Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Skuteczność tabletek

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Aleksandraaa

Wysłał podziekowań: 4
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Kwi 13, 2009 12:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej.jesli wziełam tabletke po 8 dniach przerwy (nie po 7.zapomniałam. ) rano i kochałam sie z chlopakiem wieczorem ale nie było wytrysku to jest szansa bym była w ciazy?
Podobno jedna tabletka juz działa zabezpieczająco ??(j.w) [/b]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Kwi 13, 2009 1:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeżeli do wytrysku nie doszło, to myślę, że nie ma szans żebyś w ciąży była. jeśli byłby wytrysk, to tak - ryzyko by istniało
LiLo

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 1:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.
Mam pytanie dot. leków obniżających skuteczność tabletek. Biore yaz: dotychczas żadnej pigułki nie pominęłam, nie było biegunki i wymiotów, jednak w połowie tego cyklu musiałam przyjmować antybiotyk (cipronex) z powodu infekcji dróg moczowych. Jak długo po zakończeniu brania antybiotyków należy na wszelki wypadek dodatkowo się zabezpieczać? Farmaceutka stwierdziła, że lepiej uważać przy każdym antybiotyku, ale np. na ulotce tabletek są wskazane tylko niektóre jako wpływające osłabiająco na działanie antykoncepcyjne. Czy jeśli dwa dni przed pierwszym dniem brania antybiotyków odbyłam stosunek z wytryskiem w środku, to (biorąc pod uwagę kilkudniową "żywotność" plemników) istnieje ryzyko ciąży? Z góry dzięki za odpowiedź.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 4:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ten antybiotyk nie wpływa na skutecznosć tabletek, więc wszystko jest ok. poza tym, jeżeli by wpływał to nie działa wstecz, więc i tak tamten stosunek był jeszcze bezpieczny. przy antybiotykach obniżających skuteczność tabletek należy się zabezpieczać dodatkowo w czasie kuracji i tydzień po jej zakończeniu
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Strona 5 z 5