Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

pomocy!! moj przyszly maz nie pomaga mi w niczym co robic???

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Rodzina
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jolka1

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lis 26, 2007 12:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wygląda na to, że nawet takie problemy da się w miarę latwo rozwiązać Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Lis 26, 2007 3:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Owszem Very Happy Tylko trzeba znalesc dobry sposob Wink albo czuly punkt i dzialac Razz Wink
Powrót do góry
jolka1

PostWysłany: Wto Lis 27, 2007 1:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moja siostra mi wczoraj opowiedziała jak ona postąpiła ze swoim mężem, który nie chciał jej pomagać w sprzątaniu. Podzieliła obowiązki dokładnie na pół i nie dotykała się jego części. Po dwóch tygodniach szwagier zorientował się, że nie chce żyć w brudzie i (ponieważ męska duma nie pozwoliła mu samemu chwicić za odkurzacz) wynajął firmę----no nie reklamujemy na forum firm sprzątających heh. pozdrawiam. emilka-----, która wykonuje u nich sprzątanie. On jest zadowolony i siostra też, bo nie ma już całego domu tylko na swojej głowie Very Happy
Powrót do góry
sprezyna

PostWysłany: Nie Lut 24, 2008 2:57 pm    Temat postu: brud w kuchni Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak się składa, że mnie ten problem często dotyczy i drażni. Nie powiem że mój facet to już całkiem cham, bo ile może to się przykłada. Chociaż nie to złe określenie, raczej ile chce, bo może znacznie więcej. I mimo że akceptuje iż zapomniał posprzątać w szafie czy odkurzyć to udaje że tego nie widzę i się tego nie tykam. Ale jeśli chodzi o wygląd naszej kuchni, to jak wracam po całym dniu pracy do domu tempetarura przed wejściem do mieszkania wzrasta mi o co najmniej dwa stopnie, a nawet i więcej, kiedy mówui mi że nie miał czasu czegoś umyć, albo nie zauważył że wylał pół szklanki soku i jakoś nie widzi że podłoga jest czarna i się noga przykleja,a on beztrosko siedzi na necie i zabija nudę.... A jak zwrócę mu uwagę że miał dzisiaj wolne a ja siedziałam 12 godzin w pracy to mówi mi że jest zmęczony, że przesadzam, ze nie miał czasu, że załatwia coś pilnego, że jest chory, boli go głowa, że się czepiam albo jestem pedantką... I tak albo milczę albo się kłócę albo nakłaniam, róznie mi to wychodzi w zaleszności od jego humoru Wink
Powrót do góry
annka22

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Sie 13, 2008 12:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiele moich koleżanek skarży się na podobną sytuację i to wcale nie jest fajne Evil or Very Mad Nie można na początku pozwolic facetowi sobą 'pomiatać', bo potem wejdzie mu to w nawyk i nigdy w domu niczego nie zrobi, jeszcze dojdzie do tego że to kobieta będzie musiała wynosić śmieci, naprawiać popsute urządzenia, rąbac drewno itp
Naprawdę współczyję Wam takich leniów Confused

U mnie facet gotuje i przygotowywuje śniadanie Mr. Green Ja zmywam. A jeśli ja od święta coś ugotuję to wtedy on zmywa. Pranie zazwyczaj ja robię, ale zdarza się, że on też wrzuci czasami do prania ubrania. Ja sprzątam nasz pokój, on naprawia jak coś się popsuje i ogólnie trzyma czystość w domu. On sam wybiera co kupić do jedzenia (wkoncu to on gotuje Laughing ) czasami ja sugeruję że coś chce Very Happy
Ogólnie jest podział obowiązkow, ustalony przez nasze nawyki, nic nie było ustalane przez rozmowę Cool
Powrót do góry
maputto

PostWysłany: Pon Wrz 01, 2008 4:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Narzeczony?! Oj droga Dominiko to bardzo Ci wspolczuje Sad jeśli do tej pory nie wykrzesal z siebie zadnych checi do pomocy to trudno będzie go zmienic, przede wszystkim sam musi chciec, a przyzwyczail sie do usługiwania. Poza tym pewnie wyniosl taki wzor z domu i nie wie ze obowiazki powinno się dzielic. Taka kobieta jak Ty w domku to na pewno Skarb, zreszta wszystkie dziewczyny powinno sie nosic na rekach i traktowac jak krolewny. Zostaw go, on jeszcze nie dojrzal do zadnego zwiazku bidulko, troche pozyje i moze ktos zdola go przekonac ze jego zycie nie polega tylko na lezeniu w fotelu i czekaniu az zona poda piwo. Naprawde zal mi go a Ciebie jeszcze bardziej Sad czy na pewno myslisz o wspolnej przyszlosci z takim czlowiekiem?
Powrót do góry
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Wrz 02, 2008 7:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczyny to juz jak najbardziej nie aktualne juz wszystko ok Wink
Powrót do góry
Tvisha
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Czw Wrz 04, 2008 12:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja pamietam jedna kobiete ktora ma dwoch starszych synow. Za wszystkich sprzatala prala itd ... az pewnego dnia stwierdzila koniec. Byl nonstop syf w domu a ona prala tylko swoje rzeczy robila jedzenie tylko dla siebie itd. Po dluzszym czasie mezczyzni sie ogarneli i zaczeli sprzatac. Sek w tym ze ja bym tak nie mogla czekac az sie ogarna, bo balabym sie ze sie nigdy nie ogarna pozatym straszny wstyd zaprosic kolezanke do takiego domu. Moj ojciec jak byl zostawiony na miesiac czasu sam w domu to potrafil wychodowac rozne grzybki na brudnych naczyniach i co gorsze mu to nie przeskadzalo i tylko jeszcze ciezej bylo sie potem zabrac za zmywanie.

Katastrofa ...
Powrót do góry
tatianna1

PostWysłany: Sob Sty 31, 2009 8:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli go kochasz porozmawiaj z nim na temat, zobacz może przyniesie to jakieś pozytywne skutki. Mój Mąż jest bardzo podobny, ale jakoś go nauczyłam, po prostu tak się u nas wychowuje „mężczyzn” w domach. I rosną później takie lenie! Powiedz, że bardzo go kochasz, ale nie może ciebie tak dłużej traktować, bo zwyczajnie jesteś zmęczona nadmiarem obowiązków. Może wprowadźcie jakiś grafik, co, kto i kiedy ma wykonywać. Wtedy wszystko będzie jasne. Bądź dzielna!
Powrót do góry
whitewine

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 12:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dla Dominika156AR to już koniec tematu, ale obawiam się, że jeszcze nie raz dziewczyny będą szukać podobnego tematu. Polecam poradnik dla kobiet z przymrużeniem oka 'Dlaczego mężczyżni kochają zołzy' - ogólnie traktuje o asertywności i szanowaniu siebie. Jest polecany chyba na wszystkich forach dla kobiet, a jednak jeszcze tak wiele takich tematów jest tworzonych. Pfffr ; )
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Rodzina Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4