FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 1:37 pm Temat postu: |
|
|
Wind cieplutko bedzie,po kilku dniach spokojnie mozesz wyjsc:))))) ja urodzilam pod koniec stycznia,zimno,mrozne powietrze:) inie czekalam dwoch tygodni,zeby wyjsc.Dwa razy przewietrzylam go przy oknie,bo nie mam balkonu i po paru dniach wyszlam na spacerek,na poczatku,15-20 min i wydluzalismy czaS:)
A do siusiania bad zkupkania podczas spaceru,to Ci powiem Wind tak z wlasnego doswiadczenia. Moj Jamie sika ze hoho i czyscioszek z niego taki,ze jak tylko siku zrobi to ryk i trzeba zmienic pieluche:P
A na spacerze spi i spi i jest ok:) nie zdarzylo mi sie nigdy,zebym musiala zmienic mu pieluche,a byly juz spacery 3h...albo jade z nim do miasta i tez to trwa,takze nie musisz sie martwic,dziecko dobrze spi na spacerze:) ale oczywiscie kazda dzidzia jest inna:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 3:44 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | hmmm nie widzialam nigdy zeby matki przewijały maluchy na powietrzu |
Ja widziałam, ale to chyba rzeczywiście nieczęsto się zdarza, bo zapewne jest tak jak pisze Lala, że na powierzu dzieciaczki śpią często
No, ale przecież jeśli już zdarzy się, że trzeba przewinąć, to co za problem? Zwyczajna rzecz
Wind ja czuję się świetnie, oprócz tego, że brzuszek coraz większy i po schodach ciężko wchodzić Nic nie boli, zgagi brak, zaparć brak, bólów brzucha też ostatnio brak Mój M mówi, że jestem stworzona do bycia w ciąży _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 4:00 pm Temat postu: |
|
|
lala ok w takim razie nie bedziemy werandowac chyba ze.. ja bede sie opalała przez 20min a corka bedzie w tym czasie spała w foteliku oczywiscie obok mnie.
przynajmniej na solar nie bede musiala chodzic.
lizelotka napisał: | Wind ja czuję się świetnie, oprócz tego, że brzuszek coraz większy i po schodach ciężko wchodzić Smile Nic nie boli, zgagi brak, zaparć brak, bólów brzucha też ostatnio brak Smile Mój M mówi, że jestem stworzona do bycia w ciąży |
zazdroszcze!
fakt, jestes stworzona do bycia w ciazy.
kto wie,moze Adaś za jakis czas bedzie mial rodzenstwo?
faktycznie nie pomyslałam o tym ze jak dziecko spi to nie sika
oby u nas tak było,oh
Dodano po 1 minutach:
a lizelotko:
a TY masz juz kupione koszule do karmienia?
wiem ze sa rozpinane z przodu ale do jakiej dlugosci one siegaja?
moze Lala, Tosia wiecie? tylko do biustu i dalej juz jest materiał czy sa rozpinane na caaaaaaaaaaaałej dlugosci?
Dodano po 39 sekundach:
mam na mysli tylko i wylacznie rozpinane z przodu. czy warto to kupowac?
bo z rozcieciem na piersiach to juz mam upatrzone _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 4:43 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | a lizelotko:
a TY masz juz kupione koszule do karmienia?
wiem ze sa rozpinane z przodu ale do jakiej dlugosci one siegaja? |
Wind, tak, mam koszule, ale ja kupowałam tylko rozpinane na piersiach. Na inne nawet nie patrzyłam
wind_of_hope napisał: | kto wie,moze Adaś za jakis czas bedzie mial rodzenstwo? |
Powiem tak, nie zamierzamy jakoś specjalnie tego odwlekać , chyba że byłyby jakieś wskazania medyczne, np. cesarka. Postanowiliśmy nie wracać do żadnej antykoncepcji po urodzeniu Adasia i zobaczyć co nam los przyniesie _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 4:53 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | my poki co turystycznego kupowac nie bedziemy |
Turystyczne się przydaje jeśli jeździcie często do znajomych, rodzinki itd. w innym wypadku według mnie rzecz zbędna . My kupilismy przed wakacjami bo było nam potrzebne na wyjazd. Od tamtej pory stoi nieużywane.
