FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Sro Mar 07, 2012 11:09 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Kiedy wam te ciąże zleciały. Jeszcze parę tygodni i będziecie rodzić
Wind te podkłady w rossmanie na pewno są. Ja zazwyczaj kupuję tutaj http://www.doz.pl/apteka/p9989-Seni_Soft_podklady_higieniczne_40_cm_x_60_cm_5_szt albo te 60*60. Ja je kładłam na przewijaku bo jak zsikał albo zrobił kupę to wywaliłam i już. No i biorę jak gdzieś wychodzimy
Jakie łóżeczko zamówiliście?
Łobuz podziwiam za zciąganie pokarmu. Ja mimo teog ze kilkanaście godzin nie karmię bo jestem w pracy to nadal mam pokarm i mały obie cyca _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2012 9:13 am Temat postu: |
|
|
Anetko dzieki
łozeczko zamowilismy, narazie czekamy. a bedzie wygladało tak:
miało byc różowe,ale stwierdzilismy ze mamy dosc tego koloru.
wszystko jest rozowe,od ubranek po kocyki.
dlatego komnata dla córki bedzie taka
co do podkładow to poszukam jeszcze,w aptekach, w rossmanie itp
wczoraj mielismy wykład dot pielegnacji noworodka.
jejku wydaje sie proste a takie nie jest
mycie oczek, uszu, krocza u dziewczynek..
ile zachodu przy tym.
---
juz sama nie wiem jak to jest z tym kikutem pepkowym.
wczoraj polozna mowila ze od spirytusu sie odchodzi ale i tak wiekszosc mam go uzywa.
samo powietrze nic nie daje,
co o tym sadzicie?
Wy swoim maluchom smarowałyscie spirytusem?
a no i dostałam kolejna paczke prezentowa
aha mam pytanie: czy to normalne ze w 3 trymestrze wydziela sie wiecej śluzu?
ja od paru dni czuje jakbym miała dni płodne
wqrw* mnie to pomału.
jak tylko wstane z lozka czuje ze "leci"...
po godz juz jest ok...
ehhh
a no i zgaga
4 dni juz mnie meczy, oczywiscie przed snem
mleko piłam - nic.
migdałow nie moge jesc,.
ogolnie to wszsystko mnie denerwuje. nie dopinam płaszcza, czuje sie "grubo", mimo ze waga jest +7,do tego cały czas mam w głowie zblizajacy sie porod
nawet nie ciesza mnie swieta, wiosna ktora bedzie..
mysle tylko o tym zeby miec to za soba
chyba mam jakas depresje _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2012 3:46 pm Temat postu: |
|
|
Lobuz-a bo sie nasluchal czlowiek,ze do wozka nie,bo sie przyzwyczai i nie bedzie chcialo zasnac w lozeczku...no i tez w instrukcji wozka jest napisane,ze wozek to nie lozeczko:P ale jak trzeba to po spacerku zostawiam go i niech dosypia:)
CO do laktatora,to masz racje,moze przyda sie przy nastepnym:)
A co do mleka z butelki,to tez mialam chwile wyrzuty sumienia,ale przeszlo.w koncu to nie moja wina. Najbardziej tylko wkurzaja mnie komentarze,ze jak to ja moge nie karmic piersia...no bo kurde nie mam pokarmu!!!
Wind- super lozeczko:)) Fajny kolor:))) mi sie bardzo podoba:)
Co do sluzu,to owszem,wydziela sie go wiecej,takze sie nie przejmuj:) wkladeczki nos i tyle:)
Depresja-hmm moze to nie depresja,ale juz zmeczona jestes,myslisz o porodzie,chcesz miec to za soba,to normalne...a co dopiero bedzie w 9m-cu jak juz czlowiek ledwo chodzi. Musisz dac rade:) bedzie dobrze:)
Mi tez sie wydawalo,ze pielegnacja jest ciezka,ale zobaczysz,dwa razy zrobisz i juz bedzie to dla Ciebie bulka z maslem:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2012 8:41 pm Temat postu: |
|
|
Lalunia ale nie chodzi o takie zostawianie w wózku. Przecież na spacerku też dziecko spi w wózeczku....chodzi raczej o ciagły powtarzający się schemat np. kapiel, karmienie i usypianie w wózku albo.....płacz odrazu do wózka i bujanie. O takie coś chodzi. Dziecko wtedy kojarzy pewne czynności z wózeczkiem i łatwo o przyzwyczajenie. Takie zostawianie dziecka po spacerku to rzecz najnormalniejsza pod słońcem .
