Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Skuteczność tabletek

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
malwina18

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Maj 06, 2008 10:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzieki wielkie Smile:0 mam nadzieje ze macie racje ale to dopiero poczatki i nie mam zaufania do tabletek jeszcze ;/;/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Diamencik

PostWysłany: Sro Cze 18, 2008 10:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej... zaczełam brac tab;etki antykoncepcyjne pierwsze opakowanie. wzielam tak jak mowila gin w pierwszy dzien okresu. po pieciu dmnoach przyjmowania tabletek zapomnielismy sie z chlopakiem i wspolzylismy "do konca" czy jest duza mozliwosc abym byla w ciazy, Gin mowila mi ze tabsy sa skuteczne juz od 1 tabletki. a z drugiej strony to przy okrescie i tak bylyby to dni nieplodne... prosze o odpowiedz Smile
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Cze 18, 2008 10:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeżeli wzięłaś pierwszą tabletkę w pierwszy dzień okresu, to byłaś zabezpieczona Smile
.....

PostWysłany: Nie Lip 06, 2008 1:12 pm    Temat postu: pytanie odnośnie tabletek Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześć dziewczyny Smile
właśnie zdecydowałam się na tabletki antykoncepcyjne "RIGEVIDON"
okres powinnam dostać ok. 15 lipca i w pierwszy dzień cyklu wezmę pierwszą tabletkę
ginekolog powiedziała mi , że tabletki są skuteczne juz od pierwszej tabletki wziętej w pierwszym dniu okresu
troche się obawiam, ponieważ ciężko jest mi sobie wyobrazić, że będe zabezpieczona już od pierwszej tabletki..
dlatego chciałam spytać, czy gdy wezmę pierwszą tabletke w pierwszy dzień okresu, będę przyjmowac je regularnie o stałej porze, to czy np. w 6 dniu mogę kochać się z wytryskiem w środku ?
baardzo prosze o odpowiedź..
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Lip 06, 2008 1:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

naprawdę tak jest, że jeśli weźmiesz pierwszą tabletkę w 1 dc, to jesteś zabezpieczona (po 4ech godzinach od połkniecia - czas na wchłoniecie tabletki Wink). możesz się spokojnie w 6tym dniu kochać z wytryskiem w środku Smile
.....

PostWysłany: Pon Lip 07, 2008 4:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

.. dziękuje za odpowiedź Wink
i jeszcze chciałam zapytać o jedną sprawe..
bo chciałabym brać tabletki mniej więcej o godzinie 14, bo to taka pora obiadowa i wtedy na pewno żadnej nie pomine..
jesli okres dostane w nocy np. o 3 i poczekam aż do godziny 14 z wzięciem tabletki to nic sie nie stanie ?
gorzej będzie jak dostane okres pod wieczór, bo wtedy będe musiała wziąśc pierwszą tabletke wieczorem, a wolałabym brac je systematycznie w południe.. Sad
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Lip 07, 2008 5:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

spokojnie, masz wziąć 1 dc a o której to już nie ma znaczenia. jeżeli dostaniesz okres wieczorem, to nie oznacza to, że będziesz już musiała brać cały czas tak późno. pamiętaj, że masz 12h na wyregulowanie sobie godziny brania, więc jak weźmiesz np. o 21 pierwszą, drugą o 17 i trzecią już o 14 i dalej brać sobie o tej 14 Smile
.....

PostWysłany: Sro Lip 09, 2008 5:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

..rozumiem Smile
a jeśli dostane okres o 6 rano, to mogę tabletke wziąść dopiero np. o 13 ?
czy powinnam była wziąść ją zaraz jak dostane okres ?
jeśli wezme ją troche później, to czy może to zmniejszyć jej skuteczność?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Lip 09, 2008 6:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pewnie, że możesz o 13 Smile dzień to dzień
jakbyś dostala np. okresu w nocy i obudziła się dopiero rano, to co? też byś pomyślała, że za późno wzięłaś tabletkę? nie. na wzięcie pierwszej masz cały jeden dzień.
Kotka_Psotka
Zbanowany

PostWysłany: Nie Lip 13, 2008 2:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka napisał:
ten 1% wynika z nieprawidłowego brania, nie zabezpieczania się podczas antybiotyków i leków, które obniżają działanie itd. oczywiście nic nie daje 100%, ale przy regularnym przyjmowaniu w zasadzie nie ma szans na zajście w ciążę. możesz spokojnie kochać się "do końca". po to się łyka tabletki...

dokładnie ale nie dokładnie napisane że przy dodatkowym zabezpieczniu sie podczas brania/braniu antybiotyków i leków które osłabiają działanie proszków..
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 2 z 5