Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Skuteczność tabletek

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
.....

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Lip 13, 2008 8:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cześć dziewczyny to znowu ja Smile
dzisiaj po godzinie 15 zaczęłam plamić, więc domyśliłam się, że idzie okres Smile
najpierw jak zawsze były takie brązowe plamienia, potem po jakiś dwóch godzinach już pojawiła się krew...
nie było jej dużo, o godzinie 18 wzięłam tabletke..
.. teraz moje pytanie brzmi czy nie wzięłam jej zbyt wcześnie ?
bo koleżanka mówiła że wzięła tabletke dopiero wtedy, gdy zaczęła mocno lac sie krew.. a ja wzięłam ją w sumie z samego początku..
prosze o odpowiedź, bo straszna ze mnie panikara Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Lip 13, 2008 9:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeżeli pojawiła sie krew niebędąca plamieniem, to jest ok Smile
.....

PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 7:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak pojawiła się krew
nie było jej dużo, ale na pewno była to krew.. czyli rozumiem że jest w porządku tak ?

i mam jeszcze jedno pytanie.. mianowicie, na ulotce pisało o tym, że biegunka i wymioty mogą spowodować zmniejszenie skuteczności tabletki..
czy oddanie kału również zmniejsza skuteczność ?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 7:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak kupa jest normalna lub luźna to jest ok Very Happy
ma nie lecieć z Ciebie jak z kranu w przeciągu 4h od przyjęcie tabletki, tak więc nie panikuj. tabletki miały Cię uspokoić i zrelaksować a nie wpędzić w nerwicę Smile
.....

PostWysłany: Pon Lip 14, 2008 7:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

.. doobrze to już wszystko wiem Smile
przepraszam za te pytania, ale chciałam być pewna na 100%, że jestem zabezpieczona..
najważniejszy jest ten pierwszy dzień dlatego tak mi zależało na tej odpowiedzi z tą krwią..

zamierzemy z chłopakiem spędzić razem noc ze srody na czwartek, albo z czwartku na piątek, dlatego jest to dla mnie tak ważne, żeby mieć pewność, że mogę z nim współżyć bez zabezpieczenia..
przed wzięciem pierwszej tabletki w pierwszym dniu okresu pojawiła sie krew, ale było jej mało.. dopiero po około 2 godzinach od wzięcia tabletki krwi pojawiło się już duuużo więcej.. okres mam normalnie, dziś już trzeci dzień, przez te dwa dni brałam tabletke o godzinie 18, jedyne co mnie wciąż martwi, to to, że mogłam wziąśc tabletke o godzinie 20 gdy juz tego krwawienia było więcej.. a ja wzięłam o 18, gdy to krwawienia dopiero sie zaczynało.. czy na pewno jestem zabezpieczona ?
czytałam duzo o tym, że gdy dostanie się okresu, to tabletke można wziaśc pare godzin później.. nigdzie nie mogę przeczytac o tym, czy tabletka normalnie działa gdy weźmie się ją z samego początku okresu.. prosze dziewczyny pomóżcie..
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Lip 15, 2008 5:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesteś zabezpieczona Smile
życzę udanego wieczorku
Fever

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Lip 15, 2008 8:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja tak czytam czytam i jak bym słyszał swoją dziewczynę...nie mam pojęcia jak ją przekonać i ją uświadomić, że jest zabezpieczona na 100%...sama zdecydowała się, że będzie brała tabletki antykoncepcyjne, a od czasu, gdy je bierze stała się nie ufna, nie chcę kochać się bez zabezpieczenia bo mówi, że się boi...ja też się boję, ale po przeczytaniu różnych rodzaju forum i książeczki, która jest dołączona do tabletek jestem pewny...oczywiście to wszystko razem czytamy itp. ale ona nadal się boi, macie jakąś radę jak ją przekonać ? Czy potrzebuje czasu ? Tabletki przyjmuje cały czas regularnie od ponad 1,5 miesiąca z dokładnością dosłownie co do minuty i takie moje pytanie (bo pewnie jej pokaże to co napisałem :] ) Czy mamy pewność, przy regularnym braniu tabletek, bez biegunek i wymiotowania, że jesteśmy zabezpieczeni w 100% ? Nawet, gdy się spuszczę do środka itp ? Aha zapomniałem dodać, bierze tabletki "Yasminelle". Czy da ktoś odpowiedź...?bo ciągle czekam i czekam i nic...
Powrót do góry
Kala2277

PostWysłany: Sob Wrz 20, 2008 1:47 am    Temat postu: Okres, krwawienie z odstawienia, zabezpieczenie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc ma pytanie ktore nie daje mi spokoju biore tabletki antykocepcjne 2miesiac i chce sie dowiedziec czy wspolzycie podczas brania tabletek jest bezpieczne czy nie prowadzi to do ciazy bez dodatkowego zabespieczenia sie przez(prezerwatywe)??W1miesiacu po ostatniej tabletki dostalam na3 dzien okres i tak samo mam w tym miesiacu czy to jest w pozadku.Poniewaz biore tabletki bo mam nieregularny okres i czy to moze swiadczyc o jego regulacji??I czy branie tabletek o tej samej godzinie jest wazne???Czy wspulzycie jest bezbieczne jak dochodzimy do konca czy to nie prowadzi do ciazy??Jak sie liczy dni plodne i nieplodne bo to jest troche skaplikowane dla mnie:)Czy mam sie niepokojic chodz biore tabletki chodz sa one pewne na99%.Prosze o skametowanie dziekuje.

---edited by emilka---
zmieniłam tytuł na bardziej sugerujący treść
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Wrz 20, 2008 11:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

1. ulotka ulotka i jeszcze raz ulotka !!! na wszystkie Twoje pytania odpowie, jak przeczytasz ja..

2. współżycie bez gumki przy tabletkach anty chroni przed ciazą bez względu na to czy się kończy w środku czy nie. jest to najbezpieczniejsza aktualnie metoda.
3. jak dostajesz krwawienia z odstawienia to dobrze - prawidłowa reakcja
4. o regulacji okresu średnio mozna mówić, bo to jest krwawienie sztucznie wywołane a nie naturalny okres
5. przy tabletkach jest ciągle okres niepłodności, więc nie ma co liczyć. poza tym dni płodne i niepłodne się OBSERWUJE a nie wylicza
mysza 21

PostWysłany: Pon Paź 27, 2008 1:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no a ja bralam Novynette, Ciprest a teraz pani ginekolog przepisala mi Jeanine zeby buzia byla ladniejsza Very Happy . biore juz 3 miesiac.Duzo o nich czytalam, ale nadal nie wiem czy moj facet moze skonczyc we mnie i czy nie bede miala bobaska. Jak narazie nie chcemy mamy inne plany. Kochalismy sie z gumka, ale obojgu nam to nie odpowiada, wiec wyciagal przed... Biore tabletki regularnie codziennie rano odkad wogole biore tabletki a tak dokladnie od ok 2 lat.I jest we mnie jakas panika. Czy slusznie?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 3 z 5