Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Problem z okresem - zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 35, 36, 37  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Lip 05, 2011 2:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak jak pisałam, jedyne wyjscie to wizyta u gin.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
jestemtam

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 7:25 pm    Temat postu: przedłużająca się i skąpa miesiączka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w 28 dniu cyklu zaczęłam delikatnie plamić i trwa to już jakieś 8 dni, z tym że od dzisiaj krwi jest trochę więcej. Mam 19 lat (okres od 5 lat) i często zdarzały mi się jeszcze jakieś anomalie (spóźnienia, przyspieszenia - np. rok temu miałam 2-tygodniowy odstęp), ale coś takiego pierwszy raz. Ostatnio zazwyczaj miałam cykl 30 parę dni. W najbliższym czasie chcę się wybrać pierwszy raz do ginekologa, bo obecna sytuacja zaczyna mnie martwić. Zaczęłam nawet brać pod uwagę ciążę, ale to prawie mogę wykluczyć. Jakieś 5 dni przed tym drobnym krwawieniem, dotykałam się z chłopakiem w miejscach intymnych, ale to nie trwało długo, bo się opanowałam, on nie miał wytrysku, nie sądzę, żeby coś mi wsunął do środka (zwłaszcza że cyba sam siebie nie dotykał). Ostatnio też zmienił mi się trochę tryb życia: wakacje, więcej ruchu, emocji, mniej jem... Może któraś z forumowiczek miała podobny problem?
Powrót do góry
WIKI16

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Pią Lip 08, 2011 9:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jestemtam czasem zanim miesiączka rozkręci się na dobre mogą występować plamienia, jeśli zdarzy się to raz to nie ma powodu do obaw, natomiast jeśli będzie się to powtarzało, może to oznaczać jakieś zaburzenia hormonalne, bądź nadżerkę albo torbiel. Trzeba to koniecznie sprawdzić u ginekologa. Ciąża w Twoim wypadku wykluczona.
Powrót do góry
jestemtam

PostWysłany: Sob Lip 09, 2011 2:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

teraz widzę, że mam normalny okres, a tamto to były jakieś plamienia przedmiesiączkowe...
Powrót do góry
Tea_bag

PostWysłany: Pią Lip 29, 2011 12:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziś mija 32 dzień cyklu, powinnam mieć okres 28-29 dnia. co do seksu to byliśmy ostrożni - prezerwatywa w żadnym wypadku nie zsunęła się ani nie pękła. mimo wszystko dla spokoju zrobiłam test, wynik negatywny. objawy typowo przedokresowe, bolące piersi, powiększone i nadwrażliwe podbrzusze. może spóźniający się okres to wynik stresu (niby wszystko było ok z zabezpieczeniem, ale wiadomo, emocje biorą czasem górę nad rozumem i przestaje się myślec racjonalnie i podejrzewa najgorsze). po prostu martwię się, bo nigdy nie miałam takiego problemu. czekać dalej czy iść do lekarza?
Powrót do góry
heke

PostWysłany: Pią Lip 29, 2011 1:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poczekaj jeszcze kilka dni, zrelaksuj się i nie myśl o okresie przez jakiś czas. Stres, emocje, zmiany klimatyczne, przeziębienia itp. robią swoje- potrafią przesunąć miesiączkę...
Spokojnie Smile

Jak się za kilka dni nie pojawi (w co wątpię), to wtedy idź do lekarza.
Powrót do góry
Tea_bag

PostWysłany: Pią Lip 29, 2011 2:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki, dodało mi to otuchy Smile

edit: na szczęście okres pojawił się w sobotę, ale za to z mocniejszym kopniakiem Razz
Powrót do góry
wiki1089

PostWysłany: Pon Sie 08, 2011 9:31 am    Temat postu: Dziwne miesiączki... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
Niepokoją mnie moje miesiączki... w 14 lipca dostałam miesiączkę po 17 dniach... Była bardzo dziwna, gdyż najpierw zauważyłam lekkie krwawienie z dróg rodnych a po 2 dniach dostałam właściwą miesiączkę dużo słabszą niż zwykle... W dodatku przebiegała ona bezobjawowo, tzn. bez wcześniejszego bólu piersi czy brzucha, co u mnie nigdy się nie zdarza. Z reguły moje miesiączki trwają 7 dni a ta trwała 4, a na dodatek była tak jakby taka "przerywana"... Jakby raz była a raz nie... Kolejną miesiączkę dostałam 4 sierpnia... Również przed nią dwa dni wcześniej zauważyłam minimalne krwawienie, które tego samego dnia ustąpiło. Właściwa miesiączka tym razem była bardzo bolesna i bardziej obfita niż zawsze. Nadal trwa. Przyszło mi na myśl, że mogę być w ciąży jak dostałam tą słabą miesiączkę... tym bardziej że w ostatnim czasie przytyłam 4 kg a zawsze byłam bardzo chuda i trudno mi było przytyć.. Jednak po tej ostatniej zwątpiłam i zastanawiam się czy może się za tym kryć coś poważniejszego.. Dodam, że podczas okresu zazwyczaj boli mnie bardziej z lewej strony w okolicy jajnika... i to za każdym razem... Wcześniej bywało, że tydzień po miesiączce miałam już objawy na następną... bolał mnie brzuch i piersi... czy to normalne? proszę o radę....
Powrót do góry
WIKI16

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach

PostWysłany: Czw Sie 11, 2011 10:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiki1089 wygląda to na zaburzenia hormonalne, lub jakać zmiana -torbiel, miesiączek w ciąży nie ma, mogą być plamienia, natomiast 1-2 dniowe plamienie przed właściwą miesiączką może się zdarzyć, jeśli sytuacja się nie unormuje trzeba udać się do ginekologa.
Powrót do góry
gigi1989

PostWysłany: Pią Wrz 02, 2011 10:38 pm    Temat postu: brązowa wydzielina zamiast okresu. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej, w maju poroniłam:( w lipcu dostałam dopiero piersza miesiaczke po łyżeczkowaniu, kolejna miesiaczka była w śierpniu, po tej miesiaczce uprawiałam seks z moim facetem i pękła nam prezerwatywa, teraz jest wrzesien mimo obliczen nie dostalam okresu ale przez dwa dni mam taka brazowa wydzieline, boje sie co to jest. Nie chce ciazy bo to zawczesniej, ale nie chce tez poronić. Prosze pomózcie..... tak sie boje, nie spie, z stresu dostalam temperature juz dwa dni. a wizyta dopiero na czwartek mozliwa:(SadSad
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... , 35, 36, 37  Następny
Strona 36 z 37