Wind łóżeczko fajniutkie
Co do podkładów do przewijania to rosmanowskie kosztują 9,9 za 10 sztuk i są ciągle w sprzedaży. Fajne i wystarczająco duże .
Cytat: | wczoraj mielismy wykład dot pielegnacji noworodka.
jejku wydaje sie proste a takie nie jest Razz
mycie oczek, uszu, krocza u dziewczynek..
ile zachodu przy tym. |
Pierwszy raz jest trudny ale dochodzisz do takiej wprawy,że sama zobaczysz;) . Oczka co w tym trudnego? Wacik, woda i myju myju;), uszka patyczkami lub wacikiem, krocze to samo wacik ciepła woda i mydełko.
Prosta sprawa ale o tym się przekonasz sama.
Cytat: | juz sama nie wiem jak to jest z tym kikutem pepkowym.
wczoraj polozna mowila ze od spirytusu sie odchodzi ale i tak wiekszosc mam go uzywa.
samo powietrze nic nie daje,
co o tym sadzicie?
Wy swoim maluchom smarowałyscie spirytusem? |
Najprostszy sposób i najskuteczniejszy według mnie to waciki nasączone spirytusem np. leko albo spirytus rozcxięczony. smarujesz wszystko wokół pepuszka i zasypujesz pudrem octanisept - wspaniała nowinka. Polecam . U nas po tym pępuszek odpadł bardzo szybko i nic się nie działo.
Więcej sluzu - normalne . Zwróć uwagę tylko czy nie jest wodnisty za bardzo.
Depresja - normalne;) Hormony buzują
Zgaga - normalne . Dla mnie była to katastrofa. Pomagały mi cukierki miętowe i cola. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2012 8:45 pm Temat postu: |
|
|
Tosiu o cukierki moze kupie
po coli czuje jakby mi kiszki marsza grały
śluz normalny, bez wody, zapachu, grudek itp.
a ten octanisept to własnie polozna mowila ze szkoda na to kasy bo mało pomaga, ale komu co
a dzis moj maz na dzien kobiet wpadł po 8 do domu i przywiozl dla mnie kwiaty a dla córki 4 paczki chusteczek pampers
fajnie ze pomyslał tez o niej.
Tosiu a mozesz mi pokazac na pw jak te podkłady wygladaja?
bylismy dzis w rossmanie i nic takiego nie widzidziałam..
to jest z Baby Dream? Isany czy czego..
wszedzie tylko pieluchy były.
a no i załapalismy sie na promocje jedynek newborn
lala 9m-c.. bede narzekała i stekała _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2012 11:11 pm Temat postu: |
|
|
Wind śliczne łóżeczko Ja kupiłam turystyczne dla małego i miałam go w sypialni, w pokoju małego miałam zwykłe drewniane. Teraz zamieniałam bo to turystyczne jest dla małego bezpieczniejsze bo jak wstaje i upada to nie ma się o co uderzyć. No i zawsze mogę je przestawić do kuchni czy pokoju
Te z rossmanna to takie ------
Co do pępka to teraz na sucho się go trzyma. Chyba ze coś nie tak to octenisept. Ja kupiłam taki malutki i mnie się przydał do pielęgnacji krocza po cięciu _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2012 11:36 pm Temat postu: |
|
|
Tutaj tez nic nie polecali do pepka,wiec nic z nim nie robilam w szpitalu,ale jak przyjechalam do domu,to mialam te chusteczki nasaczone spirytusem:) i tyle:)
Tosia-masz racje z tym wozkiem,myslalam,ze moze takie po spacerku to tez...wiesz,ze tez sie moze przyzwyczaic:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 9:10 am Temat postu: |
|
|
anetko dzieki
my poki co turystycznego kupowac nie bedziemy
ej laski powiedzcie mi: kiedy z maluchem mozna wyjsc na 1wszy spacer?
