Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Bolek84
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 4:09 pm Temat postu: Lewa komora nosa |
|
|
Witam. Od zawsze mam problem z lewą komorą nosa. Oddycham prawą komorą albo ustami. Próbowałem leczyć lewą komorę nosa różnymi środkami bez recepty, pomagało ale chwilowo. Według moich spostrzeżeń "mechanizm" nosa jest złączony ze ścianką. Dla przykładu prawa komora jest drożna i nie stykają się ścianki. Nie wiem czy są takie zabiegi wykonywane u pacjentów ale przychodzi mi na myśl włożenie do nosa balonika i napompowanie go tak żeby udrożnić komorę nosa ? W innym przypadku proszę o radę jak to wyleczyć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 9:17 pm Temat postu: |
|
|
jeśli rzeczywiście jest to wada wrodzona spowodowana nieprawidłowością w budowie nosa, która utrudnia oddychanie to wydaje mi się, że jest to wskazanie do leczenia operacyjnego - inaczej do kosmetycznej korekcji wady. wydaje mi się też, że zabieg jest refundowany (jeśli zostanie zakwalifikowany jako zabieg "ze wskazań medycznych" a nie jako zwykła chirurgia plastyczna "na życzenie klienta")
w tym celu musisz pójść do lekarza ogólnego i poprosić o skierowanie do laryngologa- on powinien pokierować Cię dalej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
k.ajka
|
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 10:49 am Temat postu: |
|
|
Mnie też się zdarza zatkany nos, ale to głównie wtedy, gdy jest w pomieszczeniach za sucho i wtedy zazwyczaj jak się budzę rano, to jedna dziurka zapchana na maska i mam uczucie niedotlenienia. Ale już się nauczylam, że wtedy trzeba psiknąć szybko sprayem marimer i od razu daje się oddychać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dante11
|
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 6:51 pm Temat postu: |
|
|
też bym poleciła wodę morską - warto spróbować. ja najczęściej kupuję marimer, bo wychodzi najtaniej, a używam go praktycznie zawsze, jak mam jakikolwiek problem z katarem. niby "tylko" woda morska, nic specjalnego, ale zawsze udrażnia nos i ułatwia oddychanie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiewiórka
|
Wysłany: Pią Maj 13, 2011 10:12 am Temat postu: Wydzielina z nosa |
|
|
Witam. Wczoraj gdy suszyłam włosy i mocno pochyliłam głowę, poczułam że cos mi spływa do nosa... gdy się podniosłam zobaczyłam, że z lewego otworu nosowego wycieka mi ciurkiem lepka, wodnista, przezroczysta aczkolwiek pomarańczowa wydzielina. Co to może byc? Dziś "smarkam" neonowo-żółtą wydzieliną.
Dodam, że jestem w trakcie leczenia infekcji górnych dróg oddechowych, biorę antybiotyk. Czy ta dziwna wydzielina może miec z tym coś wspólnego?
Z góry dziękuję za poradę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cienoka
|
Wysłany: Pon Wrz 23, 2013 10:57 am Temat postu: |
|
|
A czy leczysz się wodą morską? Ja teraz złapałam jakąś infekcję i jestem cała zakatarzona. Doktor przepisał mi [reklama] zatkany nos, bo jest wzbogacany miedzią i działa przeciwbakteryjnie. Można go brać dłużej niż zwykłe krople, nawet 15 dni i nic się nie stanie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowikkk
|
Wysłany: Czw Gru 18, 2014 12:24 pm Temat postu: |
|
|
Na częste infekcje nosa polecam oczyszczacz powietrza. Nam zarekomendował go alergolog przy chorobie córki, jednak z ręką na sercu mogę powiedzieć, że to działa. Sam obawiałem się, że to nie zadziała, jednak prawda jest zupełnie inna. Bardzo dobrze się sprawuje i pomaga nawet mi w oddychaniu. Od czasu zakupu nie miałem żadnych problemów z oddychaniem, żadnego kataru i kaszlu. urządzenie zwalcza zapachy, roztocza, bakterie i wirusy - jeśli chcesz poczytać o nim więcej wejdź na [zakaz umieszczania linków] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gringos
|
Wysłany: Wto Mar 29, 2016 7:46 pm Temat postu: |
|
|
u mnie oczyszczasz powietrza działa codziennie i faktycznie lepiej mi sie oddycha w nocy, ale codo wody morskiej u mnie sie wcale nie sprawdzila, teraz w swieta znowu mnie coś rozlozylo, katar i bóle głowy nie do wytrzymania i ratowalam sie nasodrene. Po kilku zapsikaniach bylo coraz lepiej i drugiego dnia swiat bylam już na nogach takze moze warto u Ciebie tez sprobowac. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gringos
|
Wysłany: Czw Mar 31, 2016 10:57 am Temat postu: |
|
|
a ja mam straszne problemy z zatokami od jakiegos czasu:( polecicie cos skutecznego? wszystkie popularne leki mi nie pomagaja szukam czegos nowego i dobrego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malina28
|
Wysłany: Pon Kwi 18, 2016 4:03 pm Temat postu: |
|
|
gringos ja na szczescie sie nie mecze z zatokami, ale moj luby tak ostatnio kupowalam mu w aptece [reklama] i chyba mu pomogl bo ostatnio jakos mniej marudzi:P |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|