Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 08, 2009 3:56 pm Temat postu: |
|
|
Zrób test i wszystko będzie jasne. Nikt Ci nie odpowie czy jesteś w ciąży. Teoretycznie szanse były ale wszystko wyjaśni test ciążowy. Nie ma się czego bać ...Temperatura wysoka więc jest ok. ale nic więcej powiedzieć nie można jeśli nie mierzyłaś wcześniej ( ważne! mierzymy rano o stałej porze w pochwie, ustach lub w odbycie). Gęsty, biały nierozciągliwy śluz jest typowym śluzem fazy lutealnej czyli po owulacyjnej. Na podstawie śluzu nie stwierdzisz czy jesteś w ciąży.
Zrób test _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
zielonokaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 10:56 pm Temat postu: Re: ... |
|
|
mam pewien problem...
pare tygodni temu byłam z chłopakiem pod prysznicem cały czas pilnowałam zeby nic nie dostało sie do mojej pochwy ale nie jestem w 100% pewna...
miałam miesiaczke ale czasem sie zdarza ze można być w ciązy i mieć normalnie miesiaczke...
teraz mam biały śluz i sie sikam czasem cześciej i zastanawiam sie czy nie zaszłam w ciąze.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 8:59 am Temat postu: |
|
|
nie ma mowy o ciazy _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aleksandraaa
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 6:31 pm Temat postu: |
|
|
Witam.. mam problem i prosze o bardzo szybką odpowiedz
Pozwólcie ze najpierw zobrazuje moją sytuacje.!!!
Stosuje juz od 3 opakowan tabletki antykoncepcyjne . stosuje przerwe 7 dniową.. ostatnią przyjełam 30 marca 1kwietnia dostałam okres..(moj cykl wynosi w takim razie 28-29 dni).
Pierwsza wziełam 8 kwietnia...Problem w tym ze w dniu wziecia pierwszej tabletki(po odstawieniu) i jakis dzien lub 2 dni po okresie -kochałam sie z chłopakiem bez zabezpieczenia.co prawda nie doszło do orgazmu.ale dokonał penetracji (sluz podobno zawiera plemniki)..
Czy moze byc tak ze jestem w ciazy?boli mnie brzuch,czasem mi niedobrz
i przy okazji. czy jesli regularnie stosuje sie tabletki antykoncep. (bez opuszczenia zadnej tabletki)juz gdy jestem po trzech opakowaniach, to czy one działają nadal,nawet po odstawieniu? .
Wiadomosc wiąże ze sobą inne tematy ale prosze o nawiązanie do całej sytuacji. bo...jestem w kropce..
Bede dozgonnie wdzieczna. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
costa23
Wysłał podziekowań: 9 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 7:48 pm Temat postu: |
|
|
orgazm nie ma nic do rzeczy wg mnie skoro bierzesz regularnie tabsy to jesteś zabezpieczona nawet w tej 7 dniowej przerwie.
poza tym nie miał wytrysku w Tobie...zresztą nawet jakby tak było to nie masz się czym martwić.
Poczekaj na opinię innych doświadczonych lepiej ode mnie koleżanek
wg mnie wszystko ok _________________ powrót..na jak długo??where is sens??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 9:38 pm Temat postu: |
|
|
Aleksandraaa moim zdaniem w ciazy nie bedziesz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aleksandraaa
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 9:40 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje :* troszeczke jestem spokojniejsza..
ale dalej prosze o opinie.
Pozdrawiam cieplutko |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 9:44 pm Temat postu: |
|
|
jesli bierzesz tabletki regularnie i nie zapomnialas o zadnej, to jestes bezpieczna nawet podczas przerwy, wazne jest jesli kochasz sie w czasie przerwy zeby nastepne opakowanie rozpoczac dokladnie po 7 dniach, poniewaz przy kazdym dniu zwloki zwieksza sie ryzyko zajscia w ciaze.
ale skoro wzielas nastepne opakowanie 8 dnia, to wszystko jest w porzadku.
a i jesli bierzesz tabletki to nie ma mowy o cyklu i jesli dostalas krwawienie z odstawienia w dzien po ostatniej tabletce, to nie masz 28 dniowych "cykli" tylko jesli juz 22-dniowe, tabletek jest 21 _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aleksandraaa
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 10:41 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje za cenne informacje.
Jest jeszcze jedno ale.z Twojej wypowiedzi zorientowałam sie ze tabletki skonczyłam 30 marca.nastepne opakowanie zaczelam 8 kwietnia ,takze przerwa trwała o jeden dzien wiecej. czyli 8 dni przerwy i wziełam za 9 dniem.
a tego samego dnia co wzielam tabletke,własnie kochałam sie z chłopakiem. Czy to zrobi aż taka roznice? moge sie denerwowac?
Sluz dzien po stosunku miałam jakby czopowy.. a pozniej zanikł lub od czasu do czasu sie jego pojawia..
Dodano po 3 minutach:
a tak apropo.slyszałam że po dokładnym stosowaniu kilku opakowan.(w moim przypadku tych 3) to nawet wydłuzona przerwa nie robi znaczenia i nie mozliwosci o zajsciu...czy to prawda?
naprawde.pieknie Wam dziekuje . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 10, 2009 10:44 pm Temat postu: |
|
|
co do tego drugiego pytanie, to ja bym nie eksperymentowala
a co do wydluzonej przerwy, wydaje mi sie ze nie powinnas sie martwic, aczkolwiek na przyszlosc zwroc na to uwage. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|