Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Skuteczność tabletek

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Paź 27, 2008 3:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

niesłusznie :P
mysza 21

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Paź 27, 2008 5:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Fever a ja mysle ze Twoja dziewczyna powinna porozmawiac ze swoim lekarzem. Wiadomo ze to troche wstydliwy temat ale bedziecie oboje spokojni i korzystajcie z przyjemnosci i milosci Smile

pisz normalną czcionką. emilka
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Ag.

PostWysłany: Pią Lis 21, 2008 5:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej, mam pytanie: połknęłam tabletkę bez popicia wodą (byłam w takiej sytuacji, że nie miałam pod ręką wody) czy mogło to osłabić skuteczność jej działania?
Pytanie być może infantylne, ale biorę tabletki od kilku dni i nie mam do nich zaufania Embarassed
Powrót do góry
nojje

PostWysłany: Pią Lis 21, 2008 5:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tez biorę tabletki od kilku dni.
Ale myślę, że nie masz powodów do obaw. Tak "na chłopski rozum" to chodzi o to żeby ją połknąć. Ważne, żeby ją przyjąć. Woda ma tylko służyć ułatwieniu połykania Smile
Powrót do góry
Fever

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sob Lis 22, 2008 2:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nojje napisał:
Tez biorę tabletki od kilku dni.
Ale myślę, że nie masz powodów do obaw. Tak "na chłopski rozum" to chodzi o to żeby ją połknąć. Ważne, żeby ją przyjąć. Woda ma tylko służyć ułatwieniu połykania Smile

Święta racja Wink ważne, aby tabletka się wchłonęła w organizm Razz
Powrót do góry
daffi

PostWysłany: Wto Lut 17, 2009 7:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ostatnio gin mówił,że tez trzeba uważać czym popijamy tabletkę- podobno sok grejfrutowy osłabia wchłoniencie się tabletki Rolling Eyes
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Lut 17, 2009 7:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie osłabia tylko podwyższa poziom ee z tabletek, więc przy regularnym popijaniu i potem zaprzestaniu, może być problem
daffi

PostWysłany: Wto Lut 17, 2009 7:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czy jeszcze jakieś soki podwyzszają poziom ee ??
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Lut 18, 2009 1:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie, tylko trzeba uważać na grejpfruta, ziele dziurawca, antybiotyki niektóre i leki przeciwgrzybiczne doustne i błonnik, węgiel, smecte i inne utrudniające wchłanianie (4h odstępu zachować)

Ostatnio zmieniony przez emilka dnia Czw Lut 19, 2009 12:38 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
daffi

PostWysłany: Czw Lut 19, 2009 12:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dobrze wiedzieć Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 4 z 5