Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

pogaduchy o ciąży,jej przebiegu, porodzie itp :)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 38, 39, 40
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Maj 23, 2008 7:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sekrecik jak dopochwowe to oki Smile. gorzej jakbys miala juz 3cie brzuszne Wink swoja droga to juz tuz tuz brzuszne Cie czeka. pozdrofka Laughing Laughing

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Aga xs
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Maj 23, 2008 10:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moim zdaniem jednak troche dziwne,ze na kazdej wizycie robione jest usg,zreszta jezeli ciaza przebiega prawidlowo to nie ma potrzeby wykonywania tak czesto usg,a juz tym bardziej dopochwowego,bo to usg wykonuje sie jak ciaza jest bardzo wczesna,ledwie widoczna,albo zagrozona Rolling Eyes
Powrót do góry
mama Julki
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Maj 24, 2008 9:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wlasnie zgadzam sie z Aga.Ja slyszalam ze w ciazy powinny byc 3 USG no gora 4.a co do USG dopochwowego to jak bylam z Jula w ciazy to mialam 1 w 8 tygodniu.Teraz mialam pierwsze w 12 i mialam juz przez brzuszek.
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Sob Maj 24, 2008 3:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ciekawe drogie Mamy co tam slychac u Syli... myslicie ze juz jest w szpitalu? Mam nadzieje ze urodzi zdrowego synka, 3 mam za nia kciuki Smile)))
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Maj 24, 2008 7:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oj napewno w szpitalu Smile termin był na 17stego bodajże Smile wiec czekamy na wiesci Wink Wink

Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Pon Maj 26, 2008 4:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hay laseczki co taka cisza:)
ja w srode jade go gina
juz nie moge sie doczekac zobacze swoje malenstwo:)

Tak apropo dbania o sylwetke
podczas ciazy Wink ...znacie jakies cwiczenia
na uda????jakies delikatne przeciez
mozna wykonywac
kininia

PostWysłany: Pon Maj 26, 2008 4:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja idę do gina jutro, pierwsza wizyta w ciąży, mam nadzieję że wszystko jest ok, a potem czeka mnie rozmowa na ten temat w pracy Rolling Eyes Jeśli chodzi o ćwiczenia to nie znam żadnych, jeśli o mnie chodzi to jeżdżę codziennie rowerem do pracy, ale chyba nie jest to godne polecenia w bardziej zaawansowanej ciąży Smile.

Sprezyna a co u Ciebie? Powiedziałaś już w pracy i jak tam bóle, co powiedział lekarz?
Powrót do góry
Sekrecik88

PostWysłany: Wto Maj 27, 2008 5:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kininia jak to 1wizyta to skad bys wiedziala ile dziecko juz ma???

Ja z moja perelka jedziemy jutro do lekarza:)
Dzis zrobilam super zupke z mlodej kapustki i
podtuczylam mojego maluszka bo dokladki byly az 3Smile
hehe
pinezka
Gość

PostWysłany: Wto Maj 27, 2008 5:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha, to dobrze ze Wind wiesz. Bo ja nie moglam znalezc posta na temat terminu porodu Syli.. Embarassed czekamy na maluszka i nia Smile
Powrót do góry
kininia

PostWysłany: Sro Maj 28, 2008 11:17 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sekrecik pierwsza wizyta, nie wiem ile baby ma, zawsze pisałam o swojej poprzedniej ciąży.
Byłam wczoraj u pani gin w państwowej przychodni, uznałam że sprawdzę jak to jest i jestem w ciężkim szoku... Wyobraźcie sobie, że nie potwierdziła mi nawet że jestem w ciąży, uznała że będzie to w stanie zrobić dopiero za 4 tygodnie. Nie zrobiła mi USG, nawet nie zmierzyła mi ciśnienia, tylko mi się zapytała jakie mam..skąd ja mam to wiedzieć poza tym że się czuję dobrze.. Wysłała mnie tylko na standardowe badania - morfologię, mocz i glukozę i to wszystko. Jesli to jest standard, który obowiązuje w państowych poradniach to uważam że nasza służba zdrowia jest naprawdę do bani. I to za to, że się im płaci co miesiąc tyle kasy..naprawdę jestem zła. Idę jeszcze raz prywatnie..

Ten dział zamykam z uwagi przekroczenia 40 stron.
Prosze pisac tutaj--> http://www.biomedical.pl/forum/tutaj-vp53750.html#53750
---edited by Wind_Of_Hope---
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Dziecko Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 38, 39, 40
Strona 40 z 40