Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Śluz podczas ciąży ..?

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 33, 34, 35  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Kwi 08, 2009 3:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zrób test i wszystko będzie jasne. Nikt Ci nie odpowie czy jesteś w ciąży. Teoretycznie szanse były ale wszystko wyjaśni test ciążowy. Nie ma się czego bać ...Temperatura wysoka więc jest ok. ale nic więcej powiedzieć nie można jeśli nie mierzyłaś wcześniej ( ważne! mierzymy rano o stałej porze w pochwie, ustach lub w odbycie). Gęsty, biały nierozciągliwy śluz jest typowym śluzem fazy lutealnej czyli po owulacyjnej. Na podstawie śluzu nie stwierdzisz czy jesteś w ciąży.
Zrób test

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
zielonokaa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Kwi 09, 2009 10:56 pm    Temat postu: Re: ... Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pewien problem...
pare tygodni temu byłam z chłopakiem pod prysznicem cały czas pilnowałam zeby nic nie dostało sie do mojej pochwy ale nie jestem w 100% pewna...
miałam miesiaczke ale czasem sie zdarza ze można być w ciązy i mieć normalnie miesiaczke...
teraz mam biały śluz i sie sikam czasem cześciej i zastanawiam sie czy nie zaszłam w ciąze..
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 8:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma mowy o ciazy Smile

Powrót do góry
Aleksandraaa

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 6:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam.. mam problem i prosze o bardzo szybką odpowiedz Sad
Pozwólcie ze najpierw zobrazuje moją sytuacje.!!!
Stosuje juz od 3 opakowan tabletki antykoncepcyjne .Smile stosuje przerwe 7 dniową.. ostatnią przyjełam 30 marca 1kwietnia dostałam okres..(moj cykl wynosi w takim razie 28-29 dni).
Pierwsza wziełam 8 kwietnia...Problem w tym ze w dniu wziecia pierwszej tabletki(po odstawieniu) i jakis dzien lub 2 dni po okresie -kochałam sie z chłopakiem bez zabezpieczenia.co prawda nie doszło do orgazmu.ale dokonał penetracji (sluz podobno zawiera plemniki)..

Czy moze byc tak ze jestem w ciazy?boli mnie brzuch,czasem mi niedobrz
i przy okazji. czy jesli regularnie stosuje sie tabletki antykoncep. (bez opuszczenia zadnej tabletki)juz gdy jestem po trzech opakowaniach, to czy one działają nadal,nawet po odstawieniu? .

Wiadomosc wiąże ze sobą inne tematy ale prosze o nawiązanie do całej sytuacji. bo...jestem w kropce..

Bede dozgonnie wdzieczna.
Powrót do góry
costa23

Wysłał podziekowań: 9
Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 7:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

orgazm nie ma nic do rzeczy Wink wg mnie skoro bierzesz regularnie tabsy to jesteś zabezpieczona Smile nawet w tej 7 dniowej przerwie.

poza tym nie miał wytrysku w Tobie...zresztą nawet jakby tak było to nie masz się czym martwić.

Poczekaj na opinię innych doświadczonych lepiej ode mnie koleżanek

wg mnie wszystko ok
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 9:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aleksandraaa moim zdaniem w ciazy nie bedziesz Smile
Powrót do góry
Aleksandraaa

PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 9:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje :* troszeczke jestem spokojniejsza..

ale dalej prosze o opinie.
Pozdrawiam cieplutko
Powrót do góry
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 9:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli bierzesz tabletki regularnie i nie zapomnialas o zadnej, to jestes bezpieczna nawet podczas przerwy, wazne jest jesli kochasz sie w czasie przerwy zeby nastepne opakowanie rozpoczac dokladnie po 7 dniach, poniewaz przy kazdym dniu zwloki zwieksza sie ryzyko zajscia w ciaze.
ale skoro wzielas nastepne opakowanie 8 dnia, to wszystko jest w porzadku.
a i jesli bierzesz tabletki to nie ma mowy o cyklu Wink i jesli dostalas krwawienie z odstawienia w dzien po ostatniej tabletce, to nie masz 28 dniowych "cykli" tylko jesli juz 22-dniowe, tabletek jest 21 Wink

PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 10:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziekuje za cenne informacje.
Jest jeszcze jedno ale.z Twojej wypowiedzi zorientowałam sie ze tabletki skonczyłam 30 marca.nastepne opakowanie zaczelam 8 kwietnia ,takze przerwa trwała o jeden dzien wiecej. czyli 8 dni przerwy i wziełam za 9 dniem.
a tego samego dnia co wzielam tabletke,własnie kochałam sie z chłopakiem. Czy to zrobi aż taka roznice? moge sie denerwowac?

Sluz dzien po stosunku miałam jakby czopowy.. a pozniej zanikł lub od czasu do czasu sie jego pojawia..

Dodano po 3 minutach:

a tak apropo.slyszałam że po dokładnym stosowaniu kilku opakowan.(w moim przypadku tych 3) to nawet wydłuzona przerwa nie robi znaczenia i nie mozliwosci o zajsciu...czy to prawda?

naprawde.pieknie Wam dziekuje .
Powrót do góry
eyesonfire
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach

PostWysłany: Pią Kwi 10, 2009 10:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

co do tego drugiego pytanie, to ja bym nie eksperymentowala Wink

a co do wydluzonej przerwy, wydaje mi sie ze nie powinnas sie martwic, aczkolwiek na przyszlosc zwroc na to uwage.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 33, 34, 35  Następny
Strona 18 z 35