zakładajac ze ur. sie w maju, to ile dni,tyg. powinnam odczekac zeby wyjsc z nia na powietrze?
wiem ze trzeba werandowac ale chodzi mi o taki prawdziwy letni spacerek
a no i obawiam sie troche tego ze jak przewine,nakarmie i wyjde, to nie zdaze sie nawet dotlenic bo mała znow sie zamoczy i kierunek dom...
i nici ze spaceru..
przesadzam czy tak bedzie?
do lasu mamy z 20min spacerkiem wiec wydaje mi sie ze nawet nie zdaze tam dotrzec bo gdzie ja przewine? przeciez nie na dworzu.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 12:01 pm Temat postu: |
|
|
Wind, śliczne łóżeczko Widziałam je już wcześniej, no ale wtedy to ja już miałam kupioną inną pościel, więc nie szalałam i nie kupiłam tej, chociaż bardzo mnie urzekła
wind_of_hope napisał: | czy to normalne ze w 3 trymestrze wydziela sie wiecej śluzu? |
Wiesz, ja mam więcej śluzu od początku ciąży... mój gin mówi, że tak w ciąży jest, ale to mega męczące, normalnie czasami mam wrażenie, że powinnam zmieniać bieliznę ze dwa razy dziennie
lalalunia napisał: | Najbardziej tylko wkurzaja mnie komentarze,ze jak to ja moge nie karmic piersia...no bo kurde nie mam pokarmu!!! |
Lala, a co komu do tego? Nawet jakbyś miała pokarm, ale nie chciała karmić, to Twoja decyzja. I nikt nie powinien tego komentować.
wind_of_hope napisał: | my poki co turystycznego kupowac nie bedziemy |
A ja też jak Anetka, kupuję też turystyczne Raz, że będziemy na pewno jeździć z naszym synkiem, a dwa, że zamierzam przez pierwsze tygodnie mieć Adasia w tym łóżeczku u siebie w pokoju. Potem, jak dojdę do siebie po porodzie i ogarnę się na tyle, że nie będzie już dla mnie wszystko nowe, Adaś powędruje do swojego pokoiku i normalnego łóżeczka Ale na początku będzie mi tak lżej i wygodniej
wind_of_hope napisał: | ej laski powiedzcie mi: kiedy z maluchem mozna wyjsc na 1wszy spacer? |
Wind, latem weradndowanie nie jest konieczne, bo jest ciepło Tylko zimą trzeba najpierw malucha przyzwyczaić do niższej temperatury. Jeżeli dzidzia jest zdrowa, a na dworze cieplutko, to możesz wyjść już po paru dniach, kiedy sama będziesz sie czuła na to na siłach
A dlaczego nie przewiniesz małej na dworze? Przecież to nie zima, będzie maj Ja tam mam torbę do wózka z przenośną matą do przewijania, i jak tylko w pobliżu jakaś ławeczka będzie to położę kocyk, żeby było miękko, na to matę i na to ewentualnie podkład ( taki z rossmana jak polecały dziewczyny ) i przewinę Co za problem? _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 1:23 pm Temat postu: |
|
|
lizelotko o prosze, tez polowałas na te łozeczko ?
mam nadzieje ze dojdzie wszystko zapakowane tak jak w opisie
narazie bedzie stało u nas bo nie ma gdzie indziej upchnac a z czasem zrobimy oddzielny pokoik. poki co damy rade.
hmmm nie widzialam nigdy zeby matki przewijały maluchy na powietrzu
moze nie patrzyłam.
dobrze ze nie trzeba werandowac uF.
a jak TY sie czujesz?
mnie zgaga dopadła, mam jej dosc.
jak Wasze zakupy? ubranka, kosmetyki ? macie juz cos? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|