nie chciało puścić, że zgięłam się w pół i już chciałam eMka wołać, ale w końcu dotarałam jakoś sama do łóżka, ale na czworakach Sad
Ech... uroki ciąży Smile
Także Wind, wiem co czujesz Smile
Ja na wagę a i owszem weszłam i mam tak ogólnie około 10 kg na plusie. Nie tragicznie, ale wolałabym mieć mniej.

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 2:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja jutro wejde Razz
wraz z nowym tyg.

a tak wogole to od kiedy zaczyna sie 3 trymestr?
nawet na to nie zwracam uwagi.
na poczatku ciazy myslałam tylko oby dotrwac do konca 12tc, pozniej juz nie obliczałam trymestrow Smile

lizelotko a jak wstajesz to tez czujesz sie powyginana ?
np spiac na boku nie masz uczucia ze Ci cały płod przesuwa sie na ten bok co spisz?
ja własnie tak mam...
ledwo sie przekrecam, w obawie o wiezadła. chociaz dawno temu mnie bolały, mimo to wole pomału sie przekrecac niz potem płakac z bolu..

Powrót do góry
lizelotka

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 3:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind, Ty już jesteś w III trymestrze Smile
To jest tak: zaczynasz 27 tydzień, zaczynsz III trymestr Smile
Ja zacznę III trymestr za tydzień i 3 dni Smile

Powyginana się nie czuję, generalnie te bóle łapią mnie co jakiś czas, nie codziennie. Ale rzeczywiście jak śpię na boku, to mam wrażenia, że mi się Adaś przesuwa na ten bok Smile Pewnie tak się właśnie dzieje Smile I myślę, że to dlatego właśnie bolało mnie przy biodrze. Mięśnie, które tam są muszą utrzymać brzuszek który ciąży w stronę, na której leżysz Smile
Ale od wczoraj wpdałam na pomysł, robię sobie wałeczek z jaśka i podkładam pod brzuch, żeby był trochę wyżej niż płaszczyzna łóżka. Działa super! Już dziś nic mnie nie bolało Smile
Polecam!
A przewracam się i ja z trudem, niby nic mnie wtedy nie boli, ale po prostu ciężko jest Smile

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 7:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lizelotko i bardzo dobrze . musisz odpoczywać bo po porodzie będzie całkiem inaczej, bardziej męcząco itd. Teraz korzystaj Wink
Ale mi sie śmiać chce jak piszecie o swoich dolegliwościach ( przypominają mi się swoje ) Wink)) a to jeszcze troszkę czasu zostało. jejuuu...co to bedzie na końcówce? Wink. Mnie najbardziej meczyły wiązadła...nic więcej ale ból był nie do zniesienia.

Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lut 24, 2012 11:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tutaj jest 1 szpital glowny, ogromny z tak jakby "podszpitalami" i maternity jest wlasnie oddzielnym budynkiem z kilkoma oddzialami i dlatego lekarze i polozne sa dostepni 24h na dobe... Wink cale szczescie;) Lizelotka
Nie latalas wczesniej na siku? Farciara;) ja jak tylko urodzilam poczulam ulge na pecherzu;) nie latam juz co 5sekund, ale ulga;))
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 29 z 41