Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.8)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Lut 25, 2012 4:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczyny pomozcie mi..
co robic jak napina sie brzuch Sad
wczoraj myslalam ze sie porycze Sad
napiał mi sie z przodu, zrobil twardy do tego bol plecow ... jednym slowem koszmar..
czyzbym miala skurcze BH?
dzisiaj z rana troche lepiej..
ale po obiedzie znow czuje sie napieta, naprezona Sad i plecy zaczynaja bolec.

dzieki Bogu nie krwawie,nic z tych rzeczy.

Tosiu brałas no-spe w ciazy?
boje sie jej zazywac Sad

eehhhhhhhhhhhhhhhhh

czy tak juz bedzie do konca??? Sad

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Lut 25, 2012 4:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind ...pisałam Ci,że no spa w ciąży jest obowiązkowa jesli masz twardnienia. Przecież nie radziłabym Ci źle. Każdy lekarz ja przepisuję bo jest bardzo dobra na rozluźnienie i spinający brzuch. Czasami kobiety biorą cała ciąże. Przy poronieniach zagrażających się ją również bierze .JA brałam jak tylko poczułam boesne napiinanie brzucha lub w ogóle ból okresowy. Lekarz mówił ,że lepiej wziąść dla świetego spokoju niz później płakac.
No spa forte 0,5 tabletki, no spa zwykła 1 tabletka. Bierz i konieć. To koniecznosc i nic się nie bedzie s\złego działo.

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sob Lut 25, 2012 7:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu ale ja nie mam boli okresowych.
jedynie napinanie sie brzucha/
to na to tez pomoze?
a jak nie?
przeciez nie bede faszerowała sie kolejna tabsą...

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sob Lut 25, 2012 7:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pomoże bo to od tego. Bóle okresowe nie muszą wystapić ale często towarzyszą napinaniu brzucha. Ja miałam twardnienia bez bólu czeszto wieczorami. No spa pomoze . Bierz i koniec;)

Powrót do góry
anetka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach

PostWysłany: Sob Lut 25, 2012 8:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A tak się wtrącę ...Wink

Wind ja do nospy brałam jeszcze magnez na twardnienie brzucha Wink

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sob Lut 25, 2012 10:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind, ja jestem na na-spie od początku ciąży. Dopiero z miesiąc temu odstawiłam i teraz mam brać doraźnie, właśnie przy napinaniu brzucha, bólach okresowych itp.
Tak więc, nie panikuj, łyknij tableteczkę zawsze jak Ci się będzie tak działo jak piszesz.
No-spa nie szkodzi ani Tobie ani dzidzi, może tylko pomóc Smile

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Lut 25, 2012 10:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind ja tez bralam jak mi cos dolegalo!! Wiec bierz i koniec!!!!

Ja nawet apap bralam jak mialam migreny i co mam zdrowe dziecko!! Wiec dont worry:)
Moderator

PostWysłany: Nie Lut 26, 2012 1:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ok laski wszystko ładnie tylko na ulotce jest napisane ze :
Drotaweryna przechodzi przez łożysko...
wiec skoro przechodzi to i trafia do płodu...

moze mi to ktos wytlumaczyc?

a no i jeszcze pytanko do mamusiek:
jaki krem zabiera sie ze soba do szpitala?
chodzi mi na odparzenia itp .
bo po kazdej zmianie pieluszki powinno sie posmarowac pupke i okolice krocza jakims kremem,co nie?
mam w domu sudocrem ale to chyba nie to...
obilo mi sie o uszy Bepanthen czy jakos tak..
nie wiem,sama.
prosze o pomoc Razz

Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Nie Lut 26, 2012 2:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind o matko....gdyby był to lek niebezpieczny to lekarz by tego nie zalecał. Przecież Ci piszę,że no spa jest zalecana -nawet na podtrzymanie się ją bierze przez całą ciąże. Oczywiście Ty znowu czytasz i wkręcasz sobie niewiadomo co Wink. Posłuchaj doświadczonych koleżanek. Rób jak uważasz ale jak pójdziesz na wizytę to zobaczysz ze lekarz powie to samo. Ja brała bo tak mi kazał lekarz. Jak tylko coś czuję niepokojącego to barć i tyle. To z pożytkiem dla dziecka.
Sudokrem tylko na odparzenia bo jest mocny. Wiele mamusiek stosuje sudocrem jako krem do codziennej pielęgnacji według mnie jest to błąd bo to dosyć silny specyfik i tylko na odparzenia. JA proponuję linomag. Bardzo fajny, delikatny, wydajny. To przy każdym przebieraniu a sudocrem jak się pojawi odparzenie.

Powrót do góry
lalalunia

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lut 26, 2012 6:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind= jestes jeszcze gorsza ode mnie!!!!
Wez sie nas polsuchaj!Smile
JA sie Was grzecznie sluchalam jak bylam w ciazy:)
Jak mus to mus!!Smile Wolisz cierpiec ?

Ja polecam bepanthen,rewelacja:) Jamiego skora jest nawizlona,gladka,oddycha:) super:)))
Sudocremu nie lubie,jest gesty,ciezki,zostawia slady,fu!!
Linomag tez mam i jest ok:)
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 30 z 41