FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Lip 05, 2009 10:04 am Temat postu: |
|
|
zrob test z krwi..bhcg. wynik w 100% pewny _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kukurydza
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 1:40 am Temat postu: |
|
|
Witam, widzę, że forum jest aktualne i na chodzie, więc może ktoś mi coś napisze. Nie oczekuję odpowiedzi na pytanie, czy jestem w ciąży, ale może ktoś wie coś, czego nie wiem ja i pozwoli mi rowiać wątpliwoći. Ale, że z reguły jestem gadatliwa, najpierw długa historia (;
Więc nie mam raczej regularnych cykli, oscylują w granicach 28-33 dni, choć przyznam, że najczęściej jest to 31. Ostatni raz dostąpiłam zaszczytu miesiączki 20 czerwca. W trakcie okresu miałam finał w środku, później nie, ale seks był, tylko z zabezpieczeniem w formie gumki (raz z finałem, koło końca czerwca, ale gubię się w datach), ostatnie dni czerwca, w ogóle bez finałów. W międzyczasie byłam w górach, przepowadzka do rodziców, miałam 2go lipca bardzo duży stres (nażeczony wyjechał za granicę, a dodatkowo zapomniał dokumentów i ja musiałam wszytsko załatwiać), później zmarł mi wujek, pogrzeby łzy, tęsknoty, szukanie nowego mieszkania... Objawy PMSu zaobserwowałam u siebie około tydzień temu, powiększone piersi, a przede wszytskim "humorki". Od kilku dni są bardzo twarde i wrażliwe, ale niepokoi mnie mlecznobiały śluz. :/ Na okres czekałam 20go i nie pojawił się. Zakup testu odpada chwilowo, bo jedyną apteką w pobliżu jest miejsce pracy mojej mamy (która mogłaby nie przeżyć takiego szoku-jestem w trakcie studiów), a jestem unieruchomiona w domu ze względu na nadwyrężoną stopę.
Humorki już mi minęły. Pozostały tylko piersi, śluz i czekanie.
Co o tym myślicie? Spać nie mogę po nocach
Aha, nie zaobserwowałam żadnego śluzu płodnego, bardzo możliwe, że przeoczyłam, bo nie wpatruję się raczej w majtki, a w kwestii mojej ewentualnej ciązy byłamjak najbardziej spokojna, ponieważ nie widziałam ewentualności. Ale teraz zaczynam się denerwować. :/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 1:52 am Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem stres robi swoje...Poczekaj jeszcze. Takie opóźnienie nie jest tragedią jeszcze...
Skoro masz cykle 28-33 dni to jeszcze możesz poczekać...
Miałaś wiele stresu, więc moim zdaniem nie ma co panikować. Twoje dni płodne przypadają od 8 do 22 dnia cyklu także spokojnie...Myślę że ciążę można wykluczyć
Jeśli do 31 lipca nie pojawi się okres proponuję udać się do ginekologa _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kukurydza
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 6:36 pm Temat postu: |
|
|
myślę, że masz rację, ale albo dostanę okres, albo schizofremię.
Dziś bardzo niewielkie ilości białego śluzu, dwie krople za cały dzień. ;> |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 8:34 pm Temat postu: |
|
|
rowniez podzielam zdanie nowicjuszki zaczekaj spokojnie a nim sie obejrzysz okres sam wpadnie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kukurydza
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 2:39 am Temat postu: |
|
|
Cześć, ja znowu nie mogę spać przez tą moją urojoną ciążę. A jeśli mi się ow. przesunęła? Albo jakiś preejakulat się dostał...
Poszłam przed chwilą do ubikacji i stwierdziłam, że mam mętny mocz. Wystukałam w googlach, że może być objawem ciąży.
Dziś śluzu nie było dużo, maleńko, ale był, teraz brak. Wczoraj było więcej. Jak to jest z tym śluzem (wiem, że indywidualnie, ale jakieś ustalenia są, więc jak to wyglada u większości). Wątpię, żebym była wyjątkowa.
A ja jestem unieruchomiona jeszcze dwa tygodnie, więc o teście mogę pomarzyć, co oczywiście czynię. Choć bardziej marzę o okresie.
Tak sobie myślę, że jaki czas temu też już stwierdziłam, że mam mętny mocz (wtedy nie szukałam w googlach), ale nie wiem w której fazie cyklu... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 12:22 pm Temat postu: |
|
|
Przecież byliście zabezpieczeni...A w preejakulacie plemniki pojawiają się bezpośrednio przed wytryskiem.
Spokojnie Jak masz wątpliwości to zrób test najlepiej z krwi jak minie 14-6 dni od tamtego zdarzenia. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Panikaraa__19
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 1:44 pm Temat postu: Proszę o odp. |
|
|
Współżyłam z chłopakiem dwa dni po okresie bez zabezpieczenia, cykle mam nie regularne. Ostatni trwał 30 dni a wcześniejszy 22. zrobiłam test ciążowy po 9 dniach po stosunku wyszedł negatywny, teraz jestem w 27 dniu cyklu i miesiączki nie ma. Mam nabrzmiałe piersi twardy brzuch i biały śluz. Strasznie się boję proszę o sensowne odp. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mgm
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 2:13 pm Temat postu: |
|
|
test jest wiarygodny, jeśli jest wykonany min. 14 dni po stosunku!
proponuję go powtórzyć, jeśli już tyle minęło, a najlepiej wykonać test z krwi - daje on 100% pewności.
jeśli wytrysk był w Tobie, to są szanse na ciążę... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kukurydza
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 5:36 pm Temat postu: |
|
|
dostałam okres (: dziękuję wam bardzo. Pierwsze forum, gdzie spotkałam się z sensownymi informacjami, zamiast tysiąca opinii i kłótni (: Bedę tu cześciej zaglądała, w końcu login już mam (: |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|