FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 24, 2012 12:40 am Temat postu: |
|
|
'Wind nie wiem skąd te informacje bo zzo podaje sie przy rozwarciu min 4-5cm. Nie wcześniej .Poza tym znieczulenie nie jest dostepne przez 24 h ...musi byc anestezjolog na oddziale. Jak go nie bedzie to nie dostaniesz znieczulenia '
No wlasnie
Masakra,ze w PL nie ma dostepnych anestezjologow 24h,paranoja:/ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Lut 24, 2012 1:00 am Temat postu: |
|
|
Lala, wiesz w szpitalach o profilu ginekologiczno-położniczym ( ja w takim będę rodziła ) anestezjolog jest dostępny 24 godziny, ale w szpitalch ogólnych, pierszeństwo mają wszelkie operacje, potem cesarki i dopiero na końcu kobieta rodząca sn, niestety, takie są realia
Wind, no my nie pójdziemy na 3d bo M nie da się przekonać, a ja chociaż bym chciała, to nie za wszelką cenę. Zresztą za około 3 miesiące będę już Adasia widziała po tej stronie, wytrzymam
Co do zoo i rozwarcia, to mam taką samą wiedzę jak Tosia i Lala, musisz mieć min. 4 cm rozwarcia, żeby Ci podali znieczulenie. Jak podadzą za szybko, to mogą opóźnić się postępy porodu. Tak więc może dopytaj dokładnie jak to jest, bo byłabym zdziwiona gdyby chcieli Ci podać zoo przed rozwarciem _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Lut 24, 2012 10:32 am Temat postu: |
|
|
ok, ja tylko powtarzam to co pisała jedna laska
a co do anestestezjologow to tez tak mowiła.
jesli nie bedzie na oddziale to nie poda.
no widzicie,jak cos źle powiem to zawsze mnie poprawicie i teraz juz wiem ze musi byc min. 4cm zeby mogli podac
lizelotko ja tez zobacze niedlugo core ale jakos ciagnie mnie do 3d,moze temu ze juz raz widziałam _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Pią Lut 24, 2012 10:54 am Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | no widzicie,jak cos źle powiem to zawsze mnie poprawicie |
Wind, nie martw się, moja wiedza z tego zakresu jest bardzo "młoda"
Ledwie parę miesięcy
A ja wiecie dziewczynki, wylądowałam na zwolnieniu
Wczoraj byłam na standardowej wizycie i gin powiedział, że on to by mnie do domku już wysłał Pogadaliśmy o tym i on podsumował, że dojeżdżam do pracy 1,5 h w jedną stronę + 8 h pracy, to wychodzi 11 h poza domem + pewnie jakieś sprzątanie, gotowanie itp. Stwierdził, że to trochę duże obciążenie jak na prawie III trymestr. No i dałam się namówić, więc mam już wolne do porodu _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Lut 24, 2012 10:56 am Temat postu: |
|
|
lizelotko super!
wiec masz duzo czasu zeby zajac sie przygotowaniem do zakupow dla synka itp
napewno bedzie Ci lżej.
mi za to ciezko sie spi.
boli mnie po bokach jak sie przewracam, jak wstaje to czuje sie wygieta na 1dna strone .
na plecach ledwo dysze..
ehhh
a bedzie jescze ciezej.
nawet boje sie wejsc na wage..
brrr _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Pią Lut 24, 2012 11:07 am Temat postu: |
|
|
Wind, mi też w nocy ciężko. Dwie noce temu obudziałam się na siusiu ( co mi się tak w ogóle pierwszy raz zdarzyło w czasie ciąży ) i poszłam do kibelka, ale myślałam, że już nie wrócę! Tak mnie zabolało przy prawym biodrze i nie chciało puścić, że zgięłam się w pół i już chciałam eMka wołać, ale w końcu dotarałam jakoś sama do łóżka, ale na czworakach
Ech... uroki ciąży
Także Wind, wiem co czujesz
Ja na wagę a i owszem weszłam i mam tak ogólnie około 10 kg na plusie. Nie tragicznie, ale wolałabym mieć mniej. _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Lut 24, 2012 2:36 pm Temat postu: |
|
|
ja jutro wejde
wraz z nowym tyg.
a tak wogole to od kiedy zaczyna sie 3 trymestr?
nawet na to nie zwracam uwagi.
na poczatku ciazy myslałam tylko oby dotrwac do konca 12tc, pozniej juz nie obliczałam trymestrow
lizelotko a jak wstajesz to tez czujesz sie powyginana ?
np spiac na boku nie masz uczucia ze Ci cały płod przesuwa sie na ten bok co spisz?
ja własnie tak mam...
ledwo sie przekrecam, w obawie o wiezadła. chociaz dawno temu mnie bolały, mimo to wole pomału sie przekrecac niz potem płakac z bolu.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Pią Lut 24, 2012 3:05 pm Temat postu: |
|
|
Wind, Ty już jesteś w III trymestrze
To jest tak: zaczynasz 27 tydzień, zaczynsz III trymestr
Ja zacznę III trymestr za tydzień i 3 dni
Powyginana się nie czuję, generalnie te bóle łapią mnie co jakiś czas, nie codziennie. Ale rzeczywiście jak śpię na boku, to mam wrażenia, że mi się Adaś przesuwa na ten bok Pewnie tak się właśnie dzieje I myślę, że to dlatego właśnie bolało mnie przy biodrze. Mięśnie, które tam są muszą utrzymać brzuszek który ciąży w stronę, na której leżysz
Ale od wczoraj wpdałam na pomysł, robię sobie wałeczek z jaśka i podkładam pod brzuch, żeby był trochę wyżej niż płaszczyzna łóżka. Działa super! Już dziś nic mnie nie bolało
Polecam!
A przewracam się i ja z trudem, niby nic mnie wtedy nie boli, ale po prostu ciężko jest _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Lut 24, 2012 7:51 pm Temat postu: |
|
|
Lizelotko i bardzo dobrze . musisz odpoczywać bo po porodzie będzie całkiem inaczej, bardziej męcząco itd. Teraz korzystaj
Ale mi sie śmiać chce jak piszecie o swoich dolegliwościach ( przypominają mi się swoje ) )) a to jeszcze troszkę czasu zostało. jejuuu...co to bedzie na końcówce? . Mnie najbardziej meczyły wiązadła...nic więcej ale ból był nie do zniesienia. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 24, 2012 11:36 pm Temat postu: |
|
|
Tutaj jest 1 szpital glowny, ogromny z tak jakby "podszpitalami" i maternity jest wlasnie oddzielnym budynkiem z kilkoma oddzialami i dlatego lekarze i polozne sa dostepni 24h na dobe... cale szczescie;) Lizelotka
Nie latalas wczesniej na siku? Farciara;) ja jak tylko urodzilam poczulam ulge na pecherzu;) nie latam juz co 5sekund, ale ulga;)) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|