Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Sie 12, 2012 1:23 pm Temat postu: |
|
|
"oczywiście bez stosunku i wytrysku" ciąży nie będzie nawet w dni płodne.
Prezerwatywę do każdego stosunku zakładaj koniecznie. A takie zabawy zawsze stwarzają pewne ryzyko. Nie da się tak w 100% go wykluczyć.
Przy tak nieregularnych cyklach, Twoja dziewczyna powinna pójść do ginekologa jeśli ukończyła już 17-18 lat.
Jak wyliczyć dni płodne napisałam w jednym z pierwszych postów które się wyświetlają na tej stronie:
Od najkrótszego cyklu z ostatnich dwunastu odejmujesz 20, a od najdłuższego z ostatnich dwunastu odejmujesz 11 i masz kiedy rozpoczyna sie i konczy okres płodny.
przy cyklach 30 - 60 dni to wypada od 10 do 49 dnia cyklu, czyli defakto macie jedynie pierwsze 9 dni cyklu teoretyczne bezpieczne, bo przy takiej nieregularnosci wszystko moze sie zdarzyc.. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zurichu
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2012 7:59 am Temat postu: możliwość ciąży |
|
|
Witam,jakieś 2 tygodnie temu uprawianiem z dziewczyna sex z prezerwatywa. Już po wszystkim lezelismy przez około 10 min przy sobie i zdjalem gumke. Po kolejnych 5 minutach jak chciałem wstać dziewczyna usiadła na mnie i mogła zahaczyc o mojego penisa wargami sromowymi.nie jestem pewien czy dotknęła czy nie ale trwało to kilka sekund. Jakie jest ryzyko ciąży w takiej sytuacji ? Nie wiem w której fazie cyklu była. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 7:08 am Temat postu: |
|
|
zurichu napisał: | Jakie jest ryzyko ciąży w takiej sytuacji ? |
zadne chyba ze nastapił kolejny stosunek bez zabezp. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
losiekpierwszy
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 18, 2012 9:34 pm Temat postu: czy jest szansa ciąży ? |
|
|
witam, mam pytanie, moja narzeczona ma dość regularne cykle 28 dniowe, ma dużo stresu więc czasem jest opóźnienie 1, 2 dni, krwawienie trwa u niej zazwyczaj tak 4, 5 dni, gdzie 5 dzień to juz tak minimalnie, w tym miesiącu okres dostała 3 września, a kochaliśmy się z 7 na 8 września i wytrysku nie było w środku, ale na zewnątrz podczas piesczot, ale powiedziała mi że coś tam się jakimś przypadkiem dostało, czy w takich okolicznościach, w tych dniach jest szansa że może być w ciąży ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Wrz 19, 2012 1:09 am Temat postu: |
|
|
A jak wyliczyles dlugosc cyklu?
Od pierwszego dnia miesiączki, do dnia poprzedzającego pierwszy dzień nastepnej?
Bo jesli tak, to u niej dni płodne wypadaja od 8 do 17 dnia cyklu, a wspolzyliscie z 5 na 6 dzien cyklu. Wiec nie ma sie czym martwić.
Jesli natomiast liczyles bez miesiączki, to ma cykle 33dniowe i wtedy dni płodne od 13 do 22 dnia cyklu. I tez nie ma sie czym martwic _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
losiekpierwszy
|
Wysłany: Sro Wrz 19, 2012 6:24 am Temat postu: |
|
|
liczylem od pierwszego dnia do dnia poprzedzającego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cindy66
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2012 10:17 pm Temat postu: ciąza? |
|
|
Cześć dziewczyny. Mam do was pytanie. Kochałam się dziś z moim chłopakiem, i niestety gumka została mi w pochwie stało się to po jego wyjściu, jednak muszę tu zastrzec, że nie dochodził we mnie, wystrysk nastąpił jakieś 5-10 sekund po wyjściu. Gdy tylko wyszedł ( a raczej ja z niego zeszłam ) zorientowałam się i wyszarpnęłam kondom. Jestem na kilka dni przed okresem (zwykle dostaje między 25-27 dniem miesiąca), prezerwatywa była ze środkiem plemnikobójczym. Dodam też, że nie została we mnie cała, wystawała. Teraz panikuję- jest możliwość zajścia w ciąże? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Wrz 23, 2012 2:09 am Temat postu: |
|
|
Nie ma sznas Nie doszło do wytrysku w pochwie, prezerwatywa zawierała środek plemnikobójczy, ponadto nie dostała się cała do pochwy tylko wystawała. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cindy66
|
Wysłany: Pon Wrz 24, 2012 4:21 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuje Ci bardzo Niby głupie pytanie, a jednak stresik był ... Myślę, że okres będzie do kilku dni, bo piersi bolą i jajnik pobolewa- wszystko jak zawsze jeszcze raz dzięki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
losiekpierwszy
|
Wysłany: Nie Wrz 30, 2012 5:37 pm Temat postu: |
|
|
do okresu został 1 dzien, mówi że ma objawy jak przed okresem, szczególnie śluz , ale nie wiem czy może być tak że mimo tego okres nie przyjdzie ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|