Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Problemy nosowe i katar - temat zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Laryngologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
errera

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Gru 30, 2009 9:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kamilo90 napisał:
no lekarz będzie ostatecznością, ale po to jest to forum chyba żeby pytać sie o porady/opinie co inni o tym sądzą.

Są czasem takie bóle, że nie powinno sie mieć wątpliwości, czy iść czy nie, tylko biec od razu jak tylko nas cos zaboli. Bo ze zdrowiem nie ma zartow. Wiem, bo moja siostra prezz to ze raz zbagatelizowala problem zatok, teraz meczy sie z nimi bez przerwy. A punkcji chyba byś nie chciala, co? Pzdr
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Kuba1234

PostWysłany: Wto Lip 13, 2010 1:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od dwóch lat jestem alergikiem i cierpię w czasie pylenia jakichkolwiek traw. W tym roku zacząłem stosować Nosaller i jestem z niego bardzo zadowolony. Jest to proszek, który po aplikacji tworzy jakby ochronną warstwę tak, że pyłki nie dostają się do środka. Mogę normalnie oddychać, a do tego nie podrażniam śluzówki.
Powrót do góry
Pawelwro

PostWysłany: Sro Lip 14, 2010 9:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ja właśnie nie mogę sobie dac rady z tym katarem ;// już tyle różnych kropel wypróbowałem i nic ;/
i pewnie mam uszkodzoną słuzówke i do widzenia ;//

co to za proszek ?? o tym jeszcze nie slyszalem...
Powrót do góry
Kuba1234

PostWysłany: Czw Lip 15, 2010 9:42 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Pawelwro napisał:
co to za proszek ?? o tym jeszcze nie slyszalem...

Nosaller jest w formie proszku. Trzeba pamiętać aby dobrze wstrząsnąć opakowanie przed aplikacją i żeby się dobrze rozpylił. Tworzy w nosie jakby ochronną błonkę, przez którą nie przedostają się pyłki i alergeny. Dzięki temu można normalnie oddychać Wink Polecam!
Powrót do góry
Pawelwro

PostWysłany: Czw Lip 15, 2010 1:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak często stosujesz nosaller ??
wydajny ten proszek??
Powrót do góry
Kuba1234

PostWysłany: Czw Lip 15, 2010 3:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

2-3 razy dziennie, w zależności od objawów. Jeśli się nasilają to zdarza się nawet 4.
A proszek jest moim zdaniem bardzo wydajny, wydajniejszy niż krople.
Powrót do góry
Pawelwro

PostWysłany: Pią Lip 16, 2010 11:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki za pomoc Smile no to za miesiąc pochwale się jakie są skutki stosowania nosalleru Wink
Powrót do góry
smerfu

PostWysłany: Czw Lip 22, 2010 5:37 pm    Temat postu: Wiecznie zatkany nos Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam;
od długiego czasu borykam się z zatkanym nosem, a właściwie z zatkaną tylko jedną dziurką w nosie. Początkowo objawy wskazywały na zapalenie zatok i też tak mnie lekarz ogólny leczył, gdy zaczęło to się ciągnąć zostałem skierowany do laryngologa. Laryngolog po przebadaniu stwierdził żę to raczej nie są zatoki, przypisał mi jakieś lekarstwa i wysłał na zdjęcie RTG. Na zdjęciu wyszło że mam lekko skrzywioną przegrodę i że zatoki są lekko przymglone. Na kolejnej wizycie lekarz stwierdził że na zdjęciu jest wszystko w porządku po przebadaniu mnie stwierdził że jest znaczna poprawa, do nosa już nie widzi zastrzeżeń. Jedynie mówił że do gardła ma jakieś jeszcze zastrzeżenia znowu przypisał jakieś leki, tym razem coś na refluks żołądka.

A nos jak był zatkany tak jest. Dodam tylko że raz jedna a raz druga dziurka w nosie jest zatkana. Mam stosować fluconazole do nosa ale to nic nie daje. Co to może być?
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Pią Lip 23, 2010 7:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

alergia?
Powrót do góry
smerfu

PostWysłany: Pią Lip 23, 2010 8:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie. Problem pojawił się gdzieś w styczniu po przeziębieniu.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Laryngologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Następny
Strona 11 z 13