Cytat: | ej laski powiedzcie mi: kiedy z maluchem mozna wyjsc na 1wszy spacer?
zakładajac ze ur. sie w maju, to ile dni,tyg. powinnam odczekac zeby wyjsc z nia na powietrze?
wiem ze trzeba werandowac ale chodzi mi o taki prawdziwy letni spacerek |
Wiosną , latem nie trzeba werandować. Wyjsc mozna odrazu.
Cytat: | a no i obawiam sie troche tego ze jak przewine,nakarmie i wyjde, to nie zdaze sie nawet dotlenic bo mała znow sie zamoczy i kierunek dom... |
Wind ale nie przewijasz dziecka po jednym siusianiu. Po to są pampersy żeby można było spokojnie wyjść nie martwiąc się o złe samopoczucie "pupy". Ja chodziłam czasami ponad 2 -3 godziny i było ok. troszkę gorzej jak zrobi kupke ale spokojnie zdążysz wrócić. AA podczas snu dziecko siusia a czemu by nie ? .
Cytat: | bo gdzie ja przewine? przeciez nie na dworzu |
z dziewczynkami trzeba uważać jeśli chodzi o przewijanie na dworze. Latem kiedy teperatutra jest wysoka to ok jednak wiosną ...byłabym ostrozna. U dziewczynek bardzo szybko o zapalenie pęcherza, ceaki moczowej...to makabra. Niektóre dziewczynki sa bardzo podatne na to i wystarczy lekki powiew chłodniejszego powietrza na siusię i zapalenie gotowe. Z tym przebieraniem na dworze więc czekaj na naprawdę ciepłe dni. Ja starałam się nie przebierać Zu na dworze ale zdarzało się . Oczywiście tylko i wyłacznie w upalne dni.
Co do koszul to nie miałam żadnej. Mam duzo takich na ramionkach z których pierś spokojnie można wyciągnąć więc nie miałam potrzeby kupowania. Z rozmów dziewczyn wynika ,że najlepsze i najwygodniejsze sa te z rozcięciem kopertowym na piersiach. Żadne rozpinanie bo za duzo zachodu ...ponoc _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 8:20 pm Temat postu: |
|
|
Tosiu-mi maly placze po jednym siknieciu,nienawidzi chyba tego uczucia sikania,bo wiadomo,ze pieluszka nie przepuszcza ani nic z tych rzeczy,ale moj to czyscioszek taki i jak jestem w domu to niestety pileucha zmieniana przy kazdym siusianiu.
Wind-sikaja sikaja dzieci przez sen:))))
Co do koszuli ja mialam tylko taka co sie rozpina na piersiach:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 9:11 pm Temat postu: |
|
|
No tak Twój przystojniaczek ma inaczej ) Zbankrutujesz na pieluszkach . w nocy też sie budzi po każdym siusianiu? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 1:13 am Temat postu: |
|
|
Na szczescie nie Tosiu...jak spi,to spi:)))) ale przy karmieniu w polowie jak zrobi siku,to nie bedzie jadl dalej,trzeba isc przebrac,albo jak siedzi w foteliku i jest ok i nagle minka taka,ze wiaodmo o co chodzi,hihi:D
no zbankurutujemy,nie ma co:D
wklejam wam moje ukochane zdjecie:)
Uploaded with ImageShack.us _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 5:23 pm Temat postu: |
|
|
Jeny dziewczyny przypomniałam sobie właśnie ,że Wam źle podałam nazwę tego pudru do pępuszka . To nie octanisept tylko dermatol w takich saszetkach. Jest naprawdę super .
Lalunia...cud miód malinka _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 10:24 pm Temat postu: |
|
|
tosiu no własnie ten octanisept to połozna odradzała wiec sama juz zglupiałam jak napisałas ze jest super...
lala ale on jest słodki!
jakiego koloru ma oczka?
pewnie brazowe
chyba do mamuni podobny!
mały czyscioch, jak szop pracz
hehehe
lizelotko hmmmmmmmmmmmmmmm oj cos czuje ze Adaśko bedzie miał rodzenstwo i to szybko
ja jestem tak przerazona porodem i połogiem ze narazie nie mysle o 2gim berbeciu.
pewnie ze bym chciała ale najpierw musze nauczyc sie byc mama a dop potem myslec o powiekszaniu rodziny